Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İhracatçı birliklerine yönelik kanun teklifi, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

İhracatçı birliklerine yönelik kanun teklifi, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplandı.

Nisanda ihracatın, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 24,6 artışla 23,4 milyar dolara yükseldiğini ve bunun şimdiye kadar aylık bazda ulaşılan en büyük ihracat değeri olduğunu belirten Altunyaldız, "Son 12 aylık ihracatımız da 240,1 milyar dolara ulaşarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 yılı sonu için işaret ettikleri 250 milyar dolarlık ihracat hedefimize doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz." dedi.

Altunyaldız, kanun teklifiyle, serbest bölgelerin dinamizmini artırmayı ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.
2021 yılı sonu itibarıyla helal gıda piyasasının yaklaşık 2 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştığına işaret eden Altunyaldız, uluslararası kuruluşların yaptığı öngörülerin, helal gıda piyasasının gelecek 5 yıl içerisinde 4 trilyon dolara ulaşacağı yönünde olduğunu aktardı.
Altunyaldız, Helal Akreditasyon Kurumunun daha etkin çalışmasına dönük hükümlerin de teklifte yer aldığını anımsattı.

AK Parti'li Sezal, komisyon üyelerini bilgilendirdi
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal de teklifin ilk imza sahibi olarak komisyon üyelerini bilgilendirdi.

Sezal, halihazırda, arazisi Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan bazı serbest bölgelerde yüzde 100'e yakın doluluğa ulaşıldığına, bu serbest bölgelerde faaliyet göstermek isteyen yeni yatırımcıların talebinin karşılanamadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Yapılan düzenlemeyle, Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan serbest bölgelerde üstyapıların kullanımının etkinleştirilmesinde, atıl kalmasının önüne geçilmesi ve yeni yatırımcı taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla faaliyet ruhsatı iptal edilen ya da süresi dolan kiracı kullanıcıların üst yapıda bulunan mallarının tahliyesi için bir aydan az, 6 aydan fazla olmamak üzere süre verilmesi ve bu süre sonunda tahliyesi gerçekleştirilemeyen malların idarece tasfiye edilmesi öngörülüyor."

Sezal, ihracatçı birliklerine yıllık aidat borcu bulunan üyelerden birçoğunun ticareti terk ettiği, alacağın tahsili için yapılan girişimlerin çok uzun sürdüğü, takip masraflarının alacaktan daha fazla olduğu bu durumun, birlikler açısından çözümlenemeyen bir sorun haline geldiğini anlattı. Sezal, düzenlemeyle hem mevcut borçlar hem de ileride oluşabilecek benzer mahiyetteki borçlarla ilgili yaşanacak sıkıntıların önüne geçilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Türkiye'de helal alanında akreditasyon hizmeti sunmaya kanunen yetkili tek kamu organının Helal Akreditasyon Kurumu olduğunun altını çizen Sezal, "Yapılması öngörülen düzenlemeyle ülkemizde gönüllülük esasına göre yürütülen helal uygunluk değerlendirme faaliyetlerinin yine bu şekilde devam etmesi, ancak bu faaliyetlerin helal akreditasyon güvencesi altına alınması suretiyle hem tüketicinin doğru bilgilendirilmesi hem de kamu refahına katkı sunulması hedeflenmektedir." diye konuştu.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English