Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bar Sandalyesi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Bar Sandalyesi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 

Bar sandalyesi, çoğunlukla yüksekliği ayarlanabilen ve bar tezgahı yüksekliğindeki masalar için özel olarak üretilen sandalyelerdir. Kafe, restoran başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bar sandalyeleri, ergonomik bir tasarıma sahiptir. Çoğunlukla sırt desteği bulunur, bu sayede rahat bir oturuşu mümkün kılar. Estetik ve zarif detayları ile ortamın şık bir görünüm elde etmesini sağlayan bu tür sandalyeler, özellikle son zamanlarda pek çok alanda kullanılmaktadır. Farklı desen ve renk seçenekleri bulunur. Zengin bir ürün çeşitliliği ile her zevke hitap eder.

Bar Sandalyesi Nedir?

Bar sandalyesi, yüksek masalara göre tasarlanmış modern sandalye çeşitlerindendir. Bu tür sandalyelerde çoğunlukla yükseklik, üründe bulunan aparatlar ile ayarlanabilir. Bu durum, işlevsel bir kullanımı mümkün kılar. Bar ve restoran gibi alanlarda genellikle fonksiyonel özellikleri nedeniyle tercih edilir. Öte yandan son zamanlarda konutlarda, ortamın dekorasyonuna modern bir dokunuşta bulunmak için kullanılır.
Bar sandalyelerinin üretiminde farklı malzemeler tercih edilebilir.  Bu noktada, kullanılacak alanın özelliklerine göre malzeme seçiminde bulunulduğunu belirtmek olanaklıdır. Bar sandalyelerinde yükseklik genellikle 80 ila 100 cm arasında değişiklik gösterir. Modelleri, boyut ve yükseklikleri farklıdır. Bu nedenle farklı zevklere hitap etme konusunda son derece başarılıdır.

Bar Sandalyesinin Özellikleri Neler?

Bar sandalyesi, oldukça işlevsel ve estetik sandalye modelleridir. Sahip olduğu özellikler itibarıyla ilgi çeken bu tür sandalyelerin ön plana çıkan özellikleri genel hatlarıyla şu şekildedir:
  • Konutlarda daha çok Amerikan mutfak modelinde tercih edilir. Küçük mutfaklarda yerden tasarruf sağlar. Bunun yanı sıra Amerikan mutfak dekorasyonuna modern ve incelikli bir dokunuşta bulunur.
  • Amortisör özelliği bulunan bar sandalyelerinde yükseklik ayarlanabilir. Bu sayede sandalyeleri istenilen yükseklikte kullanmak olanaklıdır.
  • Bazı bar sandalyelerinde sırt desteği de mevcuttur. Sırt bölgesi ile desteklenen bar sandalyeleri konforlu bir kullanım vadeder.
  • Genellikle bar sandalyesi üretiminde, kolay temizlenebilir malzemeler tercih edilir. Temizliği son derece kolaydır. Bu durum, hijyenik bir kullanım sunar.
  • Bar sandalyelerinin üretiminde sıklıkla kullanılan malzemeler metal, ahşap ve plastiktir.
  • Her renkte bar sandalyelerinin üretimi gerçekleştirilebilir.
Bu tür hususların her biri, bar sandalyelerinin avantajları olarak da değerlendirilebilir. Ergonomik bir tasarıma sahip olan bar sandalyeleri, özellikle işletmelerde müşteri memnuniyetini arttırır. Yaşam alanlarında ise konforlu bir kullanım vadeder.

Bar Sandalyesi Nasıl Olmalı?

Bar sandalyelerinde rahatlık ve işlevsellik adına bazı hususlara dikkat edilmiş olmalıdır. Bunlardan ilki, koltukların derinliğidir. Rahat bir oturum için koltuk derinliği 40-45 cm olmalıdır. Bar sandalyesi koltuk genişliğinin ise minimum 40-43 cm olması son derece önemlidir. Bunun yanı sıra kullanıcının konforu ön planda tutulmalıdır. Bu nedenle bar sandalyeleri üretiminde kaliteli malzemeler kullanılmalı ve ergonomik tasarım öncelenmelidir.
Bar ve restoranlarda yerden tasarruf edebilmek için istiflenebilir bar sandalyeleri tercih edilmelidir. Ayrıca işletmelerde kullanılan bar sandalyelerinde kalite her şeyden önemlidir. Çeşitli nedenlerden ötürü dengesiz bir kullanıma neden olan sandalyeler, müşterilerin kendilerini rahat hissetmesini engelleyebilir. Sandalye üretiminde, dayanıklılık ön planda tutulmalıdır. Yoğun bir kullanım, sandalyelerde aşınmaya neden olabilir. Fakat kaliteli malzemeler, aşınmaya dayanıklı olacaktır. Kolay temizlenebilir bar sandalyesi hijyenik bir kullanım sağlayacağından sandalye üretimi sırasında kolay temizlenebilir malzemeler tercih edilmelidir.

