Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Google, Android 13 güncellemesine resmen başlıyor

Google, desteklenen tüm Pixel akıllı telefonlar için Android işletim sisteminin kararlı sürümünü dağıtmaya başladı.

Google, Android 13 güncellemesine resmen başlıyor
Google, 18 Mayıs'ta başlayan I/O 2021 geliştirici konferansının ilk gününde, birçok yeni özellikle birlikte gelen Android 12 güncellemesini tanıtmıştı. Güncellemenin kararlı sürümü ise akıllı telefonlara dağıtılmaya devam ediyor.

Öte yandan Google, Android 13 işletim sistemi üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Şirket, yeni Android 13 kararlı sürümünü Pixel modellerine dağıtmaya başladı.

Öte yandan Google’ın, önceki Android sürümlerine kıyasla Android 13’ü beklenenden daha erken yayınlaması dikkatlerden kaçmadı.

Android 13 alacak Pixel modelleri
Pixel 4
Pixel 4a
Pixel 4a 5G
Pixel 5
Pixel 5a
Pixel 6
Pixel 6 Pro
Pixel 6a

Android 13 neler getiriyor
Android 13, 'Material You' ile gelecek ve kullanıcılara renkler, temalar ve uygulamalar üzerinde daha fazla kişiselleştirme imkanı tanıyacak.

Ayrıca Android 13, yenilenmiş ve daha güvenli bir işletim sistemi olarak yayınlanacak. Kullanıcılar, uygulamaların nelere erişebildiği konusunda daha fazla kontrol sahibi olabilecek.

Android 13 ile kullanıcılar, artık neredeyse hiç kullanılmayan SMS yerine Google'ın Google Mesajlar uygulamasını daha çok kullanacak. Çünkü artık mesajlar uçtan uca şifrelenecek.

Bir diğer yenilik ise Android 13 ile birlikte her bir uygulama için özel dil seçebilme imkanı. Bu sayede kullanıcılar, telefonlarında yüklü olan uygulamaların dilini telefon ayarlarından değiştirebilecek.

Google ayrıca, uygulamaların bildirim göndermeden önce izin istemesini gerektirme, pano geçmişini otomatik olarak silme ve telefonunuzun bir bakışta ne kadar güvenli olduğunu görmenizi sağlayan yeni bir Güvenlik ve Gizlilik sayfası dahil olmak üzere Android’in gizlilik seçeneklerini artırıacak.

Diğer üreticiler yıl sonunda dağıtmaya başlayacak
Google’ın yayınladığı duyuru yazısında, Android 13 güncellemesinin Samsung, Oppo, OnePlus, HMD, Motorola, Realme, Sony, Xiaomi ve Asus gibi diğer üreticiler tarafından bu yılın sonunda dağıtılacağı belirtildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English