Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İMAŞ Makina, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

İttifak Holding’in makina sektöründe 33 yıldır faaliyet gösteren markası İmaş Makina, Borsa İstanbul'da BIST Ana Pazar’da IMASM koduyla işlem görmeye başladı.

İMAŞ Makina, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı
Beş kıtada 100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren İmaş Makina’nın 22 Nisan’da tamamlanan halka arz süreci sonrası hisseleri Borsa İstanbul Ana Pazar’da IMASM kodu ile işlem görmeye başladı. A1 Capital Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla 20-21-22 Nisan 2022 tarihlerinde “sabit fiyatla talep toplama yöntemi ve en iyi gayret aracılığı” ile gerçekleştirilen İmaş Makina’nın halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun talep geldi. 

“Halka arzın toplam büyüklüğü 210 milyon TL”
İmaş Makina’nın sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 14 milyon TL nominal değerli payların satışı sonrası şirketin halka açıklık oranı % 37.84 olurken, halka arzın toplam büyüklüğü 210 milyon TL olarak gerçekleşti. Halka arzda, toplam 129.193 yatırımcıdan, halka arz edilen 14.000.000 TL nominal değerli payların 2,40 katına denk gelen 33.608.547 TL nominal değerli pay talebi geldi. Payların yüzde 30’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 61,63’ ü yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 8.37’si ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldı.

“İmaş yatırımlarla hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda büyümeye devam edecek”
Halka arz geliri ile İmaş Makina’nın sermaye yapısının daha da güçlendirileceğine ve üretim kapasitesinin artırılacağına değinen İmaş Makina Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, İmaş olarak teknolojiyi yakından takip eden, kalitesini her daim güncel tutmak için önemli yatırımlar ve sürekli AR&GE çalışmaları yapan bir şirketiz. Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle öz kaynaklarımızı ve finansal yapımızı daha da güçlendireceğiz. Yapacağımız kapasite artırımı, peşin hammadde tedariki ve teknoloji yenilemeleriyle rekabet gücümüzü arttırarak, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Şirketimize yatırım yapan ve paydaşımız olan yatırımcılarımızın göstermiş olduğu ilgiye karşılık verebilmek için bundan sonra da tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English