Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Robot Yarışması tamamlandı

Karatay Belediyesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Karatay Robot Yarışması” sona erdi. Robotlarını kendileri tasarlayan 412 öğrenci, 103 eğitmenin de desteğiyle iki gün boyunca kıyasıya yarıştı.

Karatay Robot Yarışması tamamlandı
Karatay Belediyesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karatay Robot Yarışması sona erdi. 

Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’nde gerçekleştirilen ve toplamda 45 okuldan 412 öğrencinin mücadele ettiği final programı öğrencilerin kıyasıya yarışına sahne oldu. 2 gün süren zorlu yarışmalarda öğrenciler, finalde derece elde edebilmek için 9 farklı kategoride mücadele etti. 

Karatay Robot Yarışma’nın final programına Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, Karatay BelediyeBaşkanı Hasan Kılca, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, okulların yönetimleri, öğretmenler, öğrenci ve aileleri katıldı. 

GENÇLER ÜLKEMİZİN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİ İLERİYE TAŞAYACAKLAR
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Robokaratay Projesi ile robotik ve kodlamayı gençlere daha iyi tanıtıp onlara sevdirmeyi ve ülkemizin bu alanda gelişmesine katkı sunmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Gençlerin bu tür projeler sayesinde Türkiye’nin milli teknoloji hamlesindeki başarısını çok daha da ileriye taşıyacağına inandığını söyleyen Başkan Hasan Kılca şunları dile getirdi: “Karatay Robot Yarışması ile iki gün boyunca genç kardeşlerimizin heyecanına şahitlik ettik. Dereceye giren öğrencilerimizin gayretlerine, emeklerine sağlık. Çocuklarımızın yanında oldukları için velilerimizi ve öğretmenlerini de ayrıca tebrik ediyorum. Dünyada çok önemli gelişmeler oluyor. Türkiye, yerli ve milli teknoloji hamlesi sayesinde sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarından (İHA-SİHA) elektrikli ve sürücüsüz yerli otomobile kadar birçok alanda önemli adımlar atıyor. Yüksek teknoloji gerektiren projelerin adımları böyle yarışmalarla atılıyor. Burada üretilen ve tasarlanan robotlarla gençlerimiz, çıtayı daha da ileriye taşıyacak. Milli teknolojik gelişmelere katkı sunacak gençlerimiz buralardan yetişecek. Gençlerimizin aydınlık yarınlara yürümesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz güzel işler yapıyor. MEVKA ajansımız büyük destekler veriyor. Kendilerini de kutluyorum.”
BAŞKAN HASAN KILCA’DAN YARIŞMACI ÖĞRENCİLERE GEZİ JESTİ
Hasan Kılca, öğrencilere bir de müjde vererek, Karatay Robot Yarışması’na katılan ve dereceye giren tüm öğrencilere gezi programı düzenleyeceklerini kaydetti. 

Kılca; “Yarışmamızın ilk gününde organizasyona katılan öğrenci kardeşlerimize bir söz vermiştik. Buradan bu sözümüzü yeniliyoruz. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi İstanbul’a, Tüm katılımcılara da Ankara Millet Kütüphanesi gezisi yapacağız. Bu desteklerimizin katılmayan gençlerimize de heyecan olacaktır ve ben seneye onları da bu yarışmalarda göreceğimize inanıyorum. Karatay Belediyesi olarak; eğitimin, bilimin ve sanatın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Karatay Robot Yarışması’na katılan tüm gençlerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLERİMİZİ ROBOTİK TEKNOLOJİLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı da, Karatay Robot Yarışması’nın ardında aylarca süren bir hazırlık sürecinin olduğunu vurgulayarak öğrencilerin başarılarının yarışmayla taçlandığını ve bu başarının, gelecekteki çok daha büyük başarılar için kendilerine güven ve cesaret verdiğini söyledi.

Kurumlar arası işbirliğinin önemini de vurgulayan ve gençleri bilimle buluşturmak için katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade eden İhsan Bostancı şunları söyledi; “Bu tür işlerde birlik ve beraberliği yakalayabilmek çok önemli. Karatay Belediyemiz ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber yürüttüğümüz Robokaratay projesi kapsamındaki bu yarışmayla geleceğimizin teminatı gençlerimizin Robotik kodlama ve robotik teknolojilerle buluşması için bir ortam oluşturmaya çalıştık. Yarışmacı öğrencilerimizin 4-5 aylık bir hazırlık süreci vardı. Akabinde de iki günlük yoğun bir yarışma sürecine girdiler. Amacımız öğrencilerimizin deneyim ve tecrübelerini arttırmaktı. Bu yarışmaların kaybedeni kazananı olmaz. Yarışma süreci içerinde robotları geliştirmek için verdiğiniz emek ve yarışmaya katılıyor olmanız çok kıymetli. Emek veren öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum.”

YARIŞMAYA KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM İÇİN BİRİNCİ
Karatay Kaymakamı Zafer Orhan ise Karatay’ın robot yarışmasına ev sahipliği yapıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Zafer Orhan, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin birinci olduğunu aktardı.  

Orhan; “Günümüz eğitim sisteminde önemli olan bilgiyi kullanabilmek ve teknolojiyi yakalayabilmek. Bu iki ana konuyu da bu yarışma dolayısıyla gördüğüm için mutluyum. Robokaratay Projesi kapsamında öğrencilerimize güzel bir yarışma imkânı sağlanmış. Gençlerimiz de bunun hakkını vermiş. Önemli olan dereceye girmek değil, bu programlarda bir araya gelip bu ruhu yakalayabilmektir. Karatay Robot Yarışması ile de amaca ulaşıldığını görüyorum. Yarışmaya emek verip katılan tüm öğrencilerimiz bizim için birinci. Yarışmada emeği geçen Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca başta olmak üzere MEVKA’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.
 Protokol konuşmalarının ardından iki gün süren Karatay Robot Yarışması’nda 9 farklı kategoride dereceye giren öğrenciler ile eğitmenlerin ödülleri takdim edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 3
  • 6
  • 2
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English