Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ROKETSAN'ın "KMC Silah Sistemi" Konya’da test edildi

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, geliştirdikleri Kaideye Monteli CİRİT (KMC) Silah Sistemi'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tanksavar bölüklerinin gücüne güç katacağına inandıklarını belirtti.

ROKETSAN’ın “KMC Silah Sistemi“ Konya’da test edildi
İkinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taktik füze silah sistemi KMC'nin, tamamen yerli ve milli imkanlarla Roketsan ailesinin üyesi Türk mühendisler ve teknisyenler tarafından geliştirildiğini söyledi.

Sistemin özelliklerine ilişkin İkinci, şu değerlendirmede bulundu:
"KMC Silah Sistemi, yüksek hareket kabiliyeti, 360 derece dönüş özelliği ve araç içerisinden kontrol edilebilen stabilize taret sistemi ile sabit ve hareketli hedeflere karşı atış yapabilmektedir. Yine, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen UMTAS, L-UMTAS ve CİRİT gibi yüksek hassasiyete sahip ve tahrip gücü yüksek tanksavar füzelerinin bir arada kullanılabiliyor olması, sistemimizin çarpan etkisi yaratan önemli kabiliyetlerinden biridir. İnanıyoruz ki geliştirdiğimiz bu sistem, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin korkusuz tanksavar bölüklerinin gücüne güç katacak."

8 kilometre menzile kadar yüksek vuruş kabiliyeti sunuyor
Roketsan'ın verdiği bilgilere göre, tanksavar bölüklerine ilave yetenek kazandırma amacıyla başlatılan KMC Silah Sistemi Projesi, UMTAS, L-UMTAS ve CİRİT füzelerini atabiliyor. Proje kapsamında Konya/Karapınar'da icra edilen muayene ve kabul atışında belirlenen hedefler başarılı bir şekilde vuruldu.

2014 yılında kalifiye edilen KMC Silah Sistemi, bugüne kadar hem kara hem de deniz platformlarına başarıyla entegre edilerek test edildi. Sistem hem durarak hem de hareket halinde atış yeteneği ile UMTAS, L-UMTAS ve CİRİT füzelerini yüksek vuruş gücü ile ateşleyebiliyor. Sistem ayrıca, kullanıcısına, farklı konfigürasyonlarda atış kabiliyeti sunuyor.

Sistem hem lazer hem de IIR güdümlü 3 farklı tipteki füzeyi atabiliyor. Stabilize tareti sayesinde 40 kilometre hıza kadar hareket halindeyken atış kabiliyeti sağlayan KMC Silah Sistemi, kullanıcıya 8 kilometre menzile kadar yüksek vuruş kabiliyeti sunuyor. Bu sistem, ayrıca, üzerinde taşıdığı yüksek teknoloji ürünü elektro optik sistemle 20 kilometre menzile kadar da keşif ve gözetleme faaliyeti yürütebiliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 4
  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Analist
    2 yıl önce

    Füzeler iki parçadan oluşmalıdır. Yani bu füze önce mesafesi 8 değil, 5km gidecek kadar ona gör yeniden dizayn edilmelidir, bu maksatla boyutları da ufaltılmalıdır. Ardından ek yakıt deposu takılmalıdır. Yakıt deposu menzilide 5 km olmalı ve hızını da iki katına çıkaracak şekilde olmalıdır. Böylece füzenin toplam mesafesi 10 km olacaktır. Atıştan 5 km sonra ek Yakıt deposunu füze bırakmalıdır. Böylece füze karşı tarafın farkedip vurulma menziline girdiğinde boyutları küçülmüş ve hızı çok daha fazla olacağından vurulamayacak ve hedefini etkisiz hale getirecektir. Ek yakıt deposu ile füzeye hem daha fazla menzil ve çok daha hız kazandırılacak hem de bu yakıt deposunu bırakması sağlanarak hantallıktan kurtulması sağlanacaktır. Böylece karşı tarafın savunma mekanızmasıyla vurulması çok daha zor hale gelecektir. Bu sebeple iki parçlaı füzeler üretilmelidir. Tıpkı uzaya füze gönderen roketlerin ek yakıt depolarını yolda bırakması gibi.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • A
    Analist
    2 yıl önce

    Bu tür silahlar miadını doldurmuştur. Hiçbir mevzide düşmana 8 km menzile kadar yanaşamazsın. Zira daha öncesinden ya sen onu, yada o seni vurur. Hangi Silahla mı? Top atışları ve Obüslerle. Ayrıca kazara birbirinizi görmeyerek veya farketmeyerek bu derece yaklaşmış olsanız bile bu füze ile vuramazsın, artık tankların kendini koruma sistemi le bu füzeyi vurur, etkisiz hale getirir. Çünkü füze çok büyük ve kaba, rahat vurulabilecek boyutlarda ayrıca hızı çok düşük. Bunun yerine daha hızlı ve daha hacmi ufak olan top mermisi ile vuracaksın ki hem hızlı olduğundan hem de boyutları ufak olduğundan tank kendini koruyamaz, vuramaz. Bunun yoluda Paletli Obüs yerine Lastik Tekerlekli Obüsleri tercih etmektir ki, manevrası hızlı olabilsin. 10-15 km mesafeden hatta 30-40 km mesafeden tankları vurursun. Ona göre top mermisi kullanırsın, mesafeye göre farklı pekçok top mermileri vardır. Onun için bu 8 km menzilli Tanksavarların bir işlevi olması mümkün değil, Belki ihracat amaçlı Afrikada iş görebilir. Ama Türkiye'nin konumundaki ülkelerde iş görmez.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English