Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avustralya’da sel: Mahsur kalan 1000 kişi kurtarıldı

Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Dominic Perrottet, eyaletin kuzey kesimlerinde yoğun yağışların neden olduğu sellerde mahsur kalan 1000 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Avustralya’da sel: Mahsur kalan 1000 kişi kurtarıldı
Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Başbakanı Dominic Perrottet, NSW’nin başkenti Sidney’de düzenlediği basın toplantısında, eyaletin kuzey kesimlerinde sel suları altındaki bölgelerde mahsur kalanların kurtarılması, tahliyeler ve son gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu.

Sel sularında mahsur kalan 1000 kişinin kurtarıldığını açıklayan Başbakan Perrottet, acil servislere 6 bin yardım çağrısı yapıldığını ve yaklaşık 40 bin kişinin de tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.
Yüzlerce insan mahsur kaldı
Sellerin etkili olduğu bölgelerdeki herkesin güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapmalarının yanı sıra toplumun dayanışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Perrottet, ‘‘Saatlerce çatılarda mahsur kalan insanları gördük, kurtarılan çocukları gördük, köprülerde mahsur kalan insanları görüyoruz ama daha da önemlisi, toplumun da bir araya geldiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Eyalet ve federal acil durum servisleri etkilenen bölgelere erişmek için mücadele ederken bölge genelinde yüzlerce insan çatılarda saatlerce mahsur kaldı.

Tekne ve şişme botlardan oluşan filodaki kurtarma ekipleri vatandaşları, adeta göle dönen Lismore kentindeki mahallerde sular altında kalan evlerin çatılarından ve balkonlarından kurtardığı açıklandı.
Acil Servisler Bakanı can kayıpları olabilir uyarısında bulundu
NSW Acil Servis Bakanı Steph Cooke, eyaletin kuzeyindeki sahnelerin daha önce hiç görülmediğini ve gerçekten üzücü olduğunu söyledi.

"Hepimiz canların kaybolması olasılığına kendimizi hazırlamalıyız" diyen Bakan Cooke, "Bu olaydan herhangi bir ölüm görmeyeceğimizi düşünmeyi çok isterdim ve gerçekten umuyorum ancak bu büyüklükteki bir felaketin can kaybı olmayacağı anlamına geleceğini düşünüyorum.’’ diye konuştu.

Bakan Cooke, vatandaşları, evlerinin güvenli olup olmadığına bakmaksızın NSW Eyalet Acil Servisinin (SES) yaptığı tahliye emirlerine uymaya çağırdı.

Eyalette binlerce kişi geceyi tahliye merkezlerinde geçirdi
Yolların, evlerin, caddelerin, mahallelerin ve alışveriş merkezlerinin tamamen sular altında kaldığı bölgelerde evlerinden tahliye edilen binlerce vatandaş geceyi tahliye merkezlerinde geçirdi.

Bazı nehirlerdeki su seyyiesinin 14 metreye kadar yükselmesi sonucunda felaketin yaşandığını açıklayan Avustralya Meteoroloji Bürosu, eyaletin kuzeyindeki yoğun yağışların güney bölgelerine yöneldiğini ve bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış, şiddetli yağmur ve zarar verici rüzgarların olabileceği uyarısında bulundu.

Sellerin vurduğu Queensland eyaletinde 2 kişi hala kayıp
Hafta sonundan itibaren etkili olan sel felaketinde sulara kapılarak 8 kişinin hayatını kaybettiği Queensland eyaletinde, kaybolduğu açıklanan 2 kişiden haber alınamıyor.

Biri cumartesi günü tekneden Brisbane Nehri'ne düşen, diğeri pazar günü Glen Esk yakınlarında arabasıyla selde sürüklenen iki kişinin hala kayıp olduğunu söyleyen Queensland Polisinden Komiser Katarina Carroll, "İki kayıp insan için büyük endişelerimiz var." dedi.

Yoğun yağışların hafiflediği ancak sel sularının çekilmesinin günlerce süreceği belirtilen eyalette, binlerce kişi evlerinden tahliye edilirken sel sularında mahsur kalan yaklaşık 630 kişi kurtarılmış 18 bin evde sular altında kalmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English