Kazakistan'a ihraç edilen insansız hava aracı (İHA) Anka, bu ülkede kurulacak tesiste ortak üretilecek.
Reklam alanı
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ) yapılan açıklamaya göre, şirket, geçen yıl Anka ihracat anlaşması yaptığı Kazakistan'da yeni bir iş birliğine imza attı.
TUSAŞ ile Kazakistan Engineering şirketi arasında imzalanan mutabakat zaptı ile Anka, Kazakistan’da ortak üretilecek. Bakım ve onarım süreçlerini de içeren teknoloji transferi konularında iş birliği gerçekleştirilecek.
Böylece Kazakistan, Anka'nın Türkiye dışındaki ilk üretim üssü haline geldi. Kazakistan'da bu alanda insan kaynağı yetiştirilmesi ve ülkenin İHA üretim kabiliyetinin geliştirilmesine yönelik de önemli bir adım atılmış oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Anka'mız için yeni bir üretim üssüne imza atmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz Anka'mızın yurt dışında bu düzeyde rağbet görmesi bizleri gururlandırıyor. Bölge coğrafyasının savunma ve havacılık endüstrisine katkı sağlayacak olan bu anlaşma sayesinde dost ve kardeş ülke Kazakistan ile ticari ve dostluk bağlarımızın daha da güçlenmesine katkı sağlayacağız. İş birliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
TUSAŞ ile Kazakistan Engineering şirketi arasında imzalanan mutabakat zaptı ile Anka, Kazakistan’da ortak üretilecek. Bakım ve onarım süreçlerini de içeren teknoloji transferi konularında iş birliği gerçekleştirilecek.
Böylece Kazakistan, Anka'nın Türkiye dışındaki ilk üretim üssü haline geldi. Kazakistan'da bu alanda insan kaynağı yetiştirilmesi ve ülkenin İHA üretim kabiliyetinin geliştirilmesine yönelik de önemli bir adım atılmış oldu.Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Anka'mız için yeni bir üretim üssüne imza atmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz Anka'mızın yurt dışında bu düzeyde rağbet görmesi bizleri gururlandırıyor. Bölge coğrafyasının savunma ve havacılık endüstrisine katkı sağlayacak olan bu anlaşma sayesinde dost ve kardeş ülke Kazakistan ile ticari ve dostluk bağlarımızın daha da güçlenmesine katkı sağlayacağız. İş birliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
3
❤️
0
😊
3
😡
2
👎
5
😂
0
😢
0
😲
0
Toplam 13 tepki
Ankaymış, sihaymış hikaye, Ukrayna savaşında Rusya karşısındabir işe yaramadıkları görüldü. Sadece 3. dünya ülkeleri arasında geçerlidir. Gelişmiş ülkelerde Sihalar bir işe yaramıyor. Ancak geliştirilirse, örneğin görülmez, radarda tesbit edilemez, çok hızlı ve çevik hale getirilirse, iyice ufatılabilirse belki ozaman iş görebilir.
Olumsuz diyenler neden diyor acaba . Bu mi,lletin iyi tyaptıklarına bari tahammül edin. Ama onada tahammülünüz yok. Hep borç hep dışarı bağımlı olalım isteyen Batı uşakları ve hayranı yazık...
Yorum Yap
Seydişehir çileği coğrafi işaret aldı
Konya'da kuyumcuda sahte altın oyunu: Kaşla göz arasında bilezikleri değiştirdi! O anlar kamerada
Resmi ilan fiyat tarifesi belli oldu
Beyşehir'de fenerler yandı, üç aylar başladı
Konya'da çocuklar şivlilikle paylaşmayı ve zorbalığın kötülüğünü okula gelen robottan dinledi
Konyaspor'un yeni tesisleri ne zaman açılacak?
Konyaspor Stadyumunda yeni dönem! Baştan aşağı yenileniyor
Konyaspor Başkanı Ömer Atiker: Transferde duruşumuz nettir!
Yer Konya: Dolandırıcıların 1 milyon TL'lik vurgunu polise takıldı
Konyaspor Türkiye'de en ucuz forma satan kulüp!
Konyaspor’da altyapı devrimi: Atiker’den akademi ve pilot takım vurgusu
Konyaspor'un borcu ne kadar?