Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bereket Derneği Kurban Bağışı Kampanyası Başlattı

Bereket Derneği Kurban Bağışı Kampanyası Başlattı

 

Dünya üzerinde her geçen gün geçim sıkıntısı ve sağlıklı beslenme sorunları giderek artıyor. Özellikle Afrika’da yaşanan kuraklık ve yoksulluk bölgede yaşayan insanların hayatını olumsuz etkiliyor. Afrika’da yaşanan yoksulluk ve kuraklık nedeni ile sağlıklı beslenemeyen çocuklarda gelişim bozuklukları ve buna bağlı hastalıklar gelişiyor.

 

Kurban bağışları bölgeye umut oluyor

Bölgede faaliyet gösteren Bereket Derneği düzenlemiş olduğu kurban bağışı organizasyonu ile yıl boyunca adak kurbanı, akika kurbanı ve şükür kurbanlarını Afrika’da keserek bölgede ihtiyaç sahibi aileler ve yetimhaneler ile islami eğitim görülen medreselere ulaştırıyor. Bölgede yeterli protein ve dengeli beslenme sorunu nedeni ile sağlıklı gelişmeyen çocuklar kurban bağışı organizasyonları ile sıcak yemeğe kavuşuyor.

 

Yurtiçi faaliyetler devam ediyor

Dernek tarafından edinilen bilgiye göre, yıl boyunca yurtiçinde eğitim ve kalkınma projeleri ile birlikte İslami çalışmalar yürütülüyor. İslami eğitim faaliyetleri kapsamında hafızlık, arapça ve  islami ilimler eğitimleri yıl boyunca sürdürülürken düzenlenen konferanslar ile İslami sohbetler yıl boyunca bölge haklına hizmet ediyor.

 

 

Kurban bağışı kampanyası yıl boyunca sürüyor

Bölgede görevli olan personel ekipleri ile kurban bağışı organizasyonu düzenleyene Bereket Derneği sadece kurban bayramı zamanı değil yıl boyunca kurban bağışlarınızı kabul ederek, adak kurbanı, akika kurbanı ve şükür kurbanı bağışlarını vekaleten keserek kurbanların kesim videolarını hayırseverlere gönderiyor.

 

Kurban Bağışı 2024

Her yıl düzenlemiş olduğu insani yardım ve hayır kampanyaları ile dünya üzerindeki sıkıntı yaşayan kardeşlerimize yardım etmeyi amaçlayan ve bu doğrultuda çalışmalar yapan dernek yönetimi kurban bağışı 2024 organizasyonu ile Afrika başta olmak üzere 3 kıta 21 ülkede vacip kurban bağışı organizasyonu düzenleyecek.

 

Kurban bağışının önemi

Kurban bizi Mevlaya yakınlaştıran, Hz. İbrahim ve Hz. İsmailin haturası Rabbimiz’in bizlere emri olan veren el ile alan eli buluşturan kardeşlik ve paylaşma duygularının zirveye taşındığı eşsiz ibadetlerden biridir. Kurban ile yakınlaşır kul mevlaya ve kulluk şuurunu idrak ederek kulluğunu hatırlar, Kurban olur rabbine kurban ile. Kurban bağışı ile ihtiyaç sahibi olan komşu ve dünya üzerindeki ihtiyaç sahiplerinin sıkıntıları bir nebze olsa da diner.

 

Online bağış

Kurban bağışını gerçekleştirmek isteyen hayırseverler, www.bereket.org.tr internet sitesi üzerinden online bağış yöntemi ile kredi kartı ile veya Eft / Havale yoluyla bağışlarını yaparken kesilen kurbanların kesim videoları hayırseverlere gönderiliyor.

 

15 yıldır güvenle hizmet veriliyor

2008 yılında kurulan Bereket Derneği, İslami ve insani yardım çalışmaları ile yurtiçi İslami eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Özellikle yurtiçinde yürütülen hafızlık ve İslami ilimler eğitimi büyük dikkat çekiyor. Gelceğin hocalarının ve nesillerin erdemli ve İslamı doğru anlayan ve anlatan nesiller olması açısından hafızlık eğitimine büyük bir önem veriliyor.

 

https://www.bereket.org.tr


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English