Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AB mahkemesi, sınır ötesi seyahatlerde kimlik istenebileceğine hükmetti

Finlandiya'dan Estonya'ya seyahat ederken yanında ehliyet dışında bir belge bulunmayan kişiye verilen maaşının yüzde 20'si oranına tekabül eden 95 bin 250 avroluk cezaya ilişkin mahkeme kararında, cezanın kişinin aylık gelirinin yüzde 20'si seviyesindeki gibi "orantısız olamayacağı" belirtildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) mahkemesi, üye ülkelerin sınır ötesi seyahat eden vatandaşlarından geçerli bir kimlik talep edebileceğine karar verdi.


Merkezi Lüksemburg'da bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, tekneyle Finlandiya'dan Estonya'ya geçerli kimlik belgesi olmadan seyahat eden bir Fin'in dosyasını karara bağladı.


Mahkeme, kullanılan ulaşım aracından bağımsız biçimde AB üyesi bir ülkenin bir başka AB ülkesine seyahat eden vatandaşlarından geçerli kimlik kartı veya pasaport talep edebileceğine hükmetti.


Kararda, AB hukukunca sınır ötesi seyahatte kimlik bulunmaması halinde üye ülkenin bu kişiye para cezası uygulayabileceği ancak cezanın söz konusu dosyadaki biçimde failin aylık gelirinin yüzde 20'si seviyesindeki gibi "orantısız olamayacağı" belirtildi.




- Dava hakkında




Bir Fin, 2015 yılının ağustos ayında yanında pasaport olmadan tekneyle uluslararası sulardan geçerek Finlandiya'dan Estonya'ya seyahat etti. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye dönüşünde yapılan sınır kontrolünde görevliler pasaport talep etti.


Finlandiya yasaları uyarınca bir kişinin sınır ötesi seyahatlerde yanında geçerli kimlik kartı veya pasaport bulundurması gerekiyor. Söz konusu belgeyi sunamayan kişilere Finlandiya ceza hukuku uyarınca ortalama aylık gelirinin yüzde 20'si kadar para cezası uygulanıyor.


Yanında ehliyet dışında bir belge bulunmayan kişiye de ceza uygulanacaktı.


Söz konusu kişinin aylık gelirinin yüzde 20'sinin 95 bin 250 avro olması cezanın dikkat çekmesine neden oldu.


Dosya, savcılık tarafından Finlandiya Anayasa Mahkemesi'ne kadar taşındı. Anayasa Mahkemesi, Avrupa Adalet Divanı'ndan hukuki görüş istedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”