Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ara Tatil için Harika Yurt Dışı Rotaları

Ara Tatil için Harika Yurt Dışı Rotaları

Çocuklarımız, hepimizin hayatında birincil önceliğe sahip. Çocuk sahibi bir çiftseniz başta tatilleriniz olmak üzere her türlü etkinliği onların müsait olup olmadığına göre düzenlemeniz gerekiyor. Okulların ne zaman tatil olacağı minikler kadar büyükler için de önemli.
Tüm bunların dışında rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulamaya aldığı ara tatil sistemi ebeveynleri ve onların tatil planlarını da yakından ilgilendiriyor. Bakanlığın bizlere bu yıl için sunduğu kısa süreli tatil fırsatını en iyi şekilde değerlendirmeniz adına siz sevgili ziyaretçilerimiz için 14 -18 Kasım tarihlerindeki ara tatilde bir otobüs yolculuğu ile gidebileceğiniz 5 harika Avrupa şehrini listeledik.

NeredenNereye.com ile Türkiye’nin her yerine olduğu gibi birçok farklı ülke için de otobüs bileti alabilirsiniz. Yurtdışı otobüs bileti ve yurtdışı otobüs seferleri hakkında daha fazla bilgi için yukarıdaki bağlantıdan sayfaya ulaşabilir ve detayları öğrenebilirsiniz.


Atina - Yunanistan
Atina, Yunanistan’ın en önemli kentlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Ülkenin en büyük ve en hareketli şehri olarak kabul edilen Atina, yalnızca günümüzün değil aynı zamanda geçmiş döneminde en önemli cazibe merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Günümüz dünya tarihini bilhassa bilim alanında etkileyen Antik Yunan, mitleri, eserleri, yapıları ile dünyanın mutlaka görülmesi gereken kentlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Geçmişte bu denli önemli bir konumda yer alması nedeniyle günümüzde tarihi ve kültürel birikim açısından son derece zengin bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Bugün Atina içerisinde Antik Yunan döneminden günümüze miras kalmış olan sayısız tapınak, tiyatro, meydan görmeniz mümkün. Bu nedenle de Atina yıl içerisinde dünyanın farklı noktalarından çok sayıda turiste kapılarını açıyor. Türkiye’nin Atina ziyareti konusunda bir hayli şanslı olduğunu da belirtmek gerek. Sınır komşumuz olan Yunanistan’ın ülkemize bu denli yakın konumu sayesinde Atina kentine karayolu üzerinden otobüs yolculuğu yaparak dahi ulaşım sağlamak mümkün. Avrupa’nın bu önemli merkezine NeredenNereye.com üzerinden en uygun Atina otobüs biletlerini satın alarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.


Sofya - Bulgaristan
Komşumuz balkanların merkezinde Bulgaristan’ın bir şehri olan Sofya, Türkiye üzerinden kolaylıkla seyahat edebileceğiniz nadide Avrupa şehirlerinden biri. Avrupa tarihi söz konusu olduğunda Bulgaristan son derece köklü geçmişe sahip olan noktalardan biri olarak kabul ediliyor. Bu durum elbette günümüz Sofya kentini de yakından ilgilendiriyor. Sofya günümüzde Avrupa ve Asya arasında bir geçiş şehri olarak kabul edilip, Bulgar kültürünü, mimarisini, mutfağını ve geleneklerini en iyi şekilde yansıtan kentlerden biri olarak kabul ediliyor.

Sofya içerisinde köklü tarihi geçmişi nedeniyle farklı mimari tarzlara sahip olan eşsiz eserleri bir arada görmek mümkün. Bu nedenle özellikle mimari tutkunları için şehirde gezilecek çok sayıda lokasyon bulunuyor. St. Nedelye Meydanı, Sofya kentinin en bilin turizm noktalarının başında geliyor. Bu alan kentin ana meydanı olarak kabul ediliyor. Yıl içerisinde Sofya’yı ziyaret eden çok sayıda turist nedeniyle kalabalık bir alan olduğunu belirtmek gerek. Gene aynı meydan içerisinde bulunan St. Nedelya Kilisesi de kentin önemli sembollerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yakın konumu nedeniyle Türkiye üzerinden rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu kent için en uygun Bulgaristan otobüs bileti ve Sofya otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz.


