Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İmzalar atıldı! Kulu'ya Yeni Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Konya'nın Kulu ilçesinde yapılması planlanan 'Kulu Organize Sanayi Bölgesi'nin ihalesi tamamlanarak, ihaleyi kazanan yüklenici firma ile altyapı sözleşmesi Kulu Kaymakamı ve Kulu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Edip Budan tarafından imzalandı.

İmzalar atıldı! Kulu’ya Yeni Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor
Kulu ilçesi Yeşiltepe Mahallesine yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin altyapı sözleşmesi yapıldı. 1100 dönüm arazi üzerine kurulacak olan sanayi bölgesinde alt yapı çalışmalarının 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. 

Kulu Kaymakamı ve Kulu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Edip Budan yaptığı açıklamada, " Kulu ilçemizde güzel başlangıçların arefesinde bulunuyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta yıllardır tüm hemşerilerimizin, sanayicilerimizin, yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın ve aynı zamanda istihdam için iş arayan vatandaşımızın beklediği yaklaşık 15/20 senedir hayalini kurduğu Kulu Organize Sanayi Bölgemizin ihalesi 22 Aralık günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğümüzde ihalesi yapıldı. Bu ihaleye yaklaşık 8 firma katılmış olup en yüksek kırım oranı ile en uygun teklifi veren Asil İnşaat firmasında ihalemiz kalmış ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ihalemizi onayladı. Biz de Kulu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak bugün itibariyle ihaleyi kazanmış olan Asil inşaat firması ile yapım sözleşmesini imzalamış bulunmaktayız. Öncelikle Kulumuza, Organize Sanayi Bölgemizde çalışacak insanlarımıza ve yatırımcı firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 

Organize sanayi bölgemiz yaklaşık 1.100 dönüm alan üzerine kuruludur. Tabi bu 1.100 dönümün tamamı sanayi parseli değil bunun yaklaşık 600 dönümü sanayi parselidir. Kalanı ise yollar, çevre koruma alanları, sağlık koruma bandı ve yenilebilir enerji alanları olmak üzere ayrılmış vaziyettedir. Bugün yapım sözleşmesini Kulu Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak imzalayarak, başlamak bitirmenin yarısıdır düsturuyla bir işimizi daha kolaylaştırmış oluyoruz. 2023 yılı ile birlikte alt yapısı tamamlanmış ve hayata geçmiş olacaktır. Bugün bu imzamız ile bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Yıllardır beklediğimiz bir projeydi. Özellikle ülkemizin son dönemde değişen ekonomik şartları göz önüne alındığında 2021 yılı içinde ihalesinin yapılması çok büyük önem arz etmekteydi. Bu konuda bizleri kırmayıp ihaleyi bu yıl içinde yetiştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürümüz Fatih Turan beye çok teşekkür ediyorum. İnşaat firmamız inşaat yapılmayan dönemde hazırlıklarını yapacak ve sezonun başlaması ile birlikte ilk kazmayı vurup sanayi bölgemizin alt yapısını süratle tamamlayıp 2023 yılında yetiştirmeye çalışacağız.  

Kululu tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yatırımın bu safhaya gelmesinde emeği olan başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca beyefendi olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank beyefendiye, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede beyefendiye, AK Parti Konya Milletvekilimiz Abdullah Ağralı beyefendiye bu vesile ile teşekkürü bir borç biliyorum. Çok teşekkür ediyorum. " dedi. (Ertan Özkök/Kulu)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 2
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English