Son Dakika Haberler

Bulgaristan Turistik Vize

Bulgaristan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize başvurusunda bulunması zorunludur. Zira Bulgaristan, Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. Kapıda vize alınmayan Bulgaristan’a turist amaçlı gidecek olanların Bulgaristan turist vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Bu başvuru, vatandaşların ikamet ettikleri şehri kapsayan konsolosluklara yapılır. Bulgaristan turistik vize işlemleri ise 10 iş günü içinde neticelenmektedir. Ancak konsolosluklarda vakit kaybetmemek adına yardımcı seyahat acenteleriyle anlaşma sağlanabilir.

Bulgaristan Turist Vizesi Başvurusu

Bulgaristan seyahati için gerekli olan vize türü turist vizesidir. Bu vize ile 90 güne kadar Bulgaristan’da seyahat etmek mümkün olmaktadır. Bulgaristan turist vizesi almak için öncelikle vize başvurusunda bulunmak gerekir. Yetkili konsolosluklardan yapılan bu başvuru öncesinde ise randevu oluşturmak şarttır. Nitekim konsolosluğun yoğunluğuna göre randevu verilmektedir. Randevu gününde vatandaşlar, gerekli evraklar ve başvuru bedelinin ödendiğini gösteren dekont ile konsoloslukta yer almalıdır. Bulgaristan turistik vize başvurusu (bknz https://www.vizemerkezi.com/bulgaristan/vize-islemleri/turistik-vize/)  sırasında yaşanabilecek olası aksilikler ve zaman kaybı göz önüne alındığında bu işlem oldukça zahmetli görünebilir. Bundan kaynaklı olarak aracı acentelerle iş birliği yapmak daha uygun olmaktadır. Nitekim bu acenteler, vatandaşlar adına randevu alabilir, başvuru gerçekleştirebilir ve gerekli diğer işlemleri yapabilirler. Böylece vakit kaybetmeden ve gereksiz zahmete girmeden vize alınabilir.

Bulgaristan Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Her vize türünde hemen hemen aynı evraklar geçerlidir. Fakat ufak farklılıklar söz konusudur. Bulgaristan turistik vize işlemlerinin yapılabilmesi için evrakların tam olması gereklidir. Eksik evrak ile başvuru yapılamaz. Bu gibi durumlarda Bulgaristan turist vizesi başvurusu reddedilebilir. İstenilen evrakların pek çoğu e-devlet üzerinden çıkarılabilmektedir. Bulgaristan turist vizesi başvurusu için gerekli evraklar ise şunlardır;

  •  2 adet fotoğraf
  •  Son 6 ay içinde geçerliliği olan pasaport
  •  İkametgah belgesi
  •  Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  •  Banka hesap dökümü 35.000 tl bakiyeli
  •  Bulgaristan’da konaklanacak otele ait rezervasyon bilgileri
  •  Gidiş – Dönüş uçak biletleri
  •  Vize ücretinin ödendiğini gösteren banka dekontu
  •  Eğer herhangi birinin yanına gidiliyorsa o kişinin sizi yanına çağırdığına dair davetiye – dilekçe

Bulgaristan turistik vize için gerekli olan bu evraklar, doğru bilgiler içermeli ve eksiksiz sunulmalıdır. Ancak bazı durumlarda ekstra belge talebi olabilir. Burada unutulmaması ve dikkat edilmesi gereken bir detay mevcuttur. Banka hesaplarınızın kontrolü sağlanacağından dolayı hesabınıza bir anda yüklü para girişinin olmaması gerekir. Bu oldukça dikkat çekici olacağından işlemlerin aksamasına sebep olabilir.

Bulgaristan Turist Vizesi Başvuru Şartları

Bulgaristan seyahati için alınması gereken turist vizesinin bazı şartları bulunur. Bu şartlar uygun olduğunda vize işlemleri kolaylıkla yapılabilir. Çeşitli nedenlerle Bulgaristan turist vizesi almak isteyenler öncelikle bu nedeni belirtmelidir. Açıklayıcı bir dilekçe yazılması gerekir. Ayrıca banka hesabında yeterli miktarda finansman olması gereklidir. Tüm bunların dışında en önemli Bulgaristan turistik vize başvuru şartı ise Seyahat Sağlık Sigortası’nın yaptırılmış olmasıdır. Vize başvurusu için ödenen miktardan ayrı bir ödeme söz konusudur. Bu sigortanın yaptırıldığına dair belgenin de gerekli evraklar içinde sunulması şarttır.

Bulgaristan turist vizesi işlemleri için belli bir ikametgah adresi olması gerekir. Aksi taktirde bu olumsuz bir görüş sağlayacaktır. Ayrıca ikametin bulunduğu bölgedeki konsolosluklara başvurulmalıdır. Tüm bu ayrıntılar düşünüldüğünde vize işlemleri ve prosedürler oldukça zor gelebilir. Konsolosluklarda sıra gelmesini beklemek, evrakları düzenlemek ve başvuru yapmak, öncesinde randevu ayarlamak ve en sonunda Bulgaristan turistik vize işleminin sonuçlanmasını beklemek oldukça yorucudur. Bundan dolayı aracı firmalar eşliğinde işlemleri yapmak gerekir. Bu sayede hiçbir zahmete katlanmadan, beklemeden ve sorularınıza cevaplar alarak vize işlemi gerçekleşebilir.

