Son Dakika Haberler

7 Adımda E-Ticaret Nasıl Yapılır?

 

Günümüzde insanların alışveriş tercihlerinin online mağazalar yönünde değişmesi girişimcilerin ve marka sahiplerinin e-ticaret alanına yönelmelerini tetiklemiştir. Üstelik ücretsiz e-ticaret sitesi kurma imkanının olması talebi daha da artırmıştır. Kurulum aşamasında herhangi bir ödeme yapılmadan sunulan bu hizmet içinse hemen Kobisi adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitenizi standart şekilde kurmak istediğinizde şu adımları takip etmeniz yeterlidir:

1. Pazar Araştırması ve Ürün Tercihi

Hangi ürünü satacağınıza karar vermek dikkat edeceğiniz en önemli adımdır. Bu amaçla ürün ve pazar araştırması yaparken çevrenizdeki insanların ihtiyaç duydukları ya da eksikliğini hissettikleri ürünler hakkındaki e-ticaret verilerini inceleyebilirsiniz. Bunları iş fırsatlarına çevirdiğinizde başarıyı yakalama olasılığınız yüksek olacaktır.

2. Hosting ve Domain Seçin

İşletmenizin dijital adresi olan domain akılda kalıcı ve dikkat çekici olmalıdır. Ayrıca güven verici ve prestijli olmasına da özen gösterin. Alacağınız hosting hizmeti de eksiksiz ve donanımlı olmalıdır. Hizmeti alacağınız şirket güven vermeli, bilinmeli ve kendini kanıtlamalıdır. Hosting hizmetinin bir internet sitesi için temel yapı taşı olduğunu unutmamalısınız.

3. Site Tasarımı ve Altyapısını Belirleyin

Site tasarımı ziyaretçilerde bırakacağınız ilk izlenimdir. Vitrin görevi gören tasarım karmaşık bir yapıda olmamalıdır. Büyük yazı puntoları kullanılmamalı, ücretsiz e-ticaret sitesi açık ve sade renklerde düzenlenmelidir. Site altyapısı da kullanıcılar tarafından kolayca yönetilebilmelidir. 

4. Ürünleri Sisteme Yükleyin

Satışına karar verdiğiniz ürünleri eksiksiz olarak sisteme yüklemeniz gerekir. Yükleme sırasında anlaşılır ve kaliteli görseller kullanmalısınız. Ürünlerin müşterilerin ilgisini çekecek olmasına dikkat etmelisiniz. Seçim ve yükleme aşamasında XML formatında ürün listesi alıp yükleme yapabilirsiniz.

5. Kargo Anlaşmaları Yapın

Kullanıcıların e-ticaret sitesinden bekledikleri özelliklerden biri hızdır. Satış ve teslimat sürecinin her zaman hızlı olması istenir. Bu nedenle kuruluş aşamasında stoklar yeteri miktarda olmalı ve bunlar kargo anlaşmaları ile istenen sürede teslim edilmelidir. Yapacağınız kargo anlaşması ile maliyetleriniz de azalacaktır.

6. Ödeme Yöntemlerini Belirleyin

Ücretsiz e-ticaret sitesi kurulumlarında genellikle kredi ve banka kartları ya da havale ve EFT ile ödeme yöntemleri kullanılır. Kapıda ödeme yöntemi çok fazla tercih edilmez. Bu nedenle sitenizde ödeme sağlayıcı hizmeti olmalıdır. Güvenilir bir ödeme sağlayıcı olmasına dikkat etmelisiniz.

7. Reklam Çalışmaları Yapın

Ürünlerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak için SEO ve reklam çalışmaları olmazsa olmazdır. Daha geniş bir kitleye hitap etmek ve marka bilinirliğini artırmak için Kobisi profesyonel desteğinden yararlanabilirsiniz. Sitenize en uygun çözümleri üreten Kobisi sitenizi büyütmenize ve geliştirmenize yardımcı olacaktır.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English