Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AB’den 1,4 milyon avro destek alan projeyle yerli üretimin arttırılması hedefleniyor

Ufuk Avrupa Programı Katılımın Genişletilmesi ve Mükemmeliyetin Yayılımı alanı Twinning 2021 çağrısında, Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ) koordine ettiği, 1,4 milyon avro bütçeye sahip ‘REGENEU’ projesi Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı.

AB’den 1,4 milyon avro destek alan projeyle yerli üretimin arttırılması hedefleniyor
Çalışma kapsamında, Almanya’dan Fraunhofer Enstitüsü ve Wuerzburg Üniversite Hastanesi ile İrlanda’dan Trinity College Dublin’de faaliyet gösteren güçlü araştırma ekipleriyle ortaklık oluşturuldu. 

Projenin yürütücüsü NEÜ Biyomedikal Mühendisliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Demirel Kars, REGENEU projesiyle, bilimsel mükemmeliyetin yayılımı ve Ufuk Avrupa projelerine katılımın genişletilmesini amaçladıklarını belirtti. Doç. Dr. Meltem Demirel Kars, “Üniversitemizde biyomalzeme üretimine, yara iyileştirme potansiyeli olabilecek yerli ürün geliştirmeye yönelik bilimsel mükemmeliyetimizin arttırılması ve aynı zamanda genç araştırmacıların projede eğitim alarak desteklenmesini, mükemmeliyetin Avrupa’nın güçlü üniversitelerinden üniversitemize yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz temel olarak” dedi.

“Projede Amaç, Yerli Üretimi ve Bilimsel Projeleri Arttırmak”
Yara iyileşmesini hızlandıran biyomalzemelerin yerli üretimini sağlayarak yurt dışından alımı olabildiğince azaltmayı planladıklarını söyleyen Doç. Dr. Meltem Demirel Kars, “Proje ile üniversitemizin, doku yenilenmesinde kullanılmak üzere biyomalzemelerin geliştirilmesi alanındaki bilimsel, teknolojik ve yenilik kapasitesini artırmayı, bu alanda araştırma profilini geliştirmeyi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) ile Avrupa araştırma merkezleri arası aktif iş birliği ağları oluşturmayı amaçlamaktayız. Genç araştırmacıların bilimsel mükemmeliyetlerinin artırılmasına odaklı yurtdışı ve yurtiçi eğitim faaliyetleri, yeni projelerin geliştirilmesi ve etki değeri yüksek yayınların yapılmasıyla Necmettin Erbakan Üniversitesinin Avrupa araştırma alanında kapasite ve görünürlüğünün artacağını düşünmekteyiz. Ek olarak, proje ortağı kurumlardan edinilecek bilgi ve tecrübelerle ülkemiz için stratejik önemi olan ve yerli üretimine gerek duyulan, rejeneratif tıp alanında kullanılabilecek biyomalzeme üretimi ve ticarileştirilmesi üzerine çalışmalar
yürütülecektir” diye konuştu.

Proje ekibinde, Biyomedikal Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Nanobilim ve Nanomühendislik, Diş Hekimliği ve Plastik Cerrahi alanlarından araştırmacıların yer aldığını kaydeden Doç. Dr. Kars, genç ve nitelikli bir ekibe sahip olduklarını, güzel bir proje geleceğinin kendilerini beklediğini ifade etti. 

“BİTAM’a Yapılan Yatırımların Meyvesi Alınmaya Başlandı”
NEÜ BİTAM Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl ise, “Merkezimizde analiz hizmeti verilmesinin yanı sıra farklı alanlardaki hocalarımız Tematik Laboratuvarlarda bilimsel çalışmalarını gerçekleştirmektedir. 1,4 milyon avro destek alan Twinning projesi de, bu bilimsel çalışmaların ürünlerinden sadece bir tanesidir. Proje kapsamında Almanya ve İrlanda’da eğitim alacak olan genç araştırmacılarımızın, ülkemizde yerli üretimin arttırılması noktasında önemli bir rol alacakları kanaatindeyim. Ayrıca, üniversitemizce BİTAM’a yapılan önemli yatırımların çıktılarından bir tanesi olan bu proje, üniversitemizin uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olma yolunda büyük katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English