Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğal Sirke ve İnsan Sağlığına Faydaları

Doğal Sirke ve İnsan Sağlığına Faydaları

Güzelliğin ve Lezzetin Sırrı Doğal Sirke

Doğal sirke yüzyıllardır sağlık ve güzellik için kullanılan bir besindir. Faydaları uzun yıllar boyunca bilimsel araştırmalarla da desteklenmiştir. İçerdiği asetik asit sayesinde antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle enfeksiyonları önlemede ve tedavi etmede etkilidir. Temizlik sularına eklenebilir ve evleri dezenfekte etmek amacıyla kullanılabilir.

Bağırsaklara çok faydalı bir besindir. İçeriğinde faydalı bakteriler barındırır. Sindirimi iyileştirir ve mide sorunlarını ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra diğer temizlik maddelerine göre daha çevre dostu bir alternatiftir. Bundan dolayı ev temizliklerinde güvenle kullanabilirsiniz. Beslenmede ve cilt bakımında çok faydalı etkileri olan sirkenin organik ve doğal malzemelerle yapılması kilit noktadır.

Doğal yöntemlerle elde edilen sirkeler güzellik ve lezzet açısından birçok fayda sağlar. Sirkenin yüksek asit içeriği cildi ve saçı temizleyerek parlaklık kazandırır. Saçları güçlendirir ve kepek oluşumunu engeller. Besin değeri açısından da zengindir. Yemeklerde kullanabilir ve mide problemlerini yatıştırabilirsiniz. Hem lezzeti hem de sağlık faydaları açısından doğal sirke sofralarımızdan eksik edilmemesi gereken bir besindir.

Doğal sirkeyi duşta kullanmak en iyi yöntemlerden birisidir. Saçlarınızı temizledikten sonra sirke ile saç diplerine masaj yapabilirsiniz. Ardından saçlarınızın tamamına masaj yaparka uygulamalısınız. Derinlemesine temizlik sağlayacak ve saçlarınıza prebiyotik kazandıracaktır. Bu sayede kırılmaları önler ve kepek oluşumunu engeller. Bu faydaları görmek için NovaVera’nın katkısız organik sirkelerini kullanabilirsiniz.

Sirke Nedir? Nasıl Yapılır?

Asidik özellikler sahip ekşi bir sıvıdır. Genellikle elma, üzüm, ayva ve nar gibi gıdaların fermantasyonu sonucu oluşur. Fermente edilen gıdanın içerdiği şekerler önce alkole ardından asitlere dönüşerek sirkenin ekşiliğine neden olur. Yapımı zahmetlidir ve sabır isteyen değerli bir iştir.
Evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak süreci hızlandırmak için katkı maddesi kullanmamak önemlidir. İlk adım seçilen meyveyi su ve şekerle karıştırmaktır. Karışım fermantasyon için karanlık bir yere bırakılır. Bu süreçte şekerler alkol ve karbondioksit gazına dönüşür. Bu aşamada asitler oluşarak aradığımız ekşiliği verir. Gerçek ve doğal bir sirkenin oluşması için aylarca beklemek gerektiğini unutmayın.

Sirke Çeşitleri

Çeşitleri kullanılan malzemeye ve üretim yöntemine göre değişir. En yaygın sirke çeşitleri arasında elma sirkesi, üzüm sirkesi, ayva sirkesi ve nar sirkesi bulunur. Bazılarını mutfakta salatalara sos yapmak için kullanabilirken bazılarını ise temizlik için kullanabilirsiniz.
Farklı asit oranları nedeniyle salatalara uygun olup olmadıkları değişebilir. Bazıları tatlı bir tada sahipken bazı çeşitleri ise yüksek oranda ekşidir. Kişisel zevklerinize göre tercih edebilir ve farklı türdeki bütün sirkelerden faydalanabilirsiniz.

Sirkenin Faydaları Nelerdir?


 
Doğal sirkenin birçok faydası vardır. Sirke ilk olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Prebiyotik içeriği sayesinde hazımsızlığı ve bağırsak sorunlarını önler. Kilo kaybı için de tercih edilen bu ürünün organik olması daha iyi fayda görmenizde etkilidir. NovaVera organik sirke çeşitleri sayesinde bütün faydalardan yararlanabilirsiniz.

Sirkeli Suyun Faydaları Nelerdir?

Suya eklenen bir miktar sirke ile hazırlanan bir içecektir. Yoğun asit içeriği nedeniyle su katmadan içmek zararlı olabilir. Bundan dolayı su kullanarak seyreltmek etkili bir yöntemdir. Veya saçlarınızda kullanmak için bir şişe içerisinde su ve biraz sirke ekleyebilirsiniz. Ardından bu sıvıyı duşta şampuan gibi kullanabilirsiniz. Suyla karıştırdığınızda daha kolay kullanılan bu ürünü ister güzellik isterseniz de sağlık için kullanabilirsiniz.

Zayıflamak İçin Sirke Kullanılır mı?

Kilo kaybına yardımcı olabilecek birçok faydaya sahiptir. Tokluk hissini artırır ve metabolizmayı iyi bir şekilde etkiler. Sadece sirke tüketerek zayıflamanın mümkün olmayacağını da unutmayın. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz kilo kaybı için de önemlidir. Bunların yanı sıra sirkeli su içerek süreci daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Sirke ile Nasıl Temizlik Yapılır?

Bu içecek ev temizliği için de kullanılabilir. Doğal bir temizleyici olduğundan dolayı ve yüzeylerdeki bakterileri tamamen yok eder. Cam, paslanmaz çelik ve ahşap yüzeylerin temizliği için idealdir. Tahriş etmez, kimyasal içermez ve güvenli bir kullanım sunar.
Temizlik suyuna birkaç damla sirke damlatmak yeterlidir. İsteğe göre daha fazla damlatarak etkisini artırabilirsiniz. Kokusundan rahatsız olduğunuz zaman doğal yağlar ekleyerek kokuyu engelleyebilirsiniz. Temizliği bu şekilde yaparak hem kimyasaldan uzak durmuş hem de daha ekonomik bir tercih yapmış olacaksınız.
 

NovaVera Doğal Sirke

Mutfağınızda eşsiz lezzetler hazırlamak ve sağlıklı bir şekilde beslenmek için NovaVera Doğal sirkelerini tercih edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
https://www.novavera.com.tr/sirke-ve-eksiler
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English