Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Arabanızın Yeni Gibi Kokması için Pratik Bilgiler

Arabanızın Yeni Gibi Kokması için Pratik Bilgiler

Zaman içinde araçlarımızda istenmeyen kokuları oluşması son derece normaldir. Ancak bu kötü kokular içerisinde seyahat etmek araç sahiplerinin isteyebileceği son şeydir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığımızda ise arabanın iyi kokması için ne yapmak gerekir sorusunu aklınıza gelebilir. Bu sorunun temelde 3 cevabı bulunmaktadır.

Bunların ilki aracınızı temizlemek olurken ikincisi ise arabanızın temiz kokmasını sağlayacak püf noktalarından yararlanmaktır. Son olarak ise arabanızda yarattığınız bu atmosferin devam etmesini sağlamak gelecektir. Arabanın iyi kokması için pratik bilgiler bize nasıl yardımcı olabilir sorusunun cevabını ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

Koku Giderme

Arabanın iyi kokması için ne yapmak gerekir sorusunun ilk cevabı aracın içerisindeki kötü kokuların giderilmesinde yatar. Bunun için de detaylı bir araç içi temizliği yapmalısınız.

Havalandırma

Öncelikle aracınızın içerisinde bulunan kötü kokudan havalandırma yöntemiyle kurtulabilirsiniz. Bunun için tüm camların açık olduğu bir sürüş gerçekleştirebilir veya rüzgarlı bir günde aracınızın tüm kapılarını açarak havalanması bu sağlayabilirsiniz.

Karbonat

Arabanın iyi kokması için ne yapmak gerekir sorusunun ilk cevabı olan kötü kokulardan kurtulmak için karbonattan yararlanabilirsiniz. Bunun için aracınızın tüm döşemelerinde, yerlerine ve pas pas altlarına karbonatı döküp, 3- 4 saat beklemeniz gerekir. Daha sonrasında ise elektrikli süpürge ile aracınızın içini temizleyin. Hayatbilgileri sizin için faydalı birçok pratik bilgiyi bir araya getirmiştir. Ayrıca sağlık, beslenme, bitki bakımı ve daha birçok konuda yüzlerce içerik sizleri bekliyor.

Leke Çıkarma

Aracınızdaki lekeler de kötü koku oluşumuna neden olabilir. Bu sebeple de aracınızdaki lekeleri uygun bir leke çıkarıcı ile çıkarın. Ayrıca aracınızda küf oluşumunu önlemek için dezenfektanlardan da yararlanabilirsiniz.

Sirkeli Su

Arabam kötü kokuyor ne yapmam lazım diye soranlara iseniz kötü kokudan kurtulmak için sirkeden de yararlanabilirsiniz. Sirkeli su ile arabanın her yerini silmek sigara kokusu dahil her kokudan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Paspaslarınızı temizlemeyi de ihmal etmeyin.

Kötü Kokuları Nötralize Etmek

Arabanızda kokuları nötralize etmek için kullanabileceğiniz yöntemler içerisinde şunlar yer almaktadır.

● Taze çekilmiş kahveyi plastik bir kabın içine koyarak arabanızın içinde bekletmek.
● Arabada açık bir şekilde karbonat bulundurmak.
● Ön koltuğun altına birkaç narenciye kabuğu bırakmak.
● Sürücü ya da yolcu koltuğunun altına kömür bırakmak.

Kokuyu İyileştirme

Arabam kötü kokuyor ne yapmalıyım sorusunun ikinci aşaması ise aracınızın iyi kokmasını sağlamaktır. Bunun için kullanabileceğiniz yöntemler ise şunlardır.

● Araba için tasarlanmış kokulardan bulundurmak.
● Koku giderici spreylerden yararlanmak.
● En sevdiğiniz parfüm ya da kolonyadan döşemeleriniz bir miktar sıkmak.
● Ön koltuğun altına yanmamış kokulu mum koymak.
● Kurutma mendillerini ön koltuğun altına koymak.

Koku Önleme

Arabam kötü kokuyor ne yapmam lazım sorusuna vereceğimiz son cevap ise araçlarımıza oluşturduğunuz taze havanın kaybolmamasını sağlamak için atacağınız koruma adımları olacaktır.

Bunun için öncelikle aracınızı kullandıktan sonra içerisinde kalan yiyecek artıklarını ve çöpleri atmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Çünkü arabada kalan yiyecekler kısa süre içerisinde çürüyecek ve bu koku aracınıza yerleşecektir. Ayrıca ambalaj atıkları gibi çöpler de içerisinde bulunan şeylerin kokularını aldıkları için aracınızda kalması durumunda kokusu tüm araca sinecektir.

Aracınızdaki taze kokuyu muhafaza etmek için yapmanız gereken bir diğer şey ise aracınıza dökülen yiyeceklerin hemen temizlenmesidir. Aksi halde aracın içerisinde kalan bu yiyecek leke yaparak döşemelerin iç kısımlarına kadar ilerler ve aracınızın içerisinde kötü bir koku oluşmasına neden olurlar.

Son olarak aracınızın klimasını ya da canını düzenli olarak çalıştırmayı ihmal etmeyin. Çünkü klima sistemleri nemli oldukları için küf oluşumuna müsait ortamlardır. Bunun önlenmesi için ise hafta bir ya da iki kez 10 dakika çalıştırılması yeterli olacaktır.

Daha fazla pratik bilgi ve içerik için hayatbilgileri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English