Son Dakika Haberler

2023’TE NE İŞ YAPILIR?
 İş fikirleri ile harekete geçerek kendi işini kurmak isteyen girişimci ve yatırımcıları önemli fırsatlar bekliyor. Türkiye'de birçok sektörde yaşanan önemli fırsatları kullanmak isteyen girişimciler için 2023'te yapılabilecek karlı iş fikirlerini inceledik. Rehberde 2023'te yapılabilecek potansiyeli yüksek en iyi iş fikirlerini bulabilir ve sermaye düzeyinize göre bir başlangıç yapabilirsiniz.

1. Organizasyon Ajansı

Son yıllarda düğün, nişan ve açılış gibi etkinlikler için organizasyon işletmelerinden hizmet alım sürecine yönelim artmaya devam ediyor. Bu tür organizasyonlar için daha profesyonel bir süreç isteyenler tarafından gelişimine destek verilen organizasyon sektörüne yönelik bir yatırım yapmak için 2023 harika bir yıl olabilir.

2. Diş Deposu

İlaç depolarında yaşanan yüksek rekabete göre, çok daha düşük rekabet içeren ve hızla büyüme kaydeden sektörlerden biri olan diş deposu sektörüne yatırım yapmak için de doğru zamandan geçiyoruz. Süper İş Fikirleri'nin aktardığına göre, Özellikle 300 bin nüfustan büyük il ve ilçeler için değerlendirilebilecek bu iş fikri ile kısa sürede önemli bir iş hacmi elde etmek mümkün. Sektöre giriş için gerekli sermaye ise 2 milyon liranın üzerinde bulunuyor.

3. Gayrimenkul Danışmanlığı

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe yabancılara yönelik satışlarda rekor kırılıyor. Genellikle yabancı gayrimenkul yatırımcıları da gayrimenkul danışmanlarından hizmet alıyor. Özellikle Arapça, Rusça ve İngilizce bilen bir ekip kurarak gayrimenkul danışmanlığı işletmenizi kurarak önemli bir sektöre giriş yapabilirsiniz. 2023 yılında da Türkiye'de gayrimenkul sektöründe önemli bir büyüme kaydedilmesi bekleniyor.

4. Böcek İlaçlama

Covid-19'un etkisi ile birlikte sağlık endişelerinde dünya genelinde bir artış yaşanıyor. Sektör aynı zamanda girişimci ve yatırımcılar için de önemli fırsatların oluşmasına katkı sağlıyor. Son yıllarda böcek ilaçlama sektöründeki işletmelerin iş hacminde yaşanan artış; sektördeki firmaların sayısına da doğrudan bir katkı sağlamadı. Dolayısıyla sektörde rekabet açısından büyük bir boşluk bulunuyor. Ortalama 300 bin liralık sermaye ile giriş yapılabilecek bir sektördür.

5. Dış Çekim Fotoğrafçılığı

Özellikle nişan ve düğün için talep edilen dış çekim hizmetlerine yönelim hızla artıyor. Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarının etkisi ile dış çekim trendinde son yılların rekor talebi yaşanıyor. Siz de bu sektöre yönelik bir iş fikrini hayata geçirerek kısa sürede önemli bir müşteri portföyü elde edebilirsiniz. Sektöre giriş yapmak isteyenlerin mutlak suretle sosyal medya platformlarına ağırlık vermesi ve müşteri etkileşimini bu platformlardan artırmaya çalışması önerilmektedir.

6. Parfüm Bayiliği

Az sermayeli olarak 2023'te ne iş yapabilirim diye düşünenler için parfüm bayiliği harika bir tercih olabilir. Yeni İş Fikirleri'nin aktardığına göre, Ortalama 100 bin liralık sermaye ile giriş yapılabilen bu sektörde kar marjları oldukça yüksek seviyede bulunuyor. Müşteri trafiğinin yoğun olduğu bir lokasyonda 10-15 metrekarelik bir dükkan bile parfüm bayiliği için oldukça yeterli. Sektörde parfüm bayiliği veren firmalar aracılığıyla kendi işletmenizi birkaç hafta içerisinde dahi kurabiliyorsunuz.

7. Sağlık Turizm Acentesi

Türkiye tüm dünyada turizm açısından en önemli ülkelerden biriyken; Türk Lirası'nda yaşanan erime nedeniyle şu anda sağlık turizmi için de en önemli destinasyonlardan biri oldu. Turizm açısından harika potansiyel taşıyan ülkelerden biri olarak harekete geçmek için kendi sağlık turizmi acentenizi kurabilirsiniz. Özellikle Akdeniz, Ege ve Marmara bölgeleri ile son yıllarda Karadeniz bölgesi de önemli bir potansiyel taşıyor.

8. Kreş Açmak

2023'ün en yüksek potansiyel içeren iş fikirlerinden biri de kreş açmak olacak. Son yıllarda ebevenylerin iş dünyasına daha aktif katılımı ile birlikte kreşlere hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuluyor. Siz de artan bu talebe yönelik bir kreş fikrini hayata geçirebilirsiniz. Üstelik düşünülenin aksine bir kreş açmak için 600 bin lira ile bile harekete geçebilirsiniz.

9. Seracılık

Tarımsal iş fikirleri hususunda harekete geçmek isteyen girişimciler için sera açmak en önemli potansiyeli taşıyan fikirlerden biridir. Özellikle tarımsal teşvikler ve destekler ile önemli bir başlangıç yapma fırsatınız bulunuyor. Ticaret Fikirleri'nin aktardığına göre, Seracılık sektöründe kalifiye personel ihtiyacı ise önemli bir soruna dönüşmüş durumda bulunuyor. Eğer siz de bu sektörde işletme kurmak istiyorsanız, personel sorununuzu İŞKUR'un ücretsiz hizmetleri ile aşabilirsiniz.

10. Kargo Şubesi

Kargoculuk hizmetlerinde 2022 tam anlamıyla altın bir yıl oldu. Ülkemizde yeni kargo firmalarının kurulmasıyla birlikte 81 il ve 911 ilçe ile sayısız beldede en çok para kazandıran işletmelerden biri de kargo şubeleri olmaya başladı. 2 milyon liraya aşkın bir sermayeye sahip olan girişimciler için başlangıç yapılabilecek iş fikirleri arasında yer alıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English