Köln - Almanya
“1001 kilisenin ülkesi” olarak bilinen Köln, Almanya'nın önemli bir turizm merkezi olarak bizleri büyülüyor diyebiliriz. Kent birbirinden güzel turistik noktaları haricinde aynı zamanda Almanya’nın önemli ekonomi merkezlerinden biri olarak da kabul ediliyor. Her yıl dünyanın farklı noktalarından gelen binlerce turisti ağırlayan Köln Geleneksel Karnavalı da kentin isminin bu denli anılmasında etkili oluyor.

Almanya, Köln kenti söz konusu olduğunda gezilecek yerlerinde başında birbirinden değerli müzeler geliyor. Şehir, Partner Tunnel (eski bir yeraltı demiryolu), Ohm Meydanı (neo-Gotik bir meydan) ve Rosenstrasse Sinagogu (bir zamanlar Avrupa'nın en büyük sinagogu) gibi birçok UNESCO Dünya Mirası Alanına sahiptir. Ayrıca, Raphael ve Leonardo da Vinci gibi eski ustaların eserlerine ev sahipliği yapan Museum Ludwig gibi görülmeye değer birçok müze de var. Türkiye üzerinden kente seyahat etmek için en uygun Köln otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.


Viyana – Avusturya
Viyana, Avusturya’nın başkenti ve aynı zamanda ülkenin en büyük kenti olarak karşımıza çıkıyor. Viyana, eşsiz tarihi, birbirinden değerli mimari eserleri, eğlence alanları ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli turizm alanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Avrupa tarihine tanıklık eden pek çok olaya ev sahipliği yapmış olması günümüz Viyana kentinde çok sayıda eşsiz mimari yapının bulunmasına neden olmuş. Bu yapıların pek çoğu her ne kadar Avrupa’nın zorlu dönemlerinde hasara uğratılmış olsa da günümüzde Viyana mimari tutkusu yüksek olan turistlerin değişmez adreslerinden biri olarak anılıyor.
Avusturya’nın bu kenti mimari yapılarının yanı sıra doğa harikaları ile de son derece ünlüdür. Viyana'nın doğal güzelliği, göllerini, dağlarını, nehirlerini ve ormanlarını içerir. Kentin parkları da güzellikleriyle ünlüdür. Örneğin, Belvedere Park, bölgeye dağılmış hayvan arkadaşlarının heykelleriyle süslü bir İngiliz bahçesine sahiptir. Avrupa bu eşsiz başkentini, ülkemizin her köşesinden en uygun Viyana otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alarak ziyaret edebilirsiniz.


Budapeşte – Macaristan
Budapeşte, Macaristan’ın şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Aslında Tuna nehrinin iki yakasındaki Budin (Buda) ve Peşte'nin 17 Kasım 1873 yılında birleşmesiyle oluşmuş bir şehirdir. Bu nedenle de Tuna Nehri’nin dünyaca ünlü doğa harikalarına ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Türklerin yakından bildiği üzere Tuna Nehri, Balkanların en can alıcı doğa harikalarından biridir ve tarih boyunca gerek bizlerin gerekse de farklı milletlerin sevinçlerine, acılarına tanıklık etmesi ile bilinir. Türkçe olarak kendisinin anıldığı pek çok şarkı ve şiir bulmak da mümkün. İşte tam da bu nedenle Macaristan’ın Budapeşte şehri turizm bakımından bizler için daha da önemli diyebiliriz.

Macaristan önemli bir imparatorluğun kalıntılarından kurulmuş bir ülke olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle günümüzde pek çok değerli esere ev sahipliği yapan kentleri vardır. Efsanelere konu olan Dracula’nın şatosuna ev sahipliği yapan Budapeşte’de bu kentlerin başında gelir. Budapeşte için alacağınız bir otobüs bileti ile ulaşımınız çok kolay.

İyi Yolculuklar, Keyifli Tatiller

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English