Son Dakika Haberler

Spor özeti (Konya)

Eklenme Tarihi: 12.12.2022 - 22:43

Konhaber sporda öne çıkan başlıkları derledi. Günün önemli başlıkları ise şöyle...

Spor özeti (Konya)
Konyaspor’da 2. etap Antalya kampı tüm hızıyla sürüyor. Yeşil-beyazlılar 10 günlük süreci bugün Ankaragücü ile yapacağı hazırlık maçının ardından noktalayacak
 
Konyaspor, Antalya’da devam eden 2. etap kamp çalışmasında sona yaklaştı. Katar’da düzenlenen Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arayı çalışarak değerlendiren yeşil-beyazlılar, verimli bir süreci geride bıraktı. İlk etapta 24 Kasım’da Konya’da toplanan Anadolu Kartalı, 3 Aralık’ta da Antalya kampına start vermişti. Konyaspor Antalya kampını, bugün Ankaragücü ile oynayacağı hazırlık maçıyla noktalayacak.

Antalya’da 10 gün geçti

Anadolu Kartalı, 3 Aralık’ta başladığı 2. etap Antalya kampını bugün noktalayacak. Konya’daki ilk etap hazırlıklarında ağırlıklı olarak kondisyon çalışan yeşil-beyazlılar, Antalya’da da teknik, taktik ve mental olarak tempolu bir süreç geçirdi. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bu süreçte oyuncularının performanslarını en üst seviyeye çıkartmak için çaba sarf etti.

3. hazırlık maçı

Konyaspor, bugün oynanacak Ankaragücü maçıyla birlikte 3. provasına çıkacak. Dünya Kupası arasındaki ilk hazırlık maçında kardeş ülke Bosna Hersek’in Zeljenicar takımıyla deplasmanda karşılaşan Anadolu Kartalı, akabinde Antalya kampı bünyesince Gaziantep Futbol Kulübü ile kozlarını paylaşmıştı. Yeşil-beyazlılar, son hazırlık maçında da bugün Ankaragücü ile karşılaşarak kamp sürecini noktalayacak. 

Hedef ilk 5’te kalıcı olmak
 
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Antalya kampında konuştu. Anadolu Kartalı’nı kampta ziyaret eden başkan Özgökçen, takımın genel hedefleri ve oyunculara gelen nabız yoklamalarla ilgili olarak konuştu.
 Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, takımın Antalya kampında konuştu. Süper Lig'de sürekli ilk 5'te yer alması için çalıştıklarını dile getiren Özgökçen, "Göreve geldiğimizde Konyaspor'un ilk 4-5 sezon ilk 10'da mücadele edeceğini, bu sürede ekonomisini düzelteceğini, ikinci 4-5 yılda da ilk 5'e oynayacak takım olacağını söylemiştik. Şu anda ilk 5'te kalıcı bir futbol takımı oluşturmak istiyoruz. Bunu yaparken de ekonomimizi sağlam temeller üzerinde kurmayı amaçlıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

“Küçülme dünya futbolunda var”

Özgökçen, kulübün ekonomisiyle ilgili ise, "Özellikle pandemi sonrasında dünya futbolunda bir küçülme söz konusu. Gelirlerin azaldığını görüyoruz. Türk futbolunda da bu yaşanıyor. Konyaspor'un da genelde bazı sıkıntıları mevcut ama Konya şehri ve kulübümüz bunların üstesinden gelebilecek güçte" değerlendirmesinde bulundu.

“Oyuncularımızda nabız yoklanıyor”

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı, futbolcularına gayri resmi teklifler olduğunu, transfer sürecinde resmiyete dökülebileceğini söyledi. Ligin ilk bölümünde 14 maçta 24 puan toplayan ekibine transfer yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine Özgökçen, "Kamp döneminden çok sonra transfer dönemi başlayacak. Eksiklerimiz ortaya çıkabilir. Ona göre bir değerlendirme içine girebiliriz" diye konuştu.

“Kulağımıza gelen talepler var”

Fatih Özgökçen, iyi performans gösteren oyuncularına teklifler olabileceğine değinerek, "Şu anda resmi transfer dönemi başlamadığı için gelen teklif yok ama gayri resmi olarak bizim de kulağımıza gelen bazı talepler var. Transfer dönemi başlayınca göreceğiz" ifadelerini kullandı.

“Sezon ortasında değişikliğe sıcak bakmıyoruz”

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, yabancı oyuncu kuralında sezon ortasında bir değişikliğe sıcak bakmadığını söyledi. Mevcut uygulanan ve tartışılan kuralla ilgili Özgökçen, "Türk futbolunda yabancı sınırlamasının Türk futboluna nasıl yansıdığının masaya yatırılması gerek. Tamamen bir kural koymakla, kısıtlamayla bu işin olmayacağı gibi önünün tamamen açılmasını doğru bulmuyoruz. Altyapılara nasıl ve ne kadar destek verileceğinin değerlendirmesi yapılır, buna göre bir karar verilir. Devre arası yapılacak değişikliklere çok sıcak bakmıyorum. Oyun oynanırken bazı kuralların değiştirilmesini çok doğru bulmuyorum. Sezon sonunda değişiklikler olabilir. Önemli olan herkese adil ve objektif bir şekilde bunların yansımasıdır. Rekabet ortamı ne kadar sağlanırsa Türk futbolu o kadar gelişir. Bireysel ve kulüp bazında değil Türk futbolunun genelini düşünmek gerek" şeklinde görüş belirtti. 
 
