Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya, savunma sanayinin devlerine ev sahipliği yapacak

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından, Savunma Sanayi Başkanlığının destekleriyle düzenlenen ve savunma sanayi sektöründe Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından olan ‘Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nda geri sayım başladı.

Konya, savunma sanayinin devlerine ev sahipliği yapacak
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, 18-20 Kasım 2021 tarihlerinde, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımı, Aselsan, Roketsan, Havelsan, TUSAŞ, TEI, TÜBİTAK SAGE ve STM gibi 90’a yakın ana sanayi ve tedarikçi firmanın stantla katılım sağlayacağı buluşmaya, sektörün paydaşlarını ve tüm sanayicileri davet etti. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları kapsamında ikili iş görüşmeleri (B2B) organizasyonu da yaptıklarını ifade eden Kütükcü, firmaların tüm bilgilere ‘https://www.savunmasanayifuari.com/’ adresinden ulaşabileceklerini kaydetti.
“Konya’nın hedefi, sektörde daha güçlü bir ana yüklenici olmak”
Konya’yı savunma sanayinde daha güçlü bir ana yüklenici haline getirmeyi hedeflediklerini ve bunun içinde çalışmalar yürüttüklerini söyleyen KSO Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya Sanayi Odası olarak, uzun yıllardır savunma sanayi ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada, bu çalışmaların tamamının meyvesini şehir olarak, ülke olarak toplamaya başladık. En öncelikli hayallerimizden birisi Konya’mıza savunma ve havacılık sanayinde bir ana sanayi yatırımı kazandırmaktı. Bunu da Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası yatırımı ile, şehir olarak birlikte başardık. Hemen ardından ilan edilen Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ve bölgenin ikinci yatırımı olacak Türkiye Silah Test Merkezi ile TÜBİTAK’ın bölgeye yapacağı yatırımlar şehrimizin sektöre dair heyecanını sürekli besliyor. Şimdi sektöre dair yeni hedeflerimiz var. Şu anda öncelikli hedefimiz, ana sanayi firmalarımızla daha fazla iş birliği yapan Konyalı sanayicilerimizin sayısını artırarak, Konya’yı sektörde daha güçlü bir ana yüklenici haline getirmek. Savunma sanayi alanında Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 6.sını düzenleyeceğimiz Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları da, hedeflerimizi gerçekleştirmemize büyük katkı sunacak. Konyalı sektör paydaşlarımızı ve tüm sanayicilerimizi bu organizasyonumuza katılmaya davet ediyorum” dedi.
İhracat 10 yılda 18 kattan fazla arttı
Konya’nın savunma sanayi alanındaki başarısının her geçen yıl arttığını ve Türkiye’nin sektördeki en fazla ihracat gerçekleştiren 4. şehri olduğunu aktaran Başkan Kütükcü, "Konya’nın savunma ve havacılık sanayi alanındaki ihracatı 2011 yılında 12 milyon 517 bin dolardı. Aradan geçen 10 yılda, Konyalı sanayicilerimiz sektördeki ihracatımızı 18 kattan fazla artırdı ve bu yılın ocak-ekim döneminde 232 milyon 151 bin dolar ihracat gerçekleştirdiler. Sektörde İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından 4. en büyük ihracatçı il konumuna yükseldik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yapılacak yeni yatırımlar ve iş birlikleri ile bu alandaki etkinliğimizi daha fazla artıracağız” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 3
  • 3
  • 5
  • 2
  • 3
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ZK
    Zirveler Kenti
    3 yıl önce

