Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Gençlik ve Bilişim Festivali"nde ekonomide dijital dönüşüm konuşuldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın: "Teknolojiyi anlamak, bilmek zorundasınız, hele şu çağda kodlama bilmek zorundasınız. Dijitali görmezden, görüp de anlamazdan gelenler, 2030'da var olamayacaklar"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Kamu kurumlarından yöneticiler, "Ekonomi Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Paneli"nde gençlerle bir araya geldi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı uhdesinde Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Türkiye Bilişim Derneği'nin katkısıyla düzenlenen "Gençlik ve Bilişim Festivali" kapsamında panel düzenlendi.


Panelde yeni teknolojilerden dijital dönüşüme, geleceğin mesleklerinden kamunun gençlere yönelik faaliyetlerine ilişkin konular ele alındı.


Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın, dijital dönüşümün her alanda konuşulduğuna işaret ederek, akıllı telefonların teknolojide çığır açtığını, mobil uygulamalar ve sosyal ağlarla da dijital dünyanın içine girildiğini vurguladı.


Günlük yaşamın her alanında her gün yığınla veri üretildiğini vurgulayan Taşkın, "Bunları büyük veri platformlarında topluyoruz ve yönetmeye çalışıyoruz. Biz verileri anlamlı hale getirir ve ekonomiye kazandırırsak o zaman değerli hale geliyor." dedi.


Dijital dönüşümü neredeyse tüm endüstrileri etkilediğine dikkati çeken Taşkın, "Teknolojiyi anlamak, bilmek zorundasınız, hele şu çağda kodlama bilmek zorundasınız. Dijitali görmezden, görüp de anlamazdan gelenler, 2030'da var olamayacaklar." diye konuştu.


Taşkın, uluslararası organizasyonlar ve araştırma şirketlerinin gelecek projeksiyonlarına değinerek, "Bugün olmayan meslekleri görür hale geleceğiz. Gelecekte yazılım ve makine mühendisliği ana alan haline dönüşüyor. Yazılım mimarisi, kodlama, algoritmalar, veri analizi, veri bilimi gibi bir sürü alan karşımıza çıkıyor." ifadelerine yer verdi.


- "Hayata dokunan uygulamalarımız var"


Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Atila Berber, bakanlığın teşkilat yapısı ve genel müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Bakanlığın, Tek Pencere, Konteyner Takip, e-İhale, Merkezi Kayıt gibi sistemlerin de aralarında bulunduğu 228 uygulaması olduğunu söyleyen Berber, bunların doğrudan veya dolaylı olarak hayatın her alanına dokunduğundan bahsetti.


Berber, bilgi güvenliğinin önemine işaret ederek, gençlere bu konuda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.


Gençleri Ticaret Bakanlığına davet eden Berber, "Hayata dokunan bir sürü uygulamamız var. Tüketici, reklam, haksız fiyat, kooperatifler, esnafa yönelik birçok uygulamamız var. Kendinizi geliştirin, bilişim anlamında şu anda bir açık var. Güvenlik, ağ, yazılım, donanım alanlarında sizleri bekliyoruz." diye konuştu.


- "Çevrenizdekilere Deneyap'ı anlatın"


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı İrfan Keskin de gençlere her zaman heyecanlarını korumaları ve kariyer planlarken hayal kurmaktan vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.


Milli Teknoloji Hamlesi yol haritasının odağına gençleri koyduklarını vurgulayan Keskin, gençlere gelecekte konforlu bir ortam yaratmak adına çalışmalarının sürdüğünü anlattı.


Keskin, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nde belirlenen 500 bin yazılımcı hedefine değinerek, 42 okulları, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Oyun ve Uygulama Akademisi gibi gençlere yönelik çalışmalardan bahsetti.


Deneyap'ın son faz başvurularının başladığını anımsatan Keskin, "31 Mayıs'ta son bulacak çalışmamızı çevrenizdekilere özellikle söylemenizi istiyoruz." diye konuştu.


Keskin, Deneyap'ta öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri, icat çıkarmaları, otonom sistemler, ileri teknolojiler anlamında bilgi sahibi olmaları imkanı bulacağını ifade ederek, burada eğitmen olmak isteyenlerin de başvuruda bulunabileceğini kaydetti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”