Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Twitter'a alternatif sosyal medya platformlarının sayısı artıyor

Twitter'ın sahibi Elon Musk tarafından platforma getirilen tweet görüntüleme kısıtlamasının ardından kullanıcıların alternatif sosyal medya platformlarına olan ilgisi artıyor.

Twitter’a alternatif sosyal medya platformlarının sayısı artıyor
Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in "kafes dövüşü" diyaloğu dünyanın gündemine otururken, sosyal medya dünyasının iki büyük ismi şimdi de platform rekabeti ile tekrar gündemin ilk sıralarına yükselmeyi başardı.

Zuckerberg'in yeni platformu: Threads
Musk'ın Twitter'a tweet görüntüleme sınırlaması getirmesinin ardından birçok kullanıcının, alternatif platform arayışına girdiği bugünlerde, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu olan Threads'i kullanıma sundu.
Arayüzü Twitter ile benzerlik gösteren Threads ile ilgili bir açıklama yapan Meta şirketi, Threads'in metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama olduğunu bildirdi. Yeni platformda karakter sınırının 500 olduğu belirtilen açıklamada, bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakika uzunluğunda videoların da paylaşılabileceği kaydedildi.

Instagram ile bağlantısı olan yeni sosyal medya platformunu telefonlarına indiren kullanıcılar, Instagram'daki arkadaşları ile Threads üzerinden de arkadaşlık kurabiliyor ve takipçi sayılarını hızla artırabiliyor. Online istatistik portalı Statista'nın Ocak 2023 verilerine göre, Instagram'ın aylık aktif 2 milyar kullanıcı sayısı olurken, Twitter'ın ise 556 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor.

Mark Zuckerberg, Threads uygulaması kullanıma sunulduktan sonra ilk 7 saat içinde 10 milyondan fazla kullanıcının kaydolduğunu bildirdi.

Bluesky
Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey'in 2021'de kurduğu Bluesky da Twitter'ın rakipleri arasında gösteriliyor.

Twitter'a benzer bir arayüze sahip platform, Dorsey'in Twitter'daki başarısı nedeniyle öne çıkıyor. Kullanıcıların Bluesky'a kayıt olması için davetiyeye sahip olması gerekiyor.

Truth Social
Twitter'daki hesabının kapatılmasının ardından eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurulan Truth Social da Twitter'a rakip olarak ortaya çıkan sosyal medya platformlarından biri olarak öne çıkıyor. 

Uygulama, daha çok ABD'deki Cumhuriyetçilerin kullandığı bir platform olarak biliniyor.

Mastadon
Merkeziyetsiz bir yapıda tasarlanan sosyal ağ platformu Mastadon, Twitter alternatifleri arasında yer alıyor. 

Verilerin tek bir kaynakta tutulmadığı, ücretsiz ve açık kaynaklı platform, farklı sunuculara kurulabiliyor. Kullanıcılar, bu sunuculardan herhangi birine kaydolup diğer sunuculardaki kullanıcılarla etkileşimde bulunabiliyor.

Yaay
Türk Telekom Ventures çatısı altındaki yatırımlardan AppYap tarafından hayata geçirilen yerli sosyal medya platformu Yaay, Twitter'a alternatif oluşturan sosyal medya platformlarından biri olarak öne çıkıyor.

Yaay, gündem ve haber takibi, kategoriler, rozet uygulaması gibi yetkinlikleri ile birçok farklı özelliği aynı çatı altında kullanıcılarıyla buluşturuyor. Puan sistemi ile Yaay'da beğeni aldıkça puanı yükseltmek, rozet sisteminde yukarı çıkmak, daha yüksek puan ile daha fazla görünür olmak da mümkün oluyor.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English