Bar Sandalyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Konutlarda ya da işletmelerde kullanılan bar sandalyesi, ortamın şık ve zarif bir görünüm elde etmesini sağlar. Bununla birlikte konfor ve lüks kullanım adına da bu tür sandalyelerin tercih edildiği bilinmektedir. Bar sandalyelerinin seçiminde, kullanım amacı başta olmak üzere pek çok hususa dikkat edilmelidir. Bu hususlar genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralanabilir:
  • Yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır. Kullanıcı, sandalyeyi istediği yükseklikte kullanabilmelidir.
  • Sırt desteği bulunmalıdır. Sırt desteği olmayan sandalyeler, uzun kullanımlarda rahatsızlık hissine neden olabilir. Bu nedenle özellikle işletmelerde tercih edilen bar sandalyelerinde sırt desteği oldukça önemlidir.
  • Üretim sırasında farklı malzemeler kullanılabilir. Bar sandalyesinin malzemesi, kullanıcının zevki ve kullanımına uygun olmalıdır.
  • Farklı renk ve desende bar sandalyeleri bulunduğundan, sandalyelerin rengi ve deseni kullanıcının zevkine uygun olmalıdır.
  • Kolay temizlenebilen malzemelerden üretilmiş olmalıdır. Özellikle işletmelerde kullanılan bar sandalyelerinde leke ve kir bulunması, müşteri memnuniyetini olumsuz etkileyebilir.
  • Aşınmaya dirençli olmalıdır. Uzun süreli kullanımlarda dışarıdan gelecek darbeler, bar sandalyesinin deforme olmasına sebebiyet verebilir.

Bar Sandalyelerinin Kullanım Alanları Nedir?

Bar sandalyelerinin kullanım alanı bir hayli geniştir. Çoğunlukla bar ve restoran gibi işletmelerde kullanılır. Bunun yanı sıra kafelerde de sıklıkla bu tür sandalyelerin tercih edilebildiği görülmektedir. Çok daha estetik bir atmosfer elde edilebilmesi amacıyla tercih edilen bar sandalyesi, konutlarda da tercih edilebilen bir sandalye türüdür. Daha çok açık mutfaklarda, yerden tasarruf amacıyla tercih edilir. Bunun yanı sıra geniş evlerde de estetik ve zarif bir ortam adına kullanılabilir.

Bar Sandalyesi Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar Neler?

Bar sandalyelerinde fiyatlar son derece çeşitlilik gösterir. Fiyatları etkileyen pek çok husus bulunmaktadır. Bu hususlar ise genel hatlarıyla aşağıdaki gibidir:
  • Malzeme seçimi: Bar sandalyesi üretiminde genellikle ahşap, plastik ve metal tercih edilir. Plastik, diğer malzemelere göre çok daha uygundur. Metal bar sandalyeleri ise plastik bar sandalyelerinden çok daha pahalı olmakla birlikte dayanıklılık seviyesi son derece yüksektir.
  • Özellik: Bar sandalyelerinin özellikleri farklılık gösterir. Bazılarında kolçak ve tekerlek gibi aparatlar bulunur. Bu tür aparatlar, kullanımı kolaylaştırır. Fakat fiyatların artış göstermesine neden olur.
  • Tasarım: Bar sandalyelerinde tasarımlar birbirinden farklıdır. Koltuk şeklinde tasarlanan ürünler bulunduğu gibi tabure formunda tasarlanan bar sandalyeleri de mevcuttur.
  • Marka: Bar sandalyeleri farklı markalar tarafından üretilir. Bu nedenle marka unsuru da fiyatlandırmada doğrudan etkilidir.


https://www.evofisdunyasi.com/kategori/bar-sandalyeleri

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English