Spor İstanbul'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı etkinlik

Eklenme Tarihi: 03.12.2022 - 20:13

Serebral palsili çocuklar, Fatih Spor Kompleksi'ndeki etkinlikte bir araya gelerek futbol oynadı

İSTANBUL (AA) - Spor İstanbul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde serebral palsi tanısı bulunan çocukları futbol müsabakasında bir araya getirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, daha aktif ve daha sağlıklı bir şehir parolasıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yıl boyunca tesislerinde 10 bin farklı engelli bireye spor hizmeti sunan, Engelliler Haftası'nda 500 engelli bireyi çeşitli spor etkinliklerinde bir araya getiren, yazın gerçekleştirilen doğa kampında engelli bireyleri özel olarak ağırlayan Spor İstanbul, anlamlı bir etkinliğe imza attı.


​​​​​​​Serebral palsi tanısı bulunan 30 çocuğun ebeveynleri tarafından kurulan Walker Spor Kulübü, Spor İstanbul'un ev sahipliğinde sahaya çıktı. Serebral palsili çocuklar, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık'ta Fatih Spor Kompleksi'nde bir araya gelerek futbol oynadı.


Başlama vuruşunu eski milli futbolcu Lemi Çelik'in yaptığı karşılaşmayı, Süper Lig hakemlerinden Mustafa Kürşad Filiz yönetti.


Çocukların spor yaparak keyifli vakit geçirdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, karşılaşmanın ardından çocuklar için düzenlenen madalya töreniyle son buldu.



Kaynak: