Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anadolu kanalları içerisinde ödüle layık görülen tek kanal: KONTV

ANMEG Vakfı Başkanı Ahmet Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından KONTV’ye takdim edilen ‘Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı Ödülleri’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Özer, Anadolu kanalları içinde ödüle layık görülen tek kanalın KONTV olduğunu belirterek, Türkçenin korunması ve kullanımının teşvik edilmesi noktasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Anadolu kanalları içerisinde ödüle layık görülen tek kanal: KONTV
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Dünya Dili Türkçe" seferberliğinin ardından RTÜK ile Türk Dil Kurumunun ilan ettiği "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ‘Görsel ve İşitsel Medyada Doğru Türkçe Kullanımı Ödül Töreni' düzenlendi.

KONTV’de yayınlanan 'Alın Teri' Programı Eğitim Kategorisi’nde birincilik ödülüne layık görüldü. Programın sunucusu Emine Simge Akoğul, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Ödül Törenine ilişkin açıklamalarda bulunan ANMEG Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, güzel Türkçemizin korunmasını ve kullanımını teşvik eden böylesi anlamlı bir organizasyona katkı verenlere teşekkür ederek, Anadolu kanalları içinde ödüle layık görülen tek kanal olan KONTV’nin de önemli bir başarıya imza attığını vurguladı.

Anadolu Medya Grup Vakfı Başkanı Ahmet Özer, bir milleti millet yapan en öncelikli unsurun dil olduğuna dikkat çekti ve Türkçemizin güzel kullanımını teşvik etmesi adına düzenlenen ödül töreninde emeği geçenlere teşekkür etti.

Özer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Geçmişle bağımızın pekişmesi, geleneksel yapımızın korunması ve geleceğimizi teminat altında alınması ancak dilimizin korunması ve doğru kullanılması ile mümkün olacaktır. Dil; tarihimizin, gelenek göreneklerimizin, kültür ve medeniyetimizin, eğitim alt yapımızın, aile bütünlüğümüzün ve birlikte yaşama kültürümüzün önemli bir nişanesidir. Türkiye’nin tek medya vakfı olan Anadolu Medya Grup Vakfı (ANMEG) olarak dil noktasında üzerimize düşen tüm sorumlulukların bilincinde olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Ancak birey ve toplum olarak sorumluluklarımızın olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Her kesimin bu noktada taşın altına elini koyması gerekmektedir”. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Dilimizin korunması milli bir beka sorunudur sözlerine de dikkat çeken Özer, bu yaklaşımın hepimizin ortak yaklaşımı ve hassasiyeti olması gerektiğini hatırlatarak, “Anadolu Medya Grup Yayın organları da bu eksende yayınlarla önemli bir misyonu yerine getiriyor” dedi.         
                                                                                       
Başkan Ahmet Özer, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. İskender Pala’nın başkanlığında ki heyet tarafından belirlenen ödüller arasında, Anadolu’da yayın yapan kanallar içerisinde tek KONTV’nin ödüle layık görülmesinin kendileri için çok önemli ve özel bir anlamı olduğunu belirtti. 

“Bu başarıda tüm çalışanlarımızın emeği vardır” diyen Özer, aynı azimle ve çizgimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Başkan Ahmet Özer “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gelecek hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Türkiye’miz için daha çok çalışacak ve atılacak her önemli adımın paydaşı olacağız. Bir kez daha bu organizasyonda emeği geçen, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Radyo Televizyon Üst Kurulumuza (RTÜK) ve Türk Dil Kurumumuza (TDK) teşekkür ederim”  diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 5
  • 7
  • 6
  • 4
  • 3
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MA
    muhsin akan
    2 yıl önce

    tebrikler kontv

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English