Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay: Daha iyi bir yaşam kalitesi için stratejik bir plan hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı Hazırlanması Projesi Vizyon Çalıştayı’na katıldı. Başkan Altay, Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı çalışmasının daha iyi bir yaşam kalitesi için şehirlerdeki insanların ve işletmelerin hareketlilik gereksinimlerini karşılamak amacıyla tasarlanmış stratejik bir plan olarak öne çıktığını söyledi.

Başkan Altay: Daha iyi bir yaşam kalitesi için stratejik bir plan hazırlanıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı Hazırlanması Projesi” kapsamında Vizyon Çalıştayı düzenledi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle küresel iklim değişikliğinin etkisinin yakından hissedildiği bu dönemde böylesi önemli bir çalıştayın düzenlenmesinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekerek, burada atılacak her adımın, her fedakarlık ve gayretin daha müreffeh ve daha yaşanabilir bir geleceğin kapısını aralayacağını vurguladı.

ŞEHRİN HAREKETLİLİK GEREKSİNİMLERİNİN KARŞILANMASINA KATKI SAĞLAYACAK
Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı çerçevesinde belirlenecek vizyonun, Konyalıların yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olarak ulaşmak istenilen hedeflerin net bir şekilde belirlenmesine fayda sağlayacağını belirten Başkan Altay, “Avrupa Birliği hibesiyle Dünya Bankası yürütücülüğünde İLBANK ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı çalışması; daha iyi bir yaşam kalitesi için şehirlerdeki insanların ve işletmelerin hareketlilik gereksinimlerini karşılamak amacıyla tasarlanmış stratejik bir plan olarak öne çıkıyor” dedi.

HEMŞERİLERİMİZİN FİKİRLERİYLE ŞEHRİMİZİN YARINLARINI İNŞA EDECEĞİZ
Bu çalıştayın aynı zamanda ‘İklim Şurası’ kapsamında üretilen politikaları destekleyici plan kararları üretmesi anlamında da Konya’ya büyük bir katkı sağlayacağına işaret eden Başkan Altay, “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından bu yana Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı kapsamında birçok faaliyette bulunduk. Bunların yanında hemşerilerimizin fikirleriyle şehrimizin yarınlarını inşa etmek için Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı çerçevesinde Konya’mızın yarınlarını ve ulaşımını düzenlemek için anketler düzenledik. ‘Yaşamak İstediğiniz Konya’ sloganıyla başlattığımız ankette hemşerilerimiz, belediyemizin internet sitesi üzerinden katılarak uzun vadeli bir vizyon planı çerçevesinde bize yol göstermiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

GELECEK NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖREV
Ulaşım ve sosyal yaşam başta olmak üzere her alanda daha yaşanabilir; havasıyla, doğasıyla daha temiz bir Konya için her kesimin katkısını önemsediklerini kaydeden Başkan Altay, konuşmasında “Bu süreçte bize destek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza içtenlikle şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada verilecek vizyon çerçevesinde atılacak adımların şimdiden şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” cümlelerine yer verdi.

Başkan Altay’ın ardından kürsüye gelen Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması Projesi Takım Lideri Mustafa Eruyar, proje tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

Çalıştaya, proje paydaşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kentsel ulaşımın karmaşıklığını etkili bir şekilde ele almaya yönelik stratejik ve bütünleşik bir yaklaşım olan Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması, sürdürülebilir hareketliliğe geçiş sağlayarak erişilebilirliği ve yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 20
  • 13
  • 2
  • 11
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Halil
    2 yıl önce

    Metro ve çevreyolu ne durumda?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    mahmut
    2 yıl önce

    halil kardeşim metro ve çevreyolu ne alaka?

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English