    Bu Kongre Merkezinde minimum her ay bir zirve yapılmalıdır. 1-Şehirler için ortaya konulan yenilikler ve gelişmelerin sergilendiği ŞEHİRCİLİK ZİRVESİ, 2-SAĞLIK ZİRVESİ, Konya'da pekçok Özel Hastane var, 3 tıp fakültesi var, ilaç üretim tesisleri var, İsmil ve Ilgın gibi termal sağlık potansiyeli var. Akşehir'de sıcak su bulundu. Medikal üretim fabrikaları var, Diş Hekimliği fakülteleri ve hastaneleri var, pekçok ezcane var, artık Konya'da Sağlık Zirvesi yapılabilecek hale gelmiştir. Sağlıkla ilgili, toplantılar, sunular ve konferansları da kapsayacak şekilde Kamu-Özel ortaklığı ile bir Sağlık zirvesini çok rahat kaldırır. Yani Sağlık Bakanlığı da bu zirveye destek vermelidir. Konya sağlık Turizmine de katkı yapacaktır. Sağlık zirvesi Konya'nın ilaç üretimine, medikal üretimine, tıbbi cihaz üretimine çok katkı yapacaktır. Konya bir Sağlık Şehri olacaktır. Bu iki zirve önümüzdeki yıldan itibaren organize edilip yapılmalıdır. Ayrıca Turizm Zirvesi, Enerji zirvesi daha etkili planlanmalıdır. Mutlaka bir Bakan katılımı sağlanmalıdır. Girişimci Zirvesi de iyi idi. İlerde Mobilya, Tekstil ve Ayakkabı biraz daha geliştikten sonra bu alanlarda da zirve planlanmalıdır. Konya'da 12 Fuar, 12 de Zirve yapılmalıdır. Zirveler geliştikçe Fuara dönüşmeli. Fuarlar geliştikçe nihayetinde Davos alternatifi Derbent Ekonomi Formu veya Derbent Zirvesi halini almalı. Dünyanın kalbi Davos'ta değil Konya'da atmalı. Ama bunun için Konya'nın yıllık 40 milyar dolar ihracata varması gerekiyor. Ozamana Derbent Olimpik Kayak Merkezi de yapılmış olur.

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (0)
  • Sadece doğruya destek
    3 yıl önce

    Hoş gelirler sefa getirirler.

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • D
    Dertli
    3 yıl önce

    Sayın Başkan artık Savunma Sanayi Tedarikçi Günlerini, Fuar'a evrilme zamanı gelmedi mi? Şöyle Tarım Fuarı gibi Uluslararası Konya Savunma Sanayi Fuarı tertipleseniz. Savunma Sanayiinde Konya'nın 4. sırada değil 1. sırada olması gerekir. Konya tez aylık minimum 100 milyon yıllık 1 milyar 200 milyon dolar ihracat yapması gerekir. İlerde ise 3 milyar doları hedeflemeli. Konya'ya bir ana sanayi yetmez, enaz 40 tane anasananayi fabrikası gerekir. Sadece Konya Merkezde 20 tane Anasanayi olmalıdır. Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Sarayönü, Kadınhanı, Çumra...gibi ilçelerde de enaz birer tane ana sanayi fabrikası olmalıdır. Daha düne kadar Ankara'nın ilçesi Kırıkkale'de 8-10 tane anasanayi oluyorda hem de yıllarca önce, neden Konya'nın ilçerinde olmasın? Artık 1930 yıllarda değiliz, 2030 yılara doğru gidiyoruz. Füze, Savaş Uçağı, Tank, Obüs, Helikopter, Zırhlı Araçlar, Radar, Robot, Uzay ve uydu teknolojileri, ...vs. fabrikaları görmek istiyoruz. Konya'ya birtane de Patlayıcı İhtisas OSB kurlmalı. kaşınhanı'nı geçtikten sonra Çumra yolunda buna elverişli araziler var. Yine İsmil'i geçtikten sonra yolun kuzeyinde elverişli bomboş duran araziler var. Türkiye'nin patlayıcıları güvenli bir şekilde Konya'da imal edilsin. Hem az ilerisindeki Karapınar test alanında test edilir. Kimya sektörü'nün Konya'da gelişmesine çok katkı yapar. Yeni etkili, israilin yaptıklarından çok daha gelişmiş bombalar icad edilmeli. Buarada Konya ihracatı daha nezaman aylık 1 milyar dolara ulaşacak? Nezaman İhracatta önce ilk 8'e sonra ilk 5. şehir arasına girecek? Daha ilk 10'a bile giremedi. Sanayi çok yavaş, kaplumbağa gibi ilerliyor. 6. OSB genişleme kısmı nezaman açılacak? Yıllar oldu hala açılmadı. Kim engel çıkarıyor, kim köstek oluyor, adını söyleyin. Konya Siyasileri, gereğini hemen yapsın. Bir de etaptan bahsediyorsunuz, hemen 2 etabı da açmalısınız. Burada 7. OSB genişleme alanını hem 40 milyon metre kare olarak hem de hemen başlamalısınız. Konya'nın bekleyecek bir dakikası bile yok.

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (1)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English