Son Dakika Haberler

Selçuk Can: Tabiri caizse şeytanın bacağını kırıp şampiyon oldum

Eklenme Tarihi: 22.02.2024 - 10:50

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Selçuk Can, "Tabiri caizse şeytanın bacağını kırıp şampiyon olduğum için çok mutluyum. Yaklaşık 1,5 ay sonra önümüzde olimpiyat eleme maçlarımız var. Hemen onun hazırlık aşamasına girmiş durumdayız. Yolumuz uzun, işimiz zor. Olimpiyatlarda ülkemi temsil edip altın madalya alacağıma inanıyorum" dedi.

Selçuk Can: Tabiri caizse şeytanın bacağını kırıp şampiyon oldum

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkeklerde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi yenerek 72 kiloda altın madalya kazanan Selçuk Can, özel açıklamalarda bulundu. Şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Selçuk Can, “Bizim için zorlu bir süreçti. Her şampiyona öncesi yaklaşık 4-5 tane sıkı kamptan geçiyoruz. Biz de bu kampları iyi değerlendirip çok sıkı bir çalışmayla emek verdik. Bunun sonucunda da verdiğimiz emeği topluyoruz gibi bir durum oldu ve şampiyon olduk. Kariyerimin ilk altın madalyası. Daha öncesinde Dünya ve Avrupa şampiyonlarında bronz madalyam var. Sonunda tabiri caizse şeytanın bacağını kırıp şampiyon olduğum için çok mutluyum. Yaklaşık 1,5 ay sonra önümüzde olimpiyat eleme maçlarımız var. Hemen onun hazırlık aşamasına girmiş durumdayız. Yolumuz uzun, işimiz zor. Zorlu ama buna değeceğine inanıyorum. Başaracağıma da inanıyorum. Olimpiyatlarda ülkemi temsil edip altın madalya alacağıma inanıyorum. Nasibimizde varsa inşallah olacak. Emek veren tüm antrenörlerime buradan teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” diye konuştu.

 

"PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖKMÜŞ DURUMDAYDIM"

Müsabakalar öncesinde yaşadığı sakatlıklar hakkında yorumlarda bulunan Selçuk Can, "Daha önce de söylemiştim. Çok ciddi sakatlıklar geçirdim. Son kampa gireceğiz ve yaklaşık 2 hafta sonra müsabakaya gideceğiz ben kaburgamı sakatladım. Benim için çok acı verici bir durumdu. Kaburgamı hafif iyileştirirken bir böbrek problemi yaşadım. Aslında bahsettiğim sağlık problemi oydu. Sakatlık atlatılır ama böbrek biraz daha ciddi olduğu için onun telaşına girdim. Onun korkusuna girdim. Bu beni antrenmanlarda da etkiliyordu. Psikolojik olarak çökmüş durumdaydım. Ama şükürler olsun tedavi oldum. İlaçlarımı kullandıktan ve biraz da dinlendikten sonra kendime geldim. Son hafta maça tamamen mental olarak hazırlanıp şampiyonaya öyle gittim. Şükürler olsun ki şampiyon oldum" şeklinde konuştu.

 

"CİĞERİM PATLAYANA KADAR ELİMDEN GELEN MÜCADELEYİ YAPACAĞIM"

Finalde karşılaştığı Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'nin çok güçlü bir sporcu olduğunu ifade eden 28 yaşındaki milli sporcu, "Rakibimle daha önce defalarca karşılaşmıştık. Benim en sıkı rakibimdi. Geçen yılların Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda bana karşı galip gelen tek sporcu oydu. Çok güçlü bir sporcu. Final maçında onunla karşılaşınca tabiri caizse ciğerim patlayana kadar elimden gelen mücadeleyi yapacağım dedim. Hatta arkadaşlarıma ve hocalarıma da söyledim. Tüm enerjimi ve performansımı ortaya dökeceğim, bana bir şey olursa beni alın dedim. Şükürler olsun son puanı da alınca artık şampiyonluk geldi dedim. Zaten 30 saniye kalmıştı. Maçı idare ettim ve şampiyon oldum şükürler olsun” yorumlarında bulundu.

 

“ÜLKESİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK HER SPORCUNUN HAYALİDİR”

Hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu dile getiren Selçuk Can, "Bundan sonraki hedeflerimiz dediğim gibi önümüzde olimpiyatlar var. Olimpiyatlara katılıp ülkesini en iyi şekilde temsil etmek her sporcunun hayalidir. Benim de hayalim o. Nasip olursa olimpiyat kalifikasyon vize maçlarında ilk bileti alıp sonra da tamamen Paris’e odaklanmak istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: DHA

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”