Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya Üniversitesi kritik altyapıları koruyacak siber güvenlik uzmanları yetiştiriyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde kurulan Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi'nde, kritik alanlara yönelik muhtemel siber saldırılara karşı çözüm üretecek uzmanlar yetiştiriliyor.


Yerli ve milli bütünleşik siber güvenlik çözümleri geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. ile Savuma Sanayii Başkanlığı ve iş birliğiyle SAÜ'de 14 ayda kurulan ve şubat ayında açılan merkez, elektrik dağıtımı ve su yönetimi altyapılarının güvenliğini sağlayacak çalışmalara ev sahipliği yapıyor.


Merkezin koordinatörü SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özçelik, AA muhabirine, öğrencilerin, siber güvenlik, siber saldırı, siber savunma, siber tehlike istihbaratı konularında uzmanlaştırıldığını anlattı.


Mezun olacak öğrencilerin bu sistemi işleten kamu veya özel sektördeki siber güvenlik firmalarında çalışma imkanı bulacağını aktaran Özçelik, kritik altyapıların güvenliği ile ilgili sektöre uzman insan kaynağı yetiştirme noktasında büyük rol üstlendiklerini vurguladı.


Özçelik, en önemli tematik alanlarından birinin, yetişen uzman insan kaynakları ile sektör arasında iş birlikleri gerçekleştirmek olduğundan bahsetti.


Projeye birkaç hedefle başladıklarına değinen Özçelik, "Bunlardan tabii ki birincisi insan kaynağını yetiştirmek. İkinci hedefimiz, ülkemizde kritik altyapıları savunabilmek için farkındalığı artırabilmek, ulusal ve uluslararası çözümler üretebilme noktasında yerli ve milli ürünler geliştirilmesi." dedi.


Öğrencilerden Pınar Karışma, merkezde daha çok su ve elektrik alanlarındaki yazılım ve donanımlarla ilgili eğitim gördüklerini dile getirerek, "Burada uzun zamandır birlikte projeler geliştirerek, kendimizi ve ülkemizi siber güvenlik açısından daha da geliştirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.


Mustafa Burak Aydın da eğitimler süresince siber saldırılarda kritik altyapıların ne kadar önemli olduğunu öğrendiklerine dikkati çekerek, bunlara dayalı olarak savunma çalışmalarını öğrendiklerini ve bu yönde proje geliştirdiklerini kaydetti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English