Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bitcoin Fiyatlarında Son Durum Ne? Grafikler Nereden Bulunur?

Günümüzde en çok bilinen kripto paralardan biri olan Bitcoin, sektöre 2009 senesine girmiştir. Tüm Kripto varlıklar dinamik şekilde değişen fiyatlara sahip olduğu için BTC/USD fiyatı ne kadar, pek çok kişi tarafından sorulmaktadır.

Bitcoin Fiyatlarında Son Durum Ne? Grafikler Nereden Bulunur?
Bitcoin Fiyatlarında Son Durum Ne? Grafikler Nereden Bulunur?
Günümüzde en çok bilinen kripto paralardan biri olan Bitcoin, sektöre 2009 senesine girmiştir. Tüm Kripto varlıklar dinamik şekilde değişen fiyatlara sahip olduğu için BTC/USD fiyatı ne kadar, pek çok kişi tarafından sorulmaktadır.

Söz konusu rakam dolar bazında 26,437.14, TL bazında ise 530.584,89 olarak görülmektedir. Ancak bahsettiğimiz gibi tüm kripto paralar hızlı şekilde değişen fiyatlara sahiptir. Bu bakımdan en güncel sonuçlara ulaşmak istiyorsanız, grafiği güncel olarak takip etmeniz tavsiye edilmektedir.

Bu kontrolü yaparak Bitcoin kaç TL sorusunu, güncel olarak öğrenmeniz de mümkündür. Eğer bunu nereden, nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsanız Binance gibi bir borsa platformu üzerinden gerçekleştirilebilir. Ancak bu yazımız yatırım tavsiyesi olmayıp sizi bilgilendirme amacını taşımaktadır.

Senelere göre BTC Grafiği Nasıl?

BTC ilk çıkan Coin olması itibariyle senelere göre BTC/USD fiyatları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.
Ancak yıl içerisinde bu fiyatlar yine farklılık gösterebilmektedir. Bununla sınırlı kalmadan sene içerisinde gerek yükselmeler gerekse düşmeler yaşanabilmektedir.  Bu nedenle sabit olduğu düşünülmemelidir. Bitcoin grafikleri takip ederek, o esnada Bitcoin kaç TL öğrenmeniz mümkündür.

BTC Fiyatını Etkileyen Faktörler

Bitcoin ve Altcoin fiyatını etkileyen çok sayıda etmen vardır. Bu faktörler de zaman zaman insanların aklında bir soru işareti oluşturabilmektedir. Genel hatlarıyla bunlar,
  1. Sınırlı Tedarik,
  2. Spekülasyonlar,
  3. Erişilebilirlik ve likidite,
  4. Riskler ve yatırım,
  5. Medya,
  6. Rekabet,
  7. Teknolojik Gelişmeler,
Şeklinde görülmektedir. Bunlara ek olarak ve finans sektörleri de etkileyebilmektedir. Bitcoin fiyatları hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız, bunları bilmek de tavsiye edilmektedir.

Sınırlı Tedarik

Sınırlı Tedarik, Bitcoin’i etkileyen faktörler arasında yer alan başlıklardan bir tanesidir. Her dört senede bir Bitcoin üretilme hızı yarıya indirilmekte olup bu “halving” olarak belirtilmektedir. Üçüncü halving 2020 senesinde olmuştur.

Spekülasyonlar

Spekülasyonlar, Bitcoin’i etkileyen faktörler arasında yer alan bir diğer etmendir. Medyada yapılan yorumlar bunun üzerinde etki gösterebilmektedir. Genel anlamda  olumsuz olması durumda Bitcoin bulunduran kişiler panik satışına gidebilmekte, böylece fiyatlar düşmektedir. Ancak olumlu haberler alınırsa fiyatlar yükselme eğilimine gidebilmektedir.

Erişilebilirlik Ve Likidite

Bitcoin’i etkileyen faktörler arasında bir diğer etmen de erişilebilirlik ve likidite olmaktadır. Kullanım durumlarının çoğalması, fiyatlar üzerinde etmen olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse bir platform Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini duyurursa, BTC fiyatları bundan etkilenebilmektedir.

Riskler

Riskler Bitcoin’i etkileyen faktörler üzerinde faktörlerden bir diğeridir. Arz ve talebi etkileyebileceği için fiyat üzerinde bir etmendir. Söz konusu riskler oldukça çeşitlidir. Örnek olarak sanal ortamlarda olması sebebiyle siber saldırılar açık bir yapısı vardır. Bu da fiyatlar üzerinde farklılaşmalara yol açabilmektedir.
Ayrıca Bitcoin’in merkezi olmayan bir yapısı olduğu da hatırlanmalıdır. Bu bakımdan gerek Amerikan doları gerekse farklı bir para birimine sabitlenmemektedir. Dolayısıyla fiyatları da günden güne, borsadan borsaya farklılaşabilmektedir. Bu açıdan fiyatının standart olmadığı, dinamik yapısı olduğu hatırlanmalıdır.

Medya

Günümüzde gerek sosyal medyada gerekse internet ortamında Bitcoin ya da farklı kripto paralar üzerine haberler çıkmaktadır. Söz konusu haberler de yapısına göre olumlu ya da olumsuz şekilde kripto paralar üzerinde etkide bulunabilmektedir.

Rekabet

Kripto para dünyasında, her Coin arasında bir rekabet de vardır. Bu bakımdan özellikle yeni bir kripto para birimi girdiğinde diğer Coinlerin fiyatları arasında değişiklikler yaşanabilmektedir.

Teknolojik Gelişmeler

Blockchain teknolojisi sanal para birimlerinde büyük bir öneme sahiptir. Dolayısıyla bu alanda yaşanan gelişmeler de birimin değerine etki edebilmektedir. Ancak bunun tam tersi de geçerli olabilmektedir. Örnek olarak siber saldırı olduğunda, bilgisayar korsanlığı gerçekleştiğinde ya da sistemde bir problem olduğunda fiyatta kendini gösterebilmektedir.

BTC Kullanım Alanları

BTC dünya çapında farklı alanlarda kullanım gören bir birimdir. Günümüzde bu sistemi kabul eden çok sayıda firma bulunmaktadır:
  1. Twitch
  2. Time Magazine
  3. Tesla
  4. Starbucks
  5. Rakuten
  6. PayPal
  7. Microsoft
  8. AT&T
  9. CheapAir
  10. ExpressVPN
Bunların yanı sıra sistem farklı yerlerde de yine geçerli olmaktadır.




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English