DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Yaşam

CHP'li Akın sanayide kullanılan doğal gaz tarifesine yapılan zammı eleştirdi:

Eklenme: 03.12.2021 - 12:02

"Sanayiye yapılan doğal gaz zammı doğrudan çarşı, pazar ve market raflarına zam olarak yansıyacaktır"

Reklam alanı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, BOTAŞ'ın sanayi ve enerji santralleri tarifelerine gerçekleştirdiği yüzde 20'lik doğal gaz zammını eleştirerek, bunun çarşı, pazar ve market raflarına da yansıyacağını savundu.


Akın, yazılı açıklamasında, bu durumun üretim maliyetlerini artıracağı için vatandaşlara da hayat pahalılığı olarak yansıyacağını ifade etti.


Yılın son ayında yapılan bu artışın yeni yılda enflasyonu tetikleyeceğini ileri süren Akın, "Sanayiye yapılan doğal gaz zammı doğrudan çarşı, pazar ve market raflarına zam olarak yansıyacaktır. Vatandaşlarımız sanayiye yapılan zammın faturasını alışveriş yaparken temel ürünlere yapılan zamlarla ödemek zorunda kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


Akın, son zamla birlikte sanayi doğal gaz tarifesinin bu yıl içinde yaklaşık 2,5 kat, elektrik santrallerinin doğal gaz tarifesinin ise yaklaşık 3 kat arttığını kaydetti.



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap