Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çalgı yapımcısı akademisyenler, İzmir'de ünlü keman ustalarıyla buluştu

Anadolu Ajansı haberine göre;

İZMİR (AA) - İzmir'de buluşan çalgı yapımcısı akademisyenler, keman ve yay üretimini uluslararası standartlara taşımak amacıyla dünyaca ünlü sanatçılardan ustalık eğitimi aldı.


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile İzmir Kültür ve Sanat Eğitim Vakfı (İKSEV) iş birliğinde 2015'ten bu yana sürdürülen "Uluslararası Çalgı Yapım Atölyeleri" bu sene 26-30 Eylül'de gerçekleştirildi.


Programa, keman ve yay yapımında uluslararası ödüllere sahip Danimarka'dan Andrea Frandsen, Fransa'dan Francois Dennis, Gilles Duhaut ve Helena Beaury katıldı.


Yabancı konuklar, İKSEV binasında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Halide Karabiber, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim görevlisi Sinan Uçar, çalgı yapımcısı İsmail Kaya, DEÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Çalgı Onarımı-Yapımı Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi Ufuk Güler ve Türk ustalarla atölye çalışmasına katıldı.


Atölye çalışmalarında, uluslararası standartta keman ve keman yayı yapımı ele alındı.


Ufuk Güler, AA muhabirine, Türk müziği çalgılarının restorasyonuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Organizasyonun Türk ve yabancı ustalar arasındaki etkileşimi güçlendirdiğine işaret eden Güler, şöyle konuştu:


"Konuklarımızın Türk ustalardan da öğrendiği şeyler oluyor ama bizim de onlardan öğreneceğimiz şeyler var. Onların tecrübelerinden faydalandığımızı söyleyebilirim. Keman ve keman yayı Batı ülkelerinde üst düzeyde yapılıyor. O kriterlerle çalgı yapım işini daha ileri düzeye taşıyacağız. Burada keman ve keman ailesi gibi çalgılardan bahsediyoruz. Atölyelerin Türk çalgı yapımcılarına katkısının olacağını ve uluslararası yarışmalarda bizi temsil etmelerini sağlayacağını düşünüyorum."


Çalgı geometrisi kitabının yazarı da olan Francois Dennis ise keman alanında atölye buluşmasını çok faydalı bulduğunu belirtti.


Kemanın tüm dünyada üst kalitede yapımı için çalıştıklarını dile getiren Dennis, "ut" gibi doğuda doğmuş bir enstrümanı ilgi çekici bulduklarını kaydetti.


Andrea Frandsen de organizasyonu ve Türk ustaları çok başarılı bulduğunu dile getirdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English