Son Dakika Haberler

Altın Grafik Yorumu Nasıl Yapılır?

 
Altın grafik hareketlerini yorumlayabilmek için ilk dikkat edilmesi gereken husus, fiyat seviyelerindeki değişim noktalarıdır. Altındaki anlık fiyat değişikliklerini tespit edebilmek için de canlı altın grafiklerinin düzenli takip edilmesi önemlidir. Aylık ve yıllık grafikler üzerinden belirli zaman dilimleri içerisinde altının fiyatlarında dalgalanmalar olabilir.
 
Altın grafiği ile kıymetli maden olarak nitelendirilen altının hangi fiyat seviyelerine çıktığı ve düştüğü net bir biçimde görüntülenebilir. Gram altının grafikleri üzerinden takip edilmesi avantajlı noktaların tahmin edilebilir hale gelmesi için önemlidir.
 
Bu grafik üzerinden gram altın hareketlerinde yorum yapmakta zorlanan kişiler farklı teknikleri de deneyebilirler. Örneğin, gram altında yaşanan fiyat değişikliklerinin temel sebepleri arz talep kaynaklıdır. Dünyada yaşanabilecek farklı olaylar grafikleri ve yorumları değiştirebilir. Ülkeler arasındaki anlaşmazlıklar, merkez bankaları tarafından uygulanan politikalar gibi detaylar son derece önemlidir.
 
Gram altın fiyatlarında aşırı dalgalanma olduğu için grafik yorumları ve piyasa takibi sıkı bir şekilde yapılmalıdır. Fiyat yönlerinin grafiklere bakılarak analiz edilebilmesi için temel ve teknik analiz çalışmaları yapılır. Temel analiz ile altının fiyatını etkileyen mikro ve makro durumlar belirlenir. Bu tür olaylar üzerinden yapılan araştırmalar veri olarak değerlendirilir. Anlık altın grafik yorumları yapılmadan önce tüm detayların eksiksiz bir şekilde ele alınması oldukça önemlidir.
 
Teknik analiz yapılması altının geçmiş fiyatlarının incelenmesi ve fiyatlar doğrultusunda gelecek fiyatlara göre yorum yapılmasını sağlar. Bu gibi grafiklerde fiyat yönlerinin doğru tahmin edilebilmesi için hem teknik hem de temel analizler bir arada yapılabilir. Bu durum hem dünya gelişmelerinin takibi hem de matematiksel incelemelerden sonra fiyatlarla ilgili doğru tahminlerin yapılabilmesine olanak sağlar.
 
Altın Grafiğinde Makro ve Mikro Detaylar Nelerdir?
Altın fiyatlarını belirleyen makro ve mikro konular vardır. Arz ve talep dengeleri altın fiyatını belirlerken aynı zamanda bu noktalar da öne çıkar. Altına olan arz ve talep oranlarını dış dünya belirler. Dünyada yaşanan sosyal ve siyasal olguların hepsi, bu değerli madene olan arz ve talebin seviyesini belirler. Dolayısıyla gündemi yakından takip etmeniz, altının güncel durumuna dair sağlıklı bilgi alabilmeniz adına oldukça önemlidir.
 
Ekonomik makro ve mikro durumlar; yaşanan krizleri, enflasyon oranlarını ve faiz oranlarını kapsar. Fiyatları etkileyen en önemli detaylardan biri, ABD ekonomisi olarak kabul edilir. ABD ekonomisinde olan olayların doğrudan USD’yi etkilemesi ve USD’nin de altını etkilemesi mümkündür. Bu sebeple, ABD Merkez Bankası (FED) bu noktada oldukça etkili diyebiliriz. FED tarafından yapılan tüm açıklamalar, yatırımcıların altın konusundaki görüşlerini bir hayli etkileyebilir.
 
Altın Grafiği ile Yatırım Nasıl Yapılır?
Türk Lirası ile gram altın alımı yapmak isteyenler kuyumcuları, bankaları, borsaları ve farklı piyasa seçeneklerini değerlendirebilirler. Sizin için en güvenli ve en çok içinize sinen yöntemi tercih etmeniz tavsiye edilir.
 
Altına yatırım yapacak olanların altının değeri düştüğünde alım yapmaları ve yükseldiğinde satış yapmaları söz konusudur. Yatırımların herhangi bir garantisi olmadığından dolayı başkaları tarafından verilen yatırım tavsiyeleri dikkate alınmamalıdır. Temel yatırım bilgileri dışındaki risk ve sorumluluk tamamen size aittir.
 
Yatırım amaçlı olarak tercih edilen gram altının fiyatları anlık olarak değişebilir. Diğer altın türleri ile kıyaslandığı zaman gram altın üzerinden alım ve satım yapılmasının daha yaygın olduğu görülebilir. Özellikle bankalar ve finans piyasaları, gram altın alım satımının yaygınlaşmasına yol açmıştır.
 
Fiziki olmayan altın alım ve satım işlemlerinde ONS ve gram altın gibi iki tür alım-satım işlemi ortaya çıkar. Fiziksel olmayan altın ile alım satım işlemlerinin yapılması yaygınlaştıkça ONS ve gram altının alım ve satımında yükseliş söz konusu olabilir.
 
Yüksek likiditeye sahip olan gram altının anında kolay bir şekilde nakit paraya dönüştürülebilmesi mümkündür. 0,5 gramdan 100 grama kadar farklı ağırlıklarda üretilen kıymetli madenler arasındadır. 22 ayar ve 24 ayar gibi özellikleri vardır. Bu ayarlar, altının saflık derecelerini belirtir. Yatırım amacıyla bu değerli emtiayı almayı düşünürseniz, farklı ayar seçeneklerini de tercih edebilirsiniz.
 
Bunların haricinde, anlık altın grafiklerini takip etmek istiyor ve piyasaları yakın bir mercek altına almayı düşünüyorsanız Paratic Piyasalar üzerinden güncel verilere erişebilirsiniz. Böylelikle altının güncel durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English