Son Dakika Haberler

Bitcoin Nasıl Satın Alınır ?

 

Birçok kişi gibi siz de nasıl Bitcoin satın alınır merak mı ediyorsunuz? Sizlerde kripto para alarak geleceğin finansal sisteminin bir parçası olabilirsiniz. Üstelik kripto para satın alabilmek için teknoloji uzmanı veya profesyonel yatırımcı olmanız gibi bir koşul da yok. Günümüzün özgür, yenilikçi , güvenilir , bağımsız olarak adından söz ettiren Bitcoin birçok kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır.
 

Bitcoin Satın Almalı Mıyım ?

Bitcoin, sahip olmuş olduğu bir çok özelliği nedeniyle etkileyici yatırım araçları arasında yer almaktadır. Bitcoin’in özelliklerinden bazıları şu şekilde listelenebilir:
  • Kıtlık : Piyasada sadece 21 milyon adet bulunmaktadır. Bu adetlerin 19 milyonu dolaşımdadır. (8 milyar potansiyel kullanıcı ile)
  • Şeffaflık : Blok zincirinde, hangi kullanıcının adresinden işlem gerçekleştirildiği, kaç kere işlem yapıldığı ve Bitcoinlerin gönderildiği adres belli değildir. Gizlilik ön plandadır.
  • Bağımsızlık : Bitcoin’in merkeziyetsiz bir yapıya sahip olmasından dolayı, Bitcoin üzerinde hiçbir banka veya hiçbir hükümet kontrol sahibi değildir.
  • Hız : Bankalarla kıyaslandığında Bitcoin daha hızlı bir yapıya sahiptir. Bitcoin ağı ile birlikte dünyanın öbür ucunda bulunan bir kişiye dakikalar içinde para transferi yapabilirsiniz.
  • Zaman : Bitcoin ağının zaman kavramı yoktur. Yani Bitcoin ağının kullanarak günün her saatinde 7/24 para gönderim işlemi sağlayabilirsiniz. Bankalardaki gibi hafta sonu ve çalışma saatleri gibi unsurlar yoktur.
  • Düşük Enflasyon Yapısı : Klasik tanıma göre, Bitcoin enflasyonisttir çünkü Bitcoin arzı zaman içinde artmaktadır.
Yakın zamanda yeniden 20 bin doları aşan Bitcoin, satın almayı birçok kişi istemektedir fakat bu işlem birçok kişiye karışık gelmektedir. Aslında Bitcoin satın almak düşünüldüğü kadar zor bir işlem değildir. Sizlere bu yazımız içerisinde en basit şekilde bu işlemi anlatacağız.

Bitcoin Nasıl Satın Alınır ? (Satın alma işlemi için nelere ihtiyacınız olduğu konusunda hızlı bir rehber)

  • Güvenilir bir Bitcoin borsasında hesabınız olması gerekmektedir.
  • Açtığınız hesabı doğrulamanız gerekmektedir. Hesap doğrulama (KYC) için kimlik belgeleri gerekmektedir.
  • Bu işlemleri yapabilmek için internete bağlanacak bir cihaza ve internet bağlantısına ihtiyacınız bulunmaktadır.
  • Tercih ettiğiniz bir ödeme yöntemi gerekmektedir.
Geçerli ödeme yöntemleri içerisinde ; banka hesabı , Visa , Mastercard vb. bulunmaktadır.
 

4 Kolay Adımda Bitcoin Nasıl Satın Alınır ?

Birçok kişinin Bitcoin nasıl alınır Sorunun cevaplarını net olarak cevaplayabilmek için sizlere 4 adımda anlatım yapacağız. Dilerseniz adımlara geçelim.
 

Adım 1 – Bitcoin Nasıl Satın Alınır ? Uygun Bitcoin Borsası Seçimi Yapın

Bitcoin satın alma işlemini gerçekleştirmek için öncelikle Bitcoin nereden alınır sorusuna bir cevap bulmanız gerekiyor. Bunun için sizlerin ihtiyaçlarına en uygun olan kripto para borsasını bulmanız ve seçmeniz gerekiyor. Günümüzde, geleneksel bankalar kripto para birimlerinin satın alma işlemini ve satma işlemini desteklememektedir.
Uygun bir kripto para platforma seçme işlemi yapılırken göz önünde bulundurulması gereken birçok unsur bulunmaktadır. Sizlere ana unsurları aşağıda listeledik:
  • Ücretlendirme
  • Emniyet
  • Ödeme yöntemlerinin seçimi
  • Bonus ve ekstralar
  • Uygulamanın stabil ve sorunsuz bir şekilde çalışması. Eğer uygulama stabil ve sorunsuz bir şekilde çalışmaz ise satın alma ve satma işlemleri konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz.
 

