Son Dakika Haberler

Dış Mekan Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı
 

Dış mekan için mobilya seçimi yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Görsellik, renk, dayanıklılık ve alanın genişliği başlıca dikkat etmeniz gerekenlerdir. Doğru mobilya seçimleri yaptığınız takdirde bahçeniz, balkonunuz ya da terasınız vakit geçirmekten en çok zevk aldığınız mekanlar olacaktır. Mobilyalar birçok farklı hammaddeden üretilmektedir. Bu nedenle birçok alternatifin olduğunu söylemek mümkündür. Dizayn edeceğiniz alanı dikkate alarak istediğiniz zevkinize en uygun mobilyayı seçerek bahçenizi dekore edebilirsiniz.

Dış Mekan Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı?

Dış mekan mobilya seçimi esnasında farklı faktörleri göz önünde bulundurarak seçim yapmanız gerekir. Görsellik, farklı hava koşullarına ne oranda dirençli olduğu ve kullanım rahatlığı başlıca dikkat gerektiren faktörlerdir. Burada dış mekandan kasıt sadece bahçe değildir. Örneğin, kapınızın önüne konumlandıracağınız iki sandalye ve bir masa bile dış mekan mobilyasıdır. Ayrıca vakit geçirmenin en keyifli olduğu alanların başında gelen terasta yine dış mekandır. Peki, dış mekan dekorasyonunda ürün seçimi nasıl olmalı ve nasıl bir yol izlenmeli? İşte tavsiyelerimiz…

Dış Mekan Tasarımı ve Mobilya Seçimi

Güzel tasarlanmış bir balkon, bahçe ya da teras, evinizde vakit geçirmeyi en çok sevdiğiniz alan haline dönüşebilir. Bu mekanın tasarımı esnasında işlevselliği ve estetiği önemsemelisiniz. Böylelikle dış mekan, başta siz ve aileniz olmak üzere evinize misafir olan herkes için iyi bir dinlenme ve eğlence alanına dönüşebilir.
 

Alanın Büyüklüğü

Balkon, teras ya da bahçenizi tasarlamanız fark etmeksizin ilk yapmanız gereken mekanın büyüklüğünü göz önüne bulundurmaktır; zira hayalinizdeki ya da beğendiğiniz mobilyayı satın almadan önce kullanacağınız alana sığacağından emin olmalısınız. Eğer geniş bir alana sahipseniz, bu alanın ne kadarını kullanacağınızı kafanızda netleştirmeniz gerekir. Öte yandan, eğer ki bir balkon dizayn ediyorsanız hareket alanını olabildiğince muhafaza etmelisiniz.

Kullanım Amacı

Konu dış mekan mobilya seçimi olduğunda, karşınıza birbirinden farklı amaçlara hizmet eden yüzlerce hatta binlerce ürün çıkar. Bu noktada dış mekanı ne amaçla kullanacağınız büyük önem kazanır. Örneğin, dışarıda yemek yemeyecekseniz ya da konuklarınızı ağırlamayacaksanız büyük bir yemek masası tercih etmek gereksizdir. Tabi veranda ya da bahçe gibi bir alanı dizayn ediyorsanız, bu noktada alanı bölümlere ayırmanız mümkündür. Yani bir tarafta yemek masası ve sandalyeleri konumlandırırken diğer yanda ise kahvenizi yudumlamak için küçük koltuklarla minki bir masa tercih edebilirsiniz. Hatta bahçenizi dizayn ediyorsanız, keyfiniz katlamak için dekorasyonunuza şezlong dahi ekleyebilirsiniz. Öte yandan, balkon gibi kısıtlı bir alana sahipseniz, o zaman ne yazık ki bazı şeylerden feragat etmeniz ve minimal mobilyalara yönelmeniz gerekir.

Kullanım Sıklığı

Birçok insanın, dış mekanı dizayn ederken atladığı noktalardan birisi mobilyaların kullanım sıklığıdır. İlkbahar ve yaz aylarında dışarıda kendiniz ya da ailenizle vakit geçirmeyi seviyorsanız, o zaman dayanıklılık ve konfordan asla ayrılmamalısınız. Dayanıklı ahşaplardan ya da alüminyumdan üretilen mobilyaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca mobilyaların üzerinde kullanacağınız ve konforun önemli bir parçası olan minderlerinde rahatlığından emin olarak seçim yapmalısınız. Öte yandan, dışarıda çok fazla zaman geçirmeyecekseniz, o takdirde bahçe sandalyesi ile bir masa ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayacaktır.

Malzeme Seçimi

Dış mekan tasarımlarında en önemli noktalardan bir tanesi seçeceğiniz mobilyanın üretildiği hammaddesidir. Bahçe gibi tamamen açık bir alanda konumlandıracaksa hava koşullarına dayanıklı maddelerden üretilen mobilyalara yönelmekte fayda var. Aksi takdirde birkaç senede bir mobilyaları yenilemek zorunda kalabilirsiniz. Doğal ahşap mobilyalar, son dönemde dış mekan tasarımlarında sıklıkla tercih edilmekle birlikte olumsuz koşullara karşı bakım gerektirir. Alüminyum mobilyalarsa dayanıklıdır ve kolay taşınabildiği için yer değiştirmelerde minimum çaba yeterlidir. Hem olumsuz hava koşullarına dayanıklı hem de sıcak görünüme sahip bir mobilya istiyorsanız, o zaman tercihinizi rattandan yana kullanabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English