Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Casus yazılım skandalı tüm dünyanın gündeminde

İsrailli teknoloji şirketi NSO’nun geliştirdiği casus yazılım skandalının ardından İsrail hükümeti harekete geçmek zorunda kaldı. İddiaların soruşturulması için özel ekip kuruldu. İsrail basını, skandaldan eski Başbakan Netanyahu'yu sorumlu tuttu.

Casus yazılım skandalı tüm dünyanın gündeminde
Casus yazılım skandalı tüm dünyanın gündeminde. İsrailli teknoloji şirketi NSO "Pegasus" isimli yazılım geliştirdi. Çok sayıda ülkeye satıldı. Aralarında devlet başkanları ve gazetecilerin de bulunduğu on binlerce kişinin takip edilmesinde kullanıldığı iddia edildi.

İddialar İsrail hükümetini zor durumda bıraktı.

İsrail özel ekip kurdu
İsrail hükümeti iddiaları araştırmak üzere üst düzey bir soruşturma komisyonu kurdu.

Ekip, Savunma, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı’nda görev yapan üst düzey isimlerden oluşuyor. Ayrıca gizli servis yetkilileri ve diplomatlar da yer alıyor.

Netanyahu suçlamaların odağında
İsrail basını, casus yazılım skandalına ilişkin eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu suçladı.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Netanyahu’nun Arap ülkeleri ile diplomatik ilişki kurmaya çalıştığı dönemde "Pegasus" casus yazılımının önemli rol oynadığına dikkat çekti.

İsrail Başbakanı’nın ziyaret ettiği ya da diyalog kurduğu her ülkenin kısa sürede Pegasus casus yazılımına sahip olduğu belirtildi.

Macron cep telefonunu ve numarasını değiştirdi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da casus yazılımla dinlenen liderler arasında olduğu iddia edildi.

Macron, Elysee Sarayı'nda konuya ilişkin özel savunma konseyi toplantısı düzenledi.

Macron, yazılım skandalının ardından cep telefonunu ve cep telefonu numarasını değiştirdi. Hükümet sözcüsü de Macron'un etrafındaki bazı güvenlik protokollerinin yeniden düzenleneceğini açıkladı.

Almanya'dan tepki: Yazılımlara kısıtlama getirilmeli

Casus yazılım skandalına bir tepki de Almanya'dan geldi

Başbakan Angela Merkel, casus yazılımlara daha fazla kısıtlama getirilmesi gerektiğini söyledi.
Suudi Arabistan'dan yalanlama

Suudi Arabistan ise, "casus yazılımla muhaliflerin telefonlarını dinlediği" iddialarını yalanladı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English