Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir KONTV’de

Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları için kente gelen Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir “Gündem Özel” programının canlı yayın konuğu oldu.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un sorularını cevapladı.

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından, Savunma Sanayi Başkanlığının destekleriyle düzenlenen ve savunma sanayi sektöründe Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından olan ‘Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’ başladı.

Programın açılışımda ilk sözü ev sahibi olarak Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü aldı. Başkan Kütükçü, konuşmasında “Bugün altıncısını yaptığımız Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarına katılan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz Konya'da savunma sanayi alanındaki etkinliğimizi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için daha önce 5 kez yaptığımız çalışmanın Bu yıl 6'sını gerçekleşir. 90 civarında stant açan savunma sanayisine hizmet veren sektör temsilcilerimiz, ana sanayici firmalarımız başta olmak üzere ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TAI gibi firmalarımızın yanı sıra diğer ana sanayi tedarik firmalarımızın tamamı buradalar. Biz 3 gün boyunca burada ana sanayi firmalarımızın sunumlarıyla oturumlar olacak. Ve bu sergi alanları ziyaret edilebilir olacak. Ana sanayi firmalarımız kendilerini anlatacaklar. Konyalı tedarikçi firmalarımız da ana sanayi firmalarımızı hem daha iyi tanıyıp anlamış olacaklar hem de doğrudan temas etme fırsatı bulmuş olacaklar. Şu anda ana sanayi firmalarımızın üst düzey yöneticilerinin neredeyse tamamı burada.  Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tekrar sayın başkanımıza himayeleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Konya Savunma Sanayi alanında da kendini göstermeye başladı”
Programda konuşan Savunma Sanayi başkanı İsmail Demir Konya’nın Savunma sanayisinde kat ettiği yola vurgu yaparak “Konya’yı yakından takip ediyoruz. Konya'da malumunuz ilk buluşumuz değil. Bu tür faaliyetlerin devam etmesi gerekiyor. Genel savunma sanayi politikamız olarak bunun devam etmesi gerekiyor. Türkiye'deki mevcut bütün kabiliyetleri bu Savunma Sanayi hamlesi içerisinde milli teknoloji hamlesi içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü her köşede belli bir niyetleri olanlar var ve onların üst seviyeye taşınması işbirliği yapabilmeleri özellikle teknolojinin yoğun olduğu alanlarda bir oyuncu olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu açıdan Konya'da bulunmak önemli Konya'nın tarım alanındaki yeri belli Sanayi alanında da hiç de ihmal edilmeyecek bir alanı var. Bugünlerde savunma sanayi alanında da ağırlık oluşmaya başladı. Ağır silahlar ve hafif silahlar konusundaki yetkinliği çok uzun zamandır var. Bunu milli boyutlara taşımamız gerekiyor. Ana yüklenici firmaların buralara çıkarmak çok önemli. Bu yolculuk hiç bitmeyecek bir yolculuk.  Bazı teknoloji alanlarında derinlik istiyor ve her derinleşen teknoloji alanında belki bir ana yüklenici firmanın yukarı çıkması ve bu teknolojiyi alıp götürmesi gerekiyor. Tabii burada devlet özel sektör işbirliği çok önemli... Bunun da örneğini Konya'da sergilemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Tam bağımsız Türkiye olmanın yolu savunmada güçlü olmaktan geçer”
Tam bağımsız Türkiye olmanın yolu savunmada güçlü olmaktan geçtiğini hatırlatan başkan İsmail Demir “Onun da formülü bağımsız bir savunma sanayisinde güçlü olmaktan geçer. Başka hiçbir yolu yoktur. Kritik noktalara geldiğimizde kendi milli çıkarlarımızın önemli olduğu durumlarda başka ülkeler tarafından önemsenmediği defalarca gördük. O açıdan savunma sanayi konusunda kendine yeten bağımsız ve bu konuda yetkin ürünler etkili ürünler sergileyen bir Türkiye, tam bağımsız bir Türkiye idealimizden asla taviz veremeyiz. Bu bizim için artık bir mecburiyet. Dünyadaki gelişmeler iyi olur, kötü olur, ne olursa olsun üst noktada kalmanın bir gereklilik olduğunu vurgulamak gerekiyor. Türkiye tabii ki her zaman için barışçı politikaları önceledi. Her zaman için müttefiklik durumuna uygun hareket etti, edecekte. Bu Türkiye'nin bir şiyar'ı.  Ama şunu çok yakından görüyoruz ki kapınıza dayanan olaylar var. Türkiye'nin mecbur tutulmaya çalışıldığı olaylar var. Bunların hepsine karşı durabilmek milli çıkarlarımızı koruyabilmek ancak ve ancak yetkin bir savunma sanayi teknolojisi ve savunma sanayisi ile olur. Bu noktadaki vardığımız başarımız özgüvenimiz bu konudaki vardığımız notlarla ilgili başarılarımız özgüvenimizi de artırıyor. Ancak başardıklarımızdan çok daha fazlasını başarmamız gerektiğinin altını çizerek söylüyoruz. Bunu yapabileceğimize inancımız tam. Bu inancımızın kaynağı tarihten gelen köklerimiz. Şu anda milletimizde gördüğümüz azim, kararlılık ve gençlerimizde ki motivasyon bunun en büyük şahidi” dedi.

Program’a ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da katılarak, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un sorularını cevapladı, Konya’nın savunma sanayisindeki yeri hakkında bilgi verdi.

ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, TEI, TÜBİTAK SAGE ve STM gibi 90’a yakın ana sanayi ve tedarikçi firmanın stantla katılım sağladığı buluşmaya aynı zamanda sektörün paydaşları ve tüm sanayiciler de iştirak ediyor.

3 gün sürecek olan Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları kapsamında ikili iş görüşmeleri (B2B) organizasyonu da yapılacak. Firmaların tüm bilgilerine https://www.savunmasanayifuari.com/ adresinden ulaşabilecek. (Konhaber / Kemal Sayın) 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 4
  • 10
  • 6
  • 2
  • 5
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English