Son Dakika Haberler

Sultan, kendini korumak için başladığı kick boksta dünya şampiyonu oldu

Eklenme Tarihi: 26.06.2023 - 10:07 , Son Güncellenme: 26.06.2023- 10:11

Manisa'da, sosyal proje kapsamında kick boksa başlayan lise son sınıf öğrencisi Sultan Demir (17), dünya şampiyonu oldu.

Sultan, kendini korumak için başladığı kick boksta dünya şampiyonu oldu
Milli Takım forması altında dünya ve olimpiyat şampiyonluğu hedefi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Demir, "Kadına şiddet ve cinayet haberlerini görünce kendimi korumak için spora başladım. Güzel şeyler yaptığımı görünce devam etmek istedim. Hedefim, milli takım forması altında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Manisa Kick Boks İl Temsilciliği ile Turgutlu İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde geçen yıl dezavantajlı 4 mahallede 'Korkmuyorum, kendimi koruyabiliyorum' projesi başlatıldı. Maddi imkanı olmayan kız çocuklarına yönelik uygulanan proje kapsamında 80 öğrenci yetenek taramasından geçti. 80 öğrenci kick boks eğitimi alırken, yeteneği keşfedilen lise son sınıf öğrencisi Sultan Demir, hocası Tayfun Özcan'ın yönlendirmesiyle turnuvalara katıldı.

Demir, ilk olarak geçen yıl mayıs ayında Manisa'da düzenlenen il şampiyonasında 1'inci oldu. Bu yıl 19 -27 Ocak tarihleri arasında Şanlıurfa'daki Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda 3'üncü olan Demir, 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 8'inci Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'nda 60 kiloda genç kadın kategorisinde ise dünya şampiyonu oldu.

Kendini korumak amacıyla başladığı sporda başarılı olan Demir, önümüzdeki ay Mardin'de düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda Milli Takım'a seçilerek Türkiye'yi temsil etmeyi hedeflediğini söyledi. Demir, hedefi doğrultusunda Kick Boks Milli Takım antrenörü Tayfun Özcan ile çalışmalarını sürdürüyor.

'ÇOCUKLUK HAYALİM SUBAY OLMAKTI'
Kick boksa, geçen yıl sosyal sorumluluk projesi kapsamında başladığını belirten Sultan Demir, "Çocukluk hayalim subay olmaktı ve bu doğrultuda çalışıyordum. Kadına şiddet ve özellikle de cinayet haberlerini görünce kendimi korumak için spora başladım fakat güzel şeyler yaptığımı görünce devam etmek istedim. Şimdi kendimi her türlü şiddete karşı da koruyabiliyorum. Hedefim var, Milli Takım forması altında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun için mücadele ediyorum" dedi.

'BÜYÜK BİR MÜCADELE'
Antrenör Tayfun Özcan ise "Özellikle dezavantajlı mahallelerde kız çocuklarıyla ilgili sosyal projeler yapıyoruz. 'Korkmuyorum, kendimi koruyabiliyorum' projesi kapsamında yetenekli çocuklarımızı seçerek, Milli Takım sporcusu yapma hedefi doğrultusunda çalışıyoruz. Bu kapsamda özellikle dezavantajlı ve maddi durumu iyi olmayan 80 kızımıza bu sporu öğrettik. Sultan kızımız, önce Türkiye 3'üncüsü ve daha sonra dünya kupası şampiyonu oldu. Mardin'de önümüzdeki ay yapılacak olan Türkiye şampiyonasında da Milli Takım'a girecek inşallah. Dezavantajlı bir mahalleden Milli Takım'a yükselme durumu bizim açımızdan büyük bir mücadele. Bu mücadeleyi inşallah olumlu şekilde tamamlayacağız" diye konuştu. 

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”