Şenol Güneş: Düşüncem istifa edip etmemek değil

Eklenme Tarihi: 21.06.2021 - 17:49

Avrupa Şampiyonası’na veda eden A Milli Takım’da Teknik Direktör Şenol Güneş, istifa edip etmeyeceğiyle ilgili soruya “Şu anda düşüncem istifa edip etmemek değil” yanıtını verdi.

Şenol Güneş: Düşüncem istifa edip etmemek değil
EURO 2020 A Grubu’nda mücadele eden ve grubu puansız noktalayarak turnuvaya veda eden A Milli Takım’da teknik direktör Şenol Güneş, üzgün olduklarını ifade etti.

Güneş, “Bu gruptan çıkmayı hedefliyorduk ve çıkacak gücümüzün olduğunu düşünerek buraya gelmiştik. Önümüzde güzel bir hikaye yazma imkanı vardı ama düşündüğümüzün tam tersi oldu” ifadelerini kullandı.

“EKSİKLERİ DE DOĞRULARI DA BİLİYORUM, SORUMLUSU BENİM”

Şenol Güneş, “Bütün oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterdi ama yeterli olmadı. İlk defa bu turnuvaya katıldılar. Bizim için büyük bir imtihan, bu imtihanı en azından başarıyla geçip 16’ya kalmamız gerekiyordu. Bazen başarısızlık daha büyük tecrübe katabilir. Bu grup Türk futboluna 10 yıl daha damga vuracak. Bu turnuvayı böyle geçirmek üzüntü verici, bunu kabul etmek mümkün değil, bunun altından kalkacak bir takım olduğunu da düşünüyorum” diye konuştu.

“ŞU ANDAKİ DÜŞÜNCEM İSTİFA EDİP ETMEMEK DEĞİL”

“İstifa edecek misiniz” sorusunu yanıtlayan Güneş, “Şu anda düşüncem istifa edip etmemek değil. İşimizi yaptık, düşüncem buradan çıkmak. Maçtan önce gelirken bizi Dünya Kupası Finali’ne götürüyordunuz, şimdi nasıl gidersiniz diye düşünüyorsunuz. Zaten böyle yapıldığı için Türkiye’de sıkıntı var. Bunun hesabı yapılır, bu hesap size değil, yönetime verilir. Taraftar içinde bunu kullanarak, sizin bir planlama yapmanızı doğru bulmam. Fikir olarak sorulur, yetkili olduğum için sorumlu olduğumu söylüyorum. Herkes sorumlu, medya da sorumlu, yönetim de, oyuncu da sorumlu. Takımın başarı ya da başarısızlığında sorumluluğu üstüme almam gerekir. Bunun karşılığı istifa mıdır, iş yapmak mıdır, işi bırakıp kaçmak mıdır, yoksa çalışmak mıdır? Onu siz daha iyi takdir edersiniz” dedi. 

Kaynak: