Konyaspor, Süper Lig'deki Galatasaray maçından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'den 220 bin TL para cezası yedi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarına göre, 21 Şubat 2026 tarihinde oynanan Konyaspor–Galatasaray karşılaşmasına ilişkin çeşitli disiplin cezaları verildi.
Kurul, söz konusu Trendyol Süper Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle Konyaspor’u, Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 52/2 ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 220 bin TL para cezasına çarptırdı.
Aynı karşılaşmada misafir takım olan Galatasaray ise taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, bu eylemin aynı sezon içinde deplasmanda 9. kez gerçekleştirilmesi gerekçesiyle FDT’nin 53/2. maddesi kapsamında 1 milyon TL para cezası aldı. Ayrıca FDT’nin 53/3. maddesi gereğince, çirkin ve kötü tezahüratta bulunduğu tespit edilen kuzey üst A ve kuzey üst B bloklardaki seyircilerin elektronik bilet kartları bloke edilerek bir sonraki deplasman maçına girişleri engellendi.
PFDK, kulübün resmi sosyal medya hesabı (X) ve internet sitesinde yapılan paylaşımlarda yer alan “futbolun ve kurumların itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” nedeniyle Galatasaray’a FDT’nin 38/1-b maddesi uyarınca 2 milyon 700 bin TL para cezası verilmesine de hükmetti.
Öte yandan Galatasaray Başkanı Dursun Aydın Özbek, aynı paylaşımlar nedeniyle FDT’nin 38/3 ve 38/1-a maddeleri kapsamında 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. (Büşra Üstündağ)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.