Son Dakika Haberler

Carrara marble, ev ve ofislerde kullanılabilecek en güzel mermerler arasında yer almaktadır. Doğal taşlar, Antik çağlardan beri inşaat ve iç tasarımda ve tabii ki sanatta çok değerli bir malzeme olmuştur. Carrara mermerinin bileşimini, mimari ve iç tasarımdaki uygulamalarını, özelliklerini öğrenerek siz de çeşitli alanlarda bu mermerleri kullanarak şık bir dokunuş elde edebilirsiniz.
Carrara Marble Özellikleri
Carrara marble, beyaz rengini tanımlayan esas olarak kalsiyum karbonattan oluşan metamorfik bir kayadır. Tonları Magnezyum silikatlar, mika gibi bazı bileşenlerin sokulmasının sonucudur. Kuvars, klorit, demir oksitten meydana gelmektedir. Bu nedenle, Carrara mermerinin rengi beyazdan inci beyazına kadar değişir ve içinde çok ince gri damarların görülmesi yaygındır. Ayrıca beyaz Carrara mermeri ince taneli ve unsu bir görünümdedir. Sertliği ile ilgili olarak, Mohs ölçeğinde 3 ila 4 arasındadır.
Zemin kütlesinin kromatik tonuna bağlı olarak üç çeşit beyaz Carrara mermeri ayırt edilebilir. Biri çok beyaz bir matrise ve hafif, zar zor işaretlenmiş bir damara sahiptir. Çok beyaz olmayan bir arka plana sahip başka bir ikinci seçenektir. Son olarak, inci grisi beyazda daha koyu bir arka plana sahip çeşitlilik. Günümzde aktif olan taş ocakları ise üç yerde bulunuyor: Colonnata, Ravaccione ve Fantiscritti. İtalyan Apuan Alpleri'nin bu bölgesinde mermerin çıkarılması çok eski kökenlere sahiptir. Şu anda taş elmas telle kesilerek doğadaki her şeyde olduğu gibi her parçayı benzersiz ve tekrarlanamaz hale getirmektedir.
Carrara Mermer Nerelerde Kullanılır?
Beyaz Carrara mermer güzelliği, dayanıklılığı ve zarafeti nedeniyle evler, ofisler ve ticari mekanlar için uygun bir malzemedir. Bu mermer çeşidi temel olarak duvarları, döşemeyi, mutfak veya banyo tezgahlarını, merdivenleri veya şömine açıklıklarını kaplamak için uygulanır. Ayrıca hem iç hem de dış mekanlarda, örneğin ikinci durumda cephe olarak kullanılabilir.  Masaların üst kısımlarını da büfe üstlerini, koltuk ayaklarını veya masa gibi çok heykelsi bütün parçaları oluşturur.  Siz de bu mermerin sahip olduğu avantajlardan yararlanmak isterseniz Savaş Mermer ile iletişime geçmeniz yeterlidir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English