Spor Genel Müdürü Baykan: Türk sporu kabuğunu kırmıştır

Eklenme Tarihi: 13.08.2022 - 17:40 , Son Güncellenme: 13.08.2022- 17:55

5. İslami Dayanışma Oyunlarına Türkiye damga vurmaya devam ediyor. Türk sporcular, organizasyonda geçtiğimiz günü 34 madalyayla kapattı. Böylece Türkiye'nin organizasyondaki madalya sayısı toplamda 137’ye çıktı. Oyunlardaki başarının sırrını ise Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Konhaber'e değerlendirdi.

Spor Genel Müdürü Baykan: Türk sporu kabuğunu kırmıştır
Konya’nın 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti ve 2023 Dünya Spor Başkenti seçilmesinden ayrıca mutluluk duyduğunu hatırlatan Baykan, şehrin spordaki başarısının önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacağını açıkladı.
Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunlarına Türkiye damga vurmaya devam ediyor. Türk sporcular, ev sahibi olmanın avantajıyla geçtiğimiz gün 10’u altın, 10’u gümüş ve 14’ü bronz olmak üzere toplamda 34 madalya elde etti.
Böylece Türkiye'nin organizasyondaki madalya sayısı 48 altın, 48 gümüş ve 41 bronz olmak üzere 137’ye yükseldi. Türkiye, madalya sıralamasında da liderliğini sürdürdü.
Konya’nın kazandığı önemli spor tesisleriyle birlikte artık iddialı spor şehirleri arasına adına yazdırdığını söyleyen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Konya bu 10 gün içerisinde çok önemli şeyler kazanacak. Artık Türk sporu kabuğunu kırmıştır, geri dönüşü yoktur. Bundan sonra her branşta madalya alma şansımızın olduğunu çocuklarımız görmüştür.
Türk sporu geçmişinden daha da başarılı olacak. Konya şu anada Türkiye’de tesis yapılanması adına ilk 5’ girer. Bizden nüfus olarak fazla olan illerden daha fazla tesisimiz var. Özellikle pandeminden sonra spora daha fazla ilgi arttı" dedi.

Haber: Adem YILDIZ - Kemal SAYIN



 

Kaynak: