DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Spor

Milliler gruptan nasıl çıkar?

Eklenme: 24.06.2024 - 16:31

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’te 2. maçlar sonrası hesaplar karıştı. Burada yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımımız ilk 2 maçında 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alırken; gruptan çıkma ihtimalleri tartışılmaya başlandı. Peki, millerin gruptan çıkma ihtimalleri ne?

Milliler gruptan nasıl çıkar?
Reklam alanı

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’te gruptan çıkma ihtimalleri kafaları karıştırdı. F Grubu’nda yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımımız, buradaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 ile geçerek liderlik koltuğuna oturmuştu. 2. maçında Portekiz ile karşılaşan ay-yıldızlılar, tecrübeli rakibine 3-0'lık skorla boyun eğerek 2. sıraya düşmüştü. Grubun 3. ve son maçında Çekya ile karşılaşacak kırmızı-beyazlı ekibimizin gruptan çıkma ihtimalleri de tartışma konusu oldu. Peki; ay-yıldızlıların gruptan çıkma ihtimalleri ne?


Türkiye’ye 1 puan yeterli
Gruptan çıkmak için Türkiye’ye 1 puan yeterli olacak. F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye'ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi. Grupta Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip. Buradaki son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak. Milliler Çekya'dan 1 puan alması halinde, ikili averajda Gürcistan'a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak ve Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu'nu lider bitiren takımla eşleşecek. Milli takım grubu 2. sırada tamamlarsa son 16 turu karşılaşmasını D Grubunun lider bitirecek ekiple 2 Temmuz'da Leipzig'de oynayacak.


Bir ihtimal daha var
Türkiye A Milli Futbol Takımımızın Çekya'ya mağlup olması halinde ise Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplarda oluşacak duruma göre en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor. Milli Takım Çekya'ya kaybedip, Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelemezse en iyi 3. olması için diğer gruplardaki tabloya bakılacak. Türkiye 3 puan ve averajıyla 6 gruptaki en iyi dört 3'üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek. B Grubu'nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Türkiye ile İspanya 30 Haziran'da Köln'de karşı karşıya gelecek. C Grubu'nda son maçlar öncesinde 4 puana sahip İngiltere ile 2'şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya'nın liderlik şansı sürüyor. Türkiye, en iyi dört 3. arasına girip C Grubu'nun lideri ile eşleşirse 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçına çıkacak. A Milli Takım, son maçında Çekya'ya mağlup olursa ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse son sırada kalarak turnuvaya veda edecek. Türkiye, diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için, son durumu görerek sahaya çıkacak. 


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorumlar

  • konyalı 536 gün önce

    abdulkerim forvette oynasın

  • Hale tunc 537 gün önce

    ADAM GİBİ TAKIM KURARSAK TURU GECERİZ,KİSKANCLİK FESATLİK OLMAZSA COK GÜZEL SONUÇ ALİNİR,BU FEDERASYON BASKANİNDAN VE YABANCİ HOCADAN KURTULMAK GEREKİYOR.KOCA TÜRKİYE\'DE TÜRK HOCA BULAMİYORUZ YAZİKLAR OLSUN

  • Şükrü 537 gün önce

    Çekya yi bu takım yenemez

  • Serdar 537 gün önce

    Hep bu küçük hesapları yüzünden Türk futbolu bitti. Yok beraberlik yeter, yok 2-0 yenilsek yine çıkarız. Nedir bu... Biz halk olarak güzel futbol izleyemeyecek miyiz? Neden kazanmak için oynamıyoruz, günü kurtarma çabalarındayız. Mevcut futbolla gruptan çıkamasın. Bizden çok daha iyi oynayan hak eden, izlerken keyif veren takımlar var onlar çıksın... Şimdi olmasa bir sonraki turda zaten eleneceğiz.

Yorum Yap