Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı.
Yeni nesil Fırtına obüsü (Fırtına-2) teslimatı için düzenlenen tören ve sonrasında Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesine gerçekleştirilen ziyarette, tesisin işletme devri sonrasında büyük ölçüde sessiz kalan BMC'nin yürüttüğü çalışmaların geldiği nokta ortaya çıktı.
Söz konusu törende BMC tarafından geliştirilen, modernize edilen ve üretilen askeri araçlar geçiş yaptı. Törende, BMC'nin bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç ilk kez görüldü.
Alınan bilgiye göre, ASELSAN tarafından geliştirilen Korhan 35 milimetre silah sistemi ve elektronik ekipmanlar bulunan aracın prototipi bir süre önce tamamlandı ve geliştirme çalışmaları kapsamında araçla test sürüşlerine devam ediliyor.
Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar (TTZA) Projesi kapsamında üretilen Vuran 4x4 araçların da teslimatı sürüyor.
Proje kapsamında son teslimatların yerli motorlarla yapılması öngörülüyor. Araçları üreten BMC ve yerli güç grupları geliştiren BMC Power, bu doğrultuda çalışmalar yürütüyor.
BMC Power, 400 beygir gücündeki Vuran isimli motorla ilgili çalışmalarda sona geldi. Vuran 4x4 araca entegre edilerek başarılı test sürüşleri gerçekleştirilen motorun farklı çevresel ve arazi şartlarındaki performansı test edildi.
Şirketin yürüttüğü bir diğer motor projesi ise 600 beygir gücündeki "Azra" ise BMC tarafından üretilen tank taşıyıcı araçlara entegre ediliyor. 8x8 araçlarda da yer alacak Azra motoru, halihazırda devam eden testlerde kullanılıyor.
BMC Power, 1000 ve 1500 beygir gücündeki motorlar için ise çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
MI
BMC BMC BILMIYORUM AMA ANLAMAK GÜÇ TABIKI DÜNYA 5 X 5 YANDAŞ FIRMALAR KI NORMAL MILLET SALAK DEĞIL YA DÜNYA 2022 DE EURO 7 MOTORO GEÇECEK VE ŞUAN URETTIK DEDIGI ARAÇLARIN TAMAMINDA EURO 3 MOTOR VAR YAZIK MILLETI KANDIRMAYIN YAZIK
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (1)
-
KK
Konya'nın Kayı
4 yıl önce
Yıllardır Türkiye'nin tek motor fabrikası Konya Tümosan fabrikası dediler. Ancak AKP yandaşı Yeni şafak gazetesi gurubu olan Albayrak'a satıldıktan sonra bir arpa boyu ilerlemedi. Konya için Albayarak'a satılması tam bir kayıptır. Eğer Albayrak değil başka bir grup alsaydı şimdi orada hertürlü motorlar üretilirdi, Tank motorları, askeri araç motorları, 500-600 Beygir Gücü değil 1500-2000 değil 10-15 bin beygir gücünde hatta 40-50 bin beygir gücünde gemilerin motorları dahi yapılırdı. Sadece Motor değil, Tır, Kamyon, Hertürlü Askeri Araç, Uçak Motorları, Tren Elektrikli Motorlar, YHT ve YHT motorları, Metrolar, Tramvaylar, kısaca hertürlü araç üretilirdi. Bomboş genişçe alan duruyor. Bir kısmı 4. OSB genişleme alanı olarak tahsis edildi ama hala alan bomboş duruyor. Aksaray kavşağından 4. OSB genişlemeye kadar ki geniş alanda sadece 2-3 bina var. Başka birşey yok, bomboş duruyor. Yazık Konya için kayıp oldu. Albayrak'ın alması Konya'ya büyük, çok büyük zarar verdi. Hiçbir yatırım yapmadı, 20 yıl geçti ama sadece Konya'ya zarar verdiler. Keşke başka birileri alsaydı. Konya işte bukadar sahipsiz, Herkes Konya'nın zararına çalışıyor. Yararına çalışan hiç yok. Ben görmedim.
-
Cevapla
-
Begen (2)
-
Begenme (2)
-
BD
Bu dünya bir varmış bir yokmuş
4 yıl önce
Konya tümosan fiyat patenti ile üretim yapıyor. Fiat da traktör dışında motorların kullanımına izin vermiyor. Vessalam
-
K
boş konuşuyon 1 motor kaç yılda çıkar ne kadar deneme safhaları var biliyonmu da konuşuyon o kadar basittide niye yapamadın veya yapılmadı diye adama sormazlarmı.