Bulgaristan Turistik Vize Randevusu

Bulgaristan vizesi çıkarabilmek için ilk atılacak adım randevu oluşturmaktır. Bu randevu işlemi ikamete bağlı olan konsolosluklardan yapılmaktadır. Konsolosluk aranarak uygun gün belirlenir. Bulgaristan turistik vize çıkarabilmek için randevu gününde konsoloslukta olmak gerekir. Verilen saat aralığında işlem yapılmaktadır ve vatandaşların bu saatlerde konsoloslukta olması gerekir. Konsolosluğun yoğunluğu burada büyük etkendir. Nitekim yoğunluğa bağlı olarak randevu verilir. Bulgaristan turist vizesi alabilmek için en kolay yol seyahat acenteleriyle iş birliği yapmaktır. Şöyle ki; bu acenteler uluslararası olarak kendi alanlarında diğer firmalara denktir. Bundan dolayı vatandaşlar adına vize işlemlerini gerçekleştirme yetkisine sahiplerdir. Başvuru yapan vatandaşlar, gereksiz prosedürlerle uğraşmadan, randevu, vize başvurusu vs. gibi uzun soluklu işlemlere takılmadan vize alabilmektelerdir.

Bulgaristan turistik vize işlemlerinin en hızlı şekilde gerçekleşebilmesi için acentelerden yardım alınabilir. Online olarak bu acentelere başvuruda bulunmak mümkündür. Ardından iletişim sağlanır ve gerekli vize işlemlerine başlanır. Oldukça kolaylık sağlayan bir yardım kanalıdır demek yanlış olmaz. Herhangi bir konsolosluğu gitmeden önce bu acentelerle görüşmek ve gerekli bilgiyi almak önemlidir.

Bulgaristan Turistik Vize Başvurusu Takip

Bulgaristan seyahati için gerekli olan turist vizesinin alınabilmesi için evrakların gerçek bilgilere dayalı olması şarttır. Bulgaristan turistik vize başvurusu takip süreci hakkında en detaylı bilgiyi alabilmek için bir seyahat acentesi ile vize işlemlerini yapmak gereklidir. Bulgaristan turist vizesi randevu, başvuru, evrak düzenleme ve sürecin devamı hakkındaki tüm sorulara bu şekilde ulaşılabilir. Örneğin Vize Merkezi seyahat acentesi, online başvuru almaktadır. Bu başvurunun ardından kolaylıkla iletişime geçilebilmekte ve tüm sorularınız yanıtlanmaktadır. Ayrıca tüm Bulgaristan turist vizesi işlemleri boyunca vatandaşlar hiçbir şekilde zahmete girmeden işlemleri neticelenmektedir. Bu başvuru aşamasının kolaylıkla takip edilebilmesi söz konusudur. 10 iş günü içinde çıkan vize, tüm prosedürlerden ve beklemelerden uzak bir şekilde vatandaşlara ulaşmaktadır.

Edirne’den Bulgaristan Turist Vizesi Almak

Bulgaristan turist vizesi alabilmek için konsolosluklara başvurmak gerekir. Ancak burada süreç uzadığından ve vatandaşlar sorularına net yanıtlar bulamadıklarından seyahat acenteleri aracılığı ile vize almaları daha kolay olmaktadır. Edirne’de bulunan Bulgaristan – Edirne Başkonsolosluğu’na müracaat etmek isteyen vatandaşların, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde ikamet ediyor olmaları gereklidir. Bulgaristan turistik vize işlemlerinin kolaylıkla neticelenmesi için vatandaş adına işlem yapan ve tüm süreci takip eden seyahat acenteleri tercih edilmelidir. Bu acentelerden biri olan Vize Merkezi, çeşitli türlerdeki vize işlemleri için tercih edilebilir niteliğe sahiptir. Nitekim Vize Merkezi’ne hem online olarak hem de yine Edirne ilinde bulunan şubesini ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.

Bulgaristan turist vizesi işlemlerinin vatandaşlar adına zahmetsiz ve beklemeden yapan bu aracı acenteler sayesinde strese mahal vermeden konsolosluklarda beklemeye gerek kalmadan çeşitli illerde bulunan şubelere başvuru yaparak Bulgaristan turistik vize sahibi olunabilir. Ayrıca online randevu ve başvuru imkanı da sunan bu acenteler, vatandaşların mümkün olan en kolay şekilde vize almalarını sağlamaktalardır. Vize için gerekli olan Seyahat Sağlık Sigortası da yine bu acenteler tarafından yapılmaktadır.

Bulgaristan Multi Vize

Bulgaristan seyahati için alınacak turist vizesinin farklı bir versiyonu denilebilecek multi vize, eşlerin birlikte seyahat etmelerini sağlamaktadır. Çifte vatandaşlığı olan kişilerin, Türkiye’de evlenmesi ve Bulgaristan’da bu durumu tescil ettirmeleri sonucunda eşler birbirleri için Bulgaristan turistik vize alabilirler. Bu vizeye “multi” yani anlaşılır bir dille aktarmak gerekirse çift vatandaşlığı olan kişinin eşi ve kendisi için alabildiği vizedir. Bulgaristan turist vizesi işlemleri için gerekli olan evraklar yine Vize Merkezi gibi seyahat acentelerine kargo ile gönderilebilir. Tüm işlemler online olarak ve vatandaşlar dilerse şube ziyaretleri ile gerçekleşebilmektedir.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English