Adım 2 – Kripto Para Borsasında Hesap Oluşturun

Seçmiş olduğunuz kripto para borsasının web sitesine veya uygulamasına girerek bu işleme başlayabilirsiniz. Platformun kayıt ol bölümüne girerek istenilen kişisel bilgileri doğru ve eksik bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu işlem sırasında sizlerden bir şifre de istenecektir. Bu şifre üyeliğinize giriş esnasında kullanacağız bir şifredir. Şifre seçimi yaparken bulunması zor bir şifre tercih ediniz. Eğer kolay bir şifre seçerseniz hesabınız başkalarının eline geçebilir. Bu yüzden hesabınızın güvenliğini en üst seviyede tutabilmek için tahmin edilmesi zor şifre giriniz.
Eğer başarılı bir şekilde bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz kayıt işlemini başarılı bir şekilde yapabilirseniz. Dilerseniz 3.adıma geçelim.
 

Adım 3 – Hesabınıza Para Yatırma İşlemi

Kayıt işlemini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra artık yatırım yapmaya hazırsınız. Para yatırma işlemi için öncelikle bir bütçe belirlemeniz gerekiyor. Eğer bütçeniz belliyse artık platforma para yatırabilirsiniz. Platform içerisinde bulunan “para yatır” paneline giriş işlemini yapınız. Bu panel üzerinden platformun izin verdiği ödeme yöntemlerini kullanarak para yatırabilirsiniz.
 

Adım 4 – Bitcoin Nasıl Alınır ? (Yatırım yapmaya hazırsınız, şimdi Bitcoin alma zamanı.)

Yatırmış olduğum para ile Bitcoin nasıl alabilirim? Bitcoin satın alabilmek için platform içerisinde bulunan “Kripto Para Piyasası” bölümüne giriş yapınız. Bu panelde artık platform içerisinde listelenen tüm kripto paraları görebilirsiniz. Bundan sonrası sizin yatırım yapmak istediğiniz kripto paraları seçmenize kalmıştır. Buradan Bitcoin de satın alabilirsiniz herhangi bir başka kripto para da satın alabilirsiniz.
 

Bitcoin Satın Almaya Değer Mi ?

Bitcoin’e Yatırım Yapmanın Avantajları Nelerdir ?

Bitcoin, şimdiye kadar değişken bir varlık olarak sunulmuştur. Bitcoin, 12 yaşındadır. Ancak kurulduğundan bugüne kadar birçok varlığı geride bırakmıştır. Bunun yanı sıra birçok insan bunun elinde sonunda bitecek bir yapı olduğunu düşünmektedir. Günümüzde birçok yönden, Bitcoin kripto parasına yatırım yapmak borsaya yatırım yapmak ile eşdeğer diyebiliriz. Bunun yan sıra Bitcoin, geleneksel yatırımlara göre daha çok avantajlıdır diyebiliriz. Bu avantajlar şu şekilde listelenebilir:
 

Sınırlı Teslimat Yapısı

Bitcoin’in piyasada bulunan arzı 21 milyon jeton ile sınırlıdır. Şuan piyasada 19 milyon adet jeton dolaşımda bulunmaktadır. Merkez bankasının kontrolünde olan para birimleri politikacılar ve hükumetlerin isteklerine bağlı olarak üretilebilir. Bitcoin’in sahip olduğu sabit arzı ile yatırım aracı olarak kullanılan gümüş, altın veya diğer değerli metaller ile bir karşılaştırma yapılabilir. Çözülmüş enflasyon sorunu ve sınırlı arzı ile tanınan Bitcoin büyük bir ilgi çekmektedir. Bitcoin’in talebi arttığı zaman
 
 yükselmektedir. Arzı karşılamak için ise ek Bitcoin üretimi yapılmamaktadır. Birisi Bitcoin satın almak istiyorsa bir başkası ona Bitcoin satmalıdır.

Likidite

Ticaret platformlarının , borsalarının günümüzde yaygın olarak hızlı bir gelişim sergilediği göz önünde bulundurulduğunda , Bitcoin en likit finansal varlıklar arasında yer almaktadır.

Dijital Depolama

Bitcoin merkezi olmayan bir yapıya sahip olan bir para birimidir. Bu özelliği nedeniyle donanım hasarı gibi birçok tehlike ile de karşı karşıya kalmaktadır. Veriler, tam şekilde düğümlerle kopyalanır. Buradaki para, günümüz de bulunan geleneksel para yatırımın biçiminde olduğu gibi sadece bir veya birkaç bankada bulunmamaktadır.

Yeni Fırsatlar

Bitcoin günümüzde hala çok yeni olarak adlandırabileceğimiz bir para birimidir. Bitcoin, kurulduğu günden itibaren günden güne daha popüler ve birçok insan tarafından da öğrenilmeye devam etmektedir. Bu popülerlik ile birlikte birçok yenilik de meydana gelmektedir. Bitcoin’in yeni alanlarda kullanılmasıyla birlikte Bitcoin’in değerlenmesi sağlanıyor. Bu yeniliklerle birlikte Bitcoin’in fiyatlarında çok büyük dalgalanmalar ve değişiklikler meydana gelebiliyor. Bu değişiklikleri güncel olarak takip ederek Bitcoin’in fiyatının yükseldiği dönemlerde büyük kârlar ederek kazançlar sağlayabilirsiniz. Bu fiyat oynaması sürekli kâr şeklinde olacak diye bir garanti yoktur. O yüzden işlemlerinizi gerçekleştirirken dikkatli olunuz.  
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • J
    jesus
    1 yıl önce

    güzel makale.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English