Milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, Avrupa'dan sonra dünya çapında da başarı istiyor

Eklenme Tarihi: 18.07.2023 - 11:29

Avrupa Şampiyonası'nda iki madalya kazanarak adından söz ettiren milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, dünya şampiyonu olmayı ve büyük turlarda yarışmayı hedeflediğini belirtti.

Milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, Avrupa’dan sonra dünya çapında da başarı istiyor
Portekiz'de düzenlenen 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Pist Şampiyonası'nda birer gümüş ve bronz madalya alan Ramazan Yılmaz, organizasyonda 12 yıl sonra Türkiye'ye madalya kazandırdı.

2011 yılında şampiyon olan Ahmet Örken'den sonra Avrupa'da kürsüye çıkan ilk Türk sporcu olan Ramazan, açıklamalarda bulundu.

Portekiz'e madalya hedefiyle gittiğini dile getiren 18 yaşındaki milli bisikletçi, "Kürsü olacağına inanıyorduk. Uzun bir aradan sonra ülkemize başarıyı getirdik. Ülkemiz, Avrupa şampiyonalarında bisiklet sporunda şu ana kadar 3 madalya aldı. Madalyaların ikisini ben kazandırdım, mutluyum. Ülkeme madalyalar kazandırmanın haklı gururunu yaşıyorum." diye konuştu.

Ramazan; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, antrenörleri ve destek olan herkese teşekkür etti.

Yeni hedeflerini paylaştı
Ramazan Yılmaz, bundan sonraki hedefleriyle ilgili, "Ağustos ayında Dünya Şampiyonası'na gideceğim. Orada altın madalya hedefliyoruz. Şu an öncelikli hedefim pist bisikleti. Dünya şampiyonuna verilen