Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan, Türkiye'yi utanmadan yayılmacılıkla suçlamaktadır

Milli Savunma Bakanı Akar, "Takriben 200 yıl içinde 3 kat büyüyen Yunanistan, Türkiye Cumhuriyeti'ni utanmadan yayılmacılıkla suçlamaktadır. Bunun, tarihi gerçeklerle akılla izahı mümkün değildir. Bu bir ikiyüzlülük, bu bir riyakarlıktır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan, Türkiye’yi utanmadan yayılmacılıkla suçlamaktadır
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da takip ettiği, Efes-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinin kapanışındaki konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emir ve talimatları doğrultusunda Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı, yoğun operasyonlarını icra ettiğini belirtti.

Bununla birlikte eğitim-öğretim ve tatbikat faaliyetlerinin de aralıksız devam ettiğini ifade eden Akar, "Bu kapsamda 'Hazır ol cenge istersen sulh-u salah' düsturuyla sadece 2022'de 136 tatbikat yapılması planlanmıştır. İki yılda bir müşterek ve birleşik olarak gerçekleştirilen Efes Tatbikatı da bunlardan biridir. Tatbikatımız, başarıyla icra edilerek belirlenen hedeflere ulaşılmıştır." diye konuştu.

"Yerli ve milli silahların sahadaki etkinliğini görme fırsatı bulduk"
Efes-2022 Tatbikatı sürecince 37 dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetleri ile TSK arasında sergilenen uyum, yüksek performans ve personelin yüksek teknoloji ürünü silah sistemlerini etkin kullanma maharetinin büyük memnuniyetle müşahede edildiğini aktaran Akar, tatbikatın başarısına önemli katkı sağlayan dost ve müttefikleri kutladı.

Akar, "Tatbikat vesilesiyle yerli ve milli savunma sanayimizin üretmiş olduğu silah sistemlerimizin ve mühimmatımızın sahadaki etkinliğini bir kez daha görme fırsatı bulduk. Savunma sanayimizin milletçe gurur duyduğumuz bu seviyelere ulaşmasındaki liderliğiniz, destek ve teşvikleriniz için zat-ı devletlerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Uluslararası ilişkilerde özne haline gelen, etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen Türkiye'nin, bölgesindeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini, köklü tarihi, dinamik nüfusu ve güçlü ordusuyla bu yeni dönemin şartlarına kendini hazırladığını vurgulayan Akar, şunları söyledi: "Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri de 'Hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere, yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele etmekte, Kıbrıs dahil denizlerimizdeki hak, alaka ve menfaatlerimiz ile semalarımızı azim ve kararlılıkla korumaktadır. Kahraman ordumuz, bunların yanı sıra medeniyetimizin ve tarihimizin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk anlayışıyla başta Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost ve kardeş ülkelerin haklı davalarında da yanlarında yer almaktadır. Zatıalilerinin liderliğinde ülkemizin etki alanı 3 kıta, ilgi alanı bütün dünya olmuştur. Bu dönemde özellikle Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin sağlanması, Ukrayna limanlarındaki hububatın nakliyesi dahil, dünya barış ve istikrarı için yaptığınız girişim ve sarf ettiğiniz gayretler tüm dünyanın takdirini toplamıştır."

"Barış elimizi uzatıyoruz"
Yunanistan ile yaşanan sorunlara da değinen Akar, şöyle konuştu: "Komşumuz ve müttefikimiz Yunanistan ise maalesef provokatif eylem ve söylemleri ile yayılmacı, saldırgan politikalarına devam etmektedir. Dünyada eşi benzeri görülmemiş, uluslararası hukuka, akla, mantığa ve gerçeklere aykırı iddialarını, tarihten ders almadan ısrarla sürdürmektedir. Takriben 200 yıl içinde 3 kat büyüyen Yunanistan, Türkiye Cumhuriyeti'ni utanmadan yayılmacılıkla suçlamaktadır. Bunun tarihi gerçeklerle, akılla ve mantıkla izahı mümkün değildir. Bu bir ikiyüzlülük, bu bir riyakarlıktır. Yunanistan'ın silahlanma ve bazı ittifak çalışmaları ise beyhude gayretlerdir. Biz ısrarla ve inatla problemlerin barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesi için diyalog çağrımızı sürdürüyor, barış elimizi uzatıyoruz."

Türkiye'nin kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında gözünün olmadığına vurgu yapan Akar, bununla beraber Yunanistan'ın yaptığı her türlü haksız, hukuksuz eylem ve söylemlere de gerekli karşılığın verildiğini kaydetti.

Akar şunları kaydetti: "NATO bir güvenlik örgütüdür ve en büyük mücadele alanlarından biri terörizmdir. Terörizmle mücadelede dayanışma müttefiklik için temel şarttır. Aynı anda birden fazla terör örgütüne karşı mücadele eden tek NATO ülkesi olan Türkiye, terörizm ile Avrupa arasındaki son engeldir. Türkiye'nin güvenliği, NATO dahil tüm Avrupa’nın güvenliğidir. Bu husus asla göz ardı edilmemelidir."

Akar, sözlerini tatbikatın planlanmasında ve icrasında emeği geçenleri kutlayarak tamamladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English