Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'daki üniversite, "yapay zeka" temalı bahar şenliğiyle örnek olmak istiyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, yapay zeka temalı bahar şenliği "KaratayVerse Bahar Şenliği ve Yapay Zeka Festivali" ile hem ülke üniversitelerine hem de dünya üniversitelerine rol model olmayı hedefliyor.

Konya’daki üniversite, “yapay zeka“ temalı bahar şenliğiyle örnek olmak istiyor
Üniversitede 26-29 Mayıs'ta düzenlenen, dijital teknolojilerin tüm yönleriyle anlatıldığı ve farklı platformlarda deneyimleneceği "Yapay zeka", "NFT", "Metaverse", "Blockchain" temalı şenlik bu kavramlarla gençleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Şenlik kapsamında farklı alanlarda simülasyonları deneyimleme fırsatı bulan gençler, "Akıl ve Zeka Oyunları", "Robotik Süreç Otomasyonu", "e-Ticaret ile Mağaza Kurma" gibi başlıklarda eğitimlere katılabiliyor, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Mobil Deprem Simülasyon Merkezi'nde afetlerdeki doğru davranış şekillerini deneyimleyebiliyor, üniversitede kurulan bir çadırda, kendi kendine motif ve desen geliştiren yapay zekanın gösterisini izleyebiliyor.

Şenlik diğer üniversitelerin öğrencilerine de açık
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, AA muhabirine, yenilikçi bir üniversite olduklarını, bahar şenliği kavramını başka bir noktaya taşımak istediklerini söyledi.
Sadece eğlence odaklı bir şenlik düzenlemediklerini, yapay zeka konusunu kendilerine tema olarak seçtiklerini aktaran Ortaç, "Çocuklarımızı dinlendirip eğlendirirken, diğer taraftan da gelecekte adım atacakları dünyada kendilerini neler beklediğini göstermek istedik. Bunu eğitim programımızla da yapıyoruz ama burada şenlikler sırasındaki uygulamalarımızla onları çok daha yakından hissetmelerini sağlıyoruz. Şenliğimiz tüm üniversite öğrencilerine açık. Liselerin 12. sınıf öğrencilerini de Konya dışındaki öğrencileri de şenliğimize kabul ediyoruz." diye konuştu.
Ortaç, şenliğin öğrenciler için faydalı olacağına inandığını, bir taraftan akademik etkinliklerin devam ettiğini, diğer taraftan da eğlenceli ve uygulamalı eğitimler verdiklerini belirtti.
"Tüm Türkiye'ye yönelik bir şenlik düzenledik"
Şenlik kapsamında yapay zekaya ilişkin çeşitli faaliyetler yaptıklarını anlatan Ortaç, şöyle devam etti: "Mesela e-spora yönelik kapsamlı bir alan açtık. Öğrenciler istedikleri zaman burada e-spor faaliyetlerini bizzat uygulayabiliyor. İnternet ortamına bağlı, isterlerse buradan bölgesel veya uluslararası yarışmalara katılma şansları var. Bizim üniversitemizin şöyle bir özelliği var; hem fiziki yapı bakımından hem de elektronik altyapı bakımından aşağı yukarı bütün eksikliklerimizi tamamlamış durumdayız. Bahçemizde bile yapay zeka oyunlarını kurup çalıştırabiliyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin mezun olduktan sonraki hayata bakış açılarını burada şekillendirmeye çalışıyoruz. Mezun olduktan sonra karşılaşacakları sorunları daha rahat çözümleyebilsinler, sorun yaşamasınlar. Onun için de sadece Konya'ya yönelik değil, tüm
Türkiye'ye yönelik bir şenlik düzenledik. Herkesi bekliyoruz."

Sanayiyle yoğun bir iş birliği içerisinde öğrencileri devamlı projeleri yapmaya teşvik ettiklerine değinen Ortaç, yapay zeka temasının bir tesadüf olmadığını, bunun üniversite olarak yönelişleri olduğunu kaydetti.
"Şenliği de eğitimin bir parçası olarak düzenliyoruz"
Rektör Ortaç, bahar şenliklerinin teknolojik temalarla öğrenciler için büyük fırsatlara yol açabileceğine dikkati çekerek, şunları anlattı:  "Şenliğimiz temasıyla hem Türkiye'ye hem de dünyaya örnek olacak bir etkinlik. Model bir etkinlik. Sebebi de dinlenirken, eğlenirken bir taraftan da eğitim alıyorsunuz. Şenliği de eğitimin bir parçası olarak düzenliyoruz. Boşa geçen zaman veya tatil zamanı olarak değerlendirmiyoruz. Burada yeni teknolojilere özellikle yapay zekaya ilişkin bilgi bombardımanı var. Bunu sağlamaya, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz."
Türk gençliğini doğru yönlendirebilmenin önemine işaret eden Ortaç, "Bütün çabamız bu. Şenliğimiz yapay zeka temalı ilk şenlik olma özelliğini taşıyor." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Murat Taşkın
    2 yıl önce

    Tüm Türkiyeye açık denilmiş ama karşı Mahallesi'nde ikamet eden bir öğretmen olarak içeriye giremedik neyi kimden koruyorsunuz üniversite yönetimi üniversiteye yerleşecek öğrencim var ama kampüse gidemiyoruz enteresan

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English