Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DASK İle Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

DASK İle Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Konutlar için DASK sigortası kadar konut sigortası da büyük önem arz etmektedir. DASK ve konut sigortası her ne kadar birbiri ile karıştırılsa da ikisinin çok net ayrımları vardır.

Türkiye, coğrafi olarak aktif fay hatlarının bulunduğu bir coğrafyada yer almaktadır. Bu nedenle belirli aralıklar ile maddi hasarlı ya da can kaybının yaşandığı deprem haberlerini alıyoruz. Deprem sonrasında yaşanacak acıların hafifletilmesi, yaraların sarılması ve maddi destek sağlanması için konutlar için zorunlu deprem sigortası, diğer bir adıyla Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) sigortası hayata geçirilmiştir. Konutlar için DASK sigortası kadar konut sigortası da büyük önem arz etmektedir. DASK ve konut sigortaları her ne kadar birbiri ile karıştırılsa da ikisinin çok net ayrımları vardır.

DASK nedir? Neleri kapsar?

DASk nedir? Sorusunun en basit cevabı, deprem anında ya da depremden sonra oluşabilecek zararların karşılanması için hayata geçirilen sigortadır. Deprem sonrası oluşacak tsunami, yangın, yer kayması ve infilak nedenlerden dolayı oluşacak zararlar DASK sigorta kapsamında karşılanır. Bu sigorta sadece binaları kapsayan zorunlu bir sigortadır, eşyalar teminat altına alınmaz. DASK sigorta olmadan oturulacak konutların doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri açtırılamaz. DASK sigortanızı, online olarak DASK teklif al talebiyle gerçekleştirebilirsiniz.

Konut sigortası nedir? Neleri kapsar?

Konut sigortası, DASK gibi zorunlu bir sigorta değildir. İsteğe bağlı olarak yaptırılan konut sigortaları, yangın başta olmak üzere, sel, su baskını, dolu, hırsızlık, deprem, cam kırılması gibi daha pek çok olumsuz duruma karşı, evinizi güvence altına alır. Ek teminat yatırılarak, sigorta kapsamı genişletilebilir ve eşyalarınızı da teminat altına aldırabilirsiniz. Konut sigortaları, zorunlu olmamasına rağmen, birçok kişi tarafından olumsuz durumlara karşı evini ve eşyalarını güvence altına almak için yaptırılmaktadır. Konut sigortanızı yaptıracağınız sigorta şirketiniz ile sigortanıza ek paketler ve ek teminatlar dahil ettirerek, cam kırılmasından tutun, evinizde oluşacak olumsuz durumun komşunuzu etkilemesi ve bu hasarların karışlanmasına varıncaya kadar sigorta yaptırabilirsiniz. Konutlar için büyük önemi bulunan konut sigortasını online konut sigortası teklif al talebi ile gerçekleştirebilirsiniz.

DASK ile konut sigortası arasındaki farklar nelerdir?

DASK ile konut sigortasını birbirinden ayıran en temel özellik, DASK zorunlu bir sigortadır. Konut sigortası ile isteğe bağlıdır. Konut sigortalarını istediğiniz zaman sigorta şirketiniz ile görüşerek iptal ettirebilirsiniz, ancak DASK sigortası iptal edilemez. DASK sadece depremde ve deprem sonrasında meydana gelen zararları karşılar. Konut sigortasında ise, poliçenizde yer alan risklerin tamamı karşılanır. DASK tapu sahibi yaptırmak zorunda iken, konut sigortası hem ev sahibi hem de kiracı tarafından yaptırılabilir. Deprem sonrasında meydana gelen maddi hasarın onarılması için ortaya çıkan zarar, DASK sigortanız kapsamındaki limiti aştığı zaman, bu rakamın üstü DASK tarafından karşılanmaz. Konut sigortanızın içeriği depremi de kapsıyorsa, DASK limitinin üzerini tamamlama imkanına sahip olabilir, mağduriyetinizi gidebilirsiniz. Konut sigortası fiyatları, isteyeceğiniz ek teminatlara göre belirlenmektedir.

E-sigortam.com, DASK ve konut sigortanız için en uygun çözümleri sunar

Sigorta sektöründe 25 yıllık tecrübesi ile hizmet veren e-sigortam, müşterilerinin araç, sağlık, konut, DASK, seyahat, ferdi kaza gibi tüm sigorta türlerini online olarak karşılıyor. 20’den fazla sigorta şirketinden sizin için hızlı teklifleri toplayan e-sigortam.com, en iyi fiyat garantisini sunmaktadır. E-sigortam.com üzerinden online sigorta teklif al talebiniz ile birlikte, konutunuz için DASK teklif ve online konut sigortası teklifinizi dakikalar içerisinde en uygun fiyatlar ile alabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English