Son Dakika Haberler

​Ülke puanına Konyaspor efekti

Eklenme Tarihi: 24.07.2022 - 15:32

UEFA Konferans Ligi’nde karşılaştığı BATE Borisov’u 3-0 ile geçen Konyaspor, geride kalan hafta ülke puanına en çok katkı sağlayan ekip oldu. Anadolu Kartalı, BATE karşısındaki galibiyetiyle 200 puanlık değer kazandırdı.

​Ülke puanına Konyaspor efekti
UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk ayak maçında BATE Borisov’u 3-0 ile geçen Konyaspor, geride kalan hafta ülke puanına en çok katkı sağlayan ekip oldu. Anadolu Kartalı ülke puanına 200 puanlık değer katarken, rakipleriyle berabere kalan Fenerbahçe ve Başakşehir ise 100’er puanlık değer kazandırdı. Türkiye’nin bu sezonki mevcut puanı 400’e yükseldi.

En yüksek puan Konyaspor’dan

Geride kalan sezon topladığı 68 puanla ligi 3. sırada bitiren ve tarihinin en yüksek puanını elde eden Konyaspor, Avrupa’daki ilk maçlar sonucunda ülke puanına en çok katkı sağlayan ekip oldu. Belarus temsilcisi BATE Borisov’u 3-0 ile geçen Anadolu Kartalı, ülke puanına 200 puanlık değer kazandırdı. Yeşil-beyazlılar, 28 Temmuz’da evinde oynayacağı rövanş maçını da kazanması durumunda, Türkiye’ye daha ilk turdan 400 puanlık katkı sağlayacak.

Fenerbahçe ve Başakşehir’den 100’er puan

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Dinamo Kiev ile golsüz berabere kalan Fenerbahçe ve UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Maccabi Netanya 1-1 berabere kalan Başakşehir, ülke puanına 100’er puanlık değer kazandırdı. Temsilcilerimiz bu hafta oynanacak rövanş maçlarından da puan çıkartarak ülke puanına katkılarını sürdürmek istiyor.

Avrupa’ya gidecek takım sayısı, ülke puanından geçiyor

Ülke puanı, UEFA’nın ülkelerin Avrupa kupalarına katılım sağlayacağı takımların sayısını ve hangi statüden başlayacağını belirlemekte etkin rol oynuyor. Son dönemlerde Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar elde edemeyen Türkiye, ilk 15 sıranın altında kalmış, bunun neticesinde ise Süper Lig’i ilk 2 sırada bitiren takımlar Şampiyonlar Ligi’ne ön elemeden katılmak durumunda kalmıştı.

5 yerine 4 takım Avrupa'ya gidecek

UEFA ülke puanı sıralamasında ilk 15 basamağın dışında kalan Türkiye, gelecek sezon Avrupa kupalarına 5 yerine 4 takım gönderecek. Daha önce Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasından başlayan Süper Lig şampiyonu, gelecek sezon gruplara kalmak için 3 tane ön eleme turu oynayacak. Avrupa’da boy gösterecek diğer 3 takım ise UEFA Konferans Ligi'ne katılıp yine ön eleme turlarından geçecek.

Haber: Hasan Yıldırım

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 60
  • 3
  • 5
  • 7
  • 2
  • 4
  • 4
  • 15
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”