Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Demliğinizin Elmas Gibi Parlaması İçin Altın Değerinde Bir Tüyo! Kararma ve Kireçlenme Sorunlarına Karşı Etkili Çözüm

Kararmış ve kireçlenmiş demlikler artık sorun olmaktan çıkıyor. İşte doğal yollarla demliğinizi yeniden parlatmanın doğal yolu

Demliğinizin Elmas Gibi Parlaması İçin Altın Değerinde Bir Tüyo! Kararma ve Kireçlenme Sorunlarına Karşı Etkili Çözüm

Demliklerde zaman içinde biriken kireç, çayın lezzetini olumsuz yönde etkileyebilir. Kireç, çayın doğal tadını bozarak acılık ve metalik bir tat bırakabilir. Bu durum, çayın aromasını ve keyfini azaltır, tüketimi olumsuz etkiler. Kireçlenme ayrıca demliklerde bir tabaka oluşturarak suyun ısınmasını yavaşlatır ve demleme sürecini uzatır. Bu da çayın lezzet ve aroması tam olarak almamamıza neden olur.

Çaydanlık temizleme yöntemi

 

Kireç birikintileri aynı zamanda hijyenik olmayan bir ortam yaratır. Bu birikintiler, bakteri ve mikroorganizmalar için uygun bir alan oluşturarak sağlık risklerine davetiye çıkarabilir. Kireçli demliklerin düzenli temizliği, hem lezzet hem de hijyen açısından önem taşır. Kireç birikimini önlemek için, suyun kireç giderici cihazlarla işlenmesi veya düzenli olarak temizlenmesi önerilir.

 

KİREÇLENMİŞ VE KARARMIŞ DEMLİK TEMİZLEME YÖNTEMİ

 

Gercekgundem.com'un aktardığına göre, sirke ve tuzla yapılan bu yöntem oldukça etkili:

 

1. Çaydanlığın içine 1 çay kaşığı sirke dökün.

2. Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin (Kireçlenme yoğunsa 2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz).

3. 10 dakika bekletin, böylece kireç eriyip suya karışacaktır.

4. Bulaşık süngeri ile çaydanlığı iyice yıkayın. Yaklaşık iki dakika sonra kireçten eser kalmayacaktır.

 

Çaydanlık temizleme yöntemi

 

KİREÇLENME NASIL ÖNLENİR?

 

Demlik ve kettle gibi sık kullanılan aletlerde kireçlenmeyi önlemek aslında kolay:

 

Türkiye'deki musluk suları genellikle kireçlidir, bu nedenle çay yaparken veya yemek pişirirken içme suyu kullanmak daha sağlıklıdır. Uzmanlar, çayın lezzet ve kalitesi için çeşme suyu yerine içme suyu kullanılmasını öneriyor. Çeşme suyu ile yapılan çay veya kahve genellikle lezzetsiz olur.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English