Matt Coleman, ilk maçta göz doldurdu

Basketbol Süper Lig’de mücadele eden Konyaspor’un yeni transferlerinden Clifford Matthew Coleman, ilk maçında göz doldurdu. Ligin 10. haftasında Konya’da oynanan Bursaspor maçında süre alan Matt Coleman, ortaya koyduğu performansla beğenileri topladı.
24 yaşındaki basketbolcu, oyunda kaldığı 18 dakikalık periyotta 7 sayı, 6 asist ve 3 ribaundluk performans sergiledi. Verimlilik puanı istatistiklerinde Jarell Eddie ile birlikte 13 puana ulaşan Amerikalı gard, 22 puanlı Roko Badzim ve 17 puanlı Jordan Morgan’ın arkasında 3. sırayı paylaştı. 
 
Konya Engelliler 3’te 3 yaptı!

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından organize edilen Tekerlekli Sandalye 2. Lig’de mücadele eden Konya Engelliler, yoluna 3’te 3 galibiyetle devam ediyor! Sezonun ilk haftasında İzmir Rehabilitasyon takımını 58-55 ile geçen yeşil-beyazlılar, 2. haftada ise Mersin Akdeniz deplasmanında 47-77’lik skorla kazanmasını bilmişti.
Konya Engelliler, ligin 3. haftasında geçtiğimiz hafta sonu Samsun temsilcisi Çarşamba Bedensel Engelliler’i konuk ederken, bu maçtan da 60-46’lık skorla galip ayrılmasını bildi. Yeşil-beyazlılar, Tokat temsilcisi Zile Engelli Gençlik’in ligden çekilmesi nedeniyle bu haftayı bay geçecek.

Hentbolculardan büyük başarı

Türkiye Hentbol 1. Lig B Grubu’nda yer alan Konya Büyükşehir Belediyespor, 2022-23 sezonu ilk yarısını puan cetvelinde 2. sırada tamamladı. 9 takımın yer aldığı 1. Lig B Grubu’nda 9 haftalık periyotta fikstür gereği 1 haftayı bay geçen sarı-siyahlılar; 5 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Rakip fileleri 307 kez havalandıran Konya Büyükşehir Belediyespor, kalesinde ise 253 gol gördü.

Alihan Bayraktar dikkatleri çekti

Konya Büyükşehir Belediyespor hentbol takımında en skorer isim Alihan Bayraktar oldu. Başarılı sol kanat, 8 maçın tamamında forma giyerken rakip fileleri 56 kez sarsarak takımın gol yükünü çekti. Alihan’ı Kasım Can Kartal (45) ve Muhammed Emre Bilgin (32) takip etti. 
 
Büyükşehirli güreşçiler göz doldurdu

Konya Büyükşehir Belediyesporlu minik güreşçiler, 11-12 Yaş Greko-Romen Güreş İl Birinciliği müsabakalarında 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz olmak üzere 4 madalya birden kazandı. 52 kiloda Hüseyin Apaydın ve 88 kiloda Eymen Korkmaz altın kazanırken, 38 kiloda yarışan Kaan Küçük'ten de gümüş madalya geldi. 44 kiloda mücadele eden Osman Tüter ve 62 kiloda yer alan Mevlüt Doğan ise sarı-siyahlı takıma bronz madalya getiren isimler oldu. Konya Büyükşehir Belediyespor’dan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Sporcularımızı ve antrenörlerimizi başarıdan dolayı kutlarız” ifadelerine yer verildi.
 
Selçuklu Belediyesi’nde masa tenisi turnuvası sona erdi

Selçuklu Belediyesi tarafından 7’den 70’e tüm vatandaşlara yönelik düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi. 5-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve 10 kategoride yaklaşık 600 sporcunun yer aldığı turnuvada müsabakalar büyük heyecana sahne oldu. Final müsabakalarının ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Kategorisinde şampiyonluk elde eden isimler çeyrek altın, ikincilik elde isimler gram altın, üçüncülük elde isimler ise akıllı saat ile ödüllendirildi. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda düzenlenen ödül törenine Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Uysal, Cem Hayırlıoğlu, Muhammed Eken ve Mehmet Ali Kolay katıldı.

Turnuvaya büyük ilgi

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Masa Tenisi Turnuvası bu yıl da sporcular tarafından yoğun ilgi gördü. Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve Veteranlar kategorisinde düzenlenen müsabakalar büyük heyecana sahne oldu. Bir hafta boyunca süren müsabakalara en yoğun katılım ise minikler ve büyükler kategorisinde gerçekleşti. Ödül töreninde konuşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, “Katılım sağlayan tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Dereceye giren sporcularımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Spora verdiği desteklerle Selçuklu’yu sporun merkezi haline getiren Selçuklu Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”