Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kocaeli'de Tarım Şurası ve Çalıştayı düzenlendi

Vali Seddar Yavuz: "Tarım alanlarının korunması, özellikle gıda arz güvenliğinin sağlanması, fevkalade önemli ve değerli. İlimize yönelik uygulanan tarım politikalarıyla son dönemde özellikle hayvan varlığında ciddi artış olduğunu rahatlıkla görüyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından Tarım Şurası ve Çalıştayı düzenlendi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Seddar Yavuz, dünyada yaklaşık 1,5 milyar insanın açlıkla mücadele ettiğine, diğer taraftan inanılmaz israfın sürdüğüne dikkati çekti.


Uzun yıllardır tarım ülkesi olduklarını söylediklerini ama artık Türkiye'nin bilim, sanayi ve teknoloji ülkesi haline geldiğini vurgulayan Yavuz, "Tarımı da asla ihmal edemeyeceğimiz stratejik bir alan olarak görüyoruz. Tarım alanlarının korunması, özellikle gıda arz güvenliğinin sağlanması, fevkalade önemli ve değerli. İlimize yönelik uygulanan tarım politikalarıyla son dönemde özellikle hayvan varlığında ciddi artış olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Son iki yılda büyükbaş hayvanda neredeyse 20 bin civarında artış söz konusu." ifadelerini kullandı.


- "Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi'nde deneme satışları başladı"


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da tarım alanında yaptıkları çalışmaları anlattı.


Dünyada iklim değişikliği nedeniyle yaşanan sorunlara dikkati çeken Büyükakın, şunları kaydetti:


"Önümüzdeki problemlerden biri, küresel ısınma nedeniyle eskisi gibi ekilemeyen, işlenemeyen topraklar. Türkiye, ciddi etkilenecek bölgelerden bir tanesi. Eskiye göre hem tarımsal faaliyetin yapılabildiği alan azalacak hem de oralara ilişkin yeni problemler ortaya çıkacak. Küresel ısınmayla ortaya çıkan yağış rejimindeki farklılıklar nedeniyle su yönetimi bizim için problem haline geliyor. Su kaynaklarını nasıl yöneteceğimizi, endüstri için lazım olan suyu nasıl bulacağımızı, nereden üreteceğimizi de düşünmemiz gerekecek. Bu da su güvenliği problemini ortaya çıkarıyor."


Büyükakın, gıda arzı güvenliği meselesinin de ciddi ciddi düşünülmesinin gerekeceğini belirterek, "Kendi bildiklerimizle, çevremizdeki arkadaşlardan öğrendiklerimizle, akademisyenlere danışarak yol almaya başladık. Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi, bunlardan bir tanesi. Çiftçilerimizin doğrudan ürettikleri ürünü, dijital ortamda pazarlama imkanı elde edecekleri yeni sisteme de geçiş yapıyoruz. Deneme satışları başladı." ifadelerini kullandı.


Bugün sona eren şurada, tarımsal mevzuat ve imar planları, bitkisel üretim ve hayvancılık faaliyetleri, su ürünleri ve balıkçılık, tarımsal sulama ve su yönetimi, kentsel ve alternatif tarım, tarım turizmi, akıllı tarım ve dijital pazarlama, tarımda eğitim ve çevre bilinci ve tarım sosyolojisi konuları masaya yatırıldı.


Şurada elde edilen verilerle Kocaeli'nin Sürdürülebilir Tarım Eylem Planı hazırlanacak.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”