Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’nın Model Fabrikası 2021’e hazır

Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) bünyesinde faaliyete geçen, KTO Konya Model Fabrika, 2020 yılında Konyalı firmalarla ortak çalışmalarını sürdürdü.

Konya’nın Model Fabrikası 2021’e hazır
Kısa adıyla Model Fabrika olarak bilinen Konya Ticaret Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi, KTOTEK bünyesinde faaliyetlerine devam ediyor.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Bin 150 metrekare kapalı alanı ile Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nde hizmet veren Model Fabrika’da, CNC Torna, CNC Dik İşlem Merkezi, Metal Testere, 3D Ölçüm Cihazı gibi makine ve ekipmanlarla geleneksel ve yalın üretim tekniklerinin rahatlıkla karşılaştırılabileceği bir esneklikte Pnömatik Silindir üretimi yapılmaktadır. Ayrıca yine kendi bünyesinde dijital dönüşüm unsurlarının daha fazla kullanıldığı montaj hatları ve Endüstri 4.0 uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Konya’da ve bölgemizde üretimde verimlilik odaklı, israfı önleyici bir bilincin gelişmesine katkıda bulunacak olan Model Fabrika, 2021 yılında 50 firmaya farkındalık artırıcı tanıtım eğitimleri vermeyi, en az 24 firmaya ‘Öğren-Dönüş’ kapsamında danışmanlık hizmeti sağlamayı ve en az 60 firmaya da Model Fabrika müfredatında yer alan verimlilik odaklı, israf azaltıcı uygulamalı eğitimler vermeyi hedeflemektedir. Böylelikle 2021 yılında KTO Konya Model Fabrika firmalarımızla daha çok işbirliği içinde olacaktır. Günümüzün değişen üretim anlayışı doğrultusunda dijital dönüşüme hazırlanan tüm firmalarımızı Model Fabrikamızın imkânlarından faydalanmaya davet ediyorum” dedi.
“KOBİ'lerde verimlilik artacak”
Başkan Öztürk, “KOBİ’ler ile büyük ölçekli işletmeler arasındaki derin verimlilik farkını en aza indirmek amacıyla çalışmalar yürüten Model Fabrika, KOBİ’lerdeki verimliliğin artırılmasıyla birlikte ekonomi genelinde verimliliğin artırılasını hedeflemektedir. Konya Model Fabrika, Konya Ticaret Odası’nın öncülüğünde, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen bir projedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle kurulan KTO Konya Model Fabrika’nın temel amacı Yalın Üretim, Dijital Dönüşüm, Ürün Geliştirme ve Enerji Verimliliği gibi konularda işletme çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırmak olup, gerçek üretim ortamında katılımcılara bir fabrikanın daha verimli olması için gereken her şeyi uygulamalı öğretmek ve sağladığı danışmanlık hizmeti ile sahada dönüşümlere destek olmaktır” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 34
  • 0
  • 3
  • 2
  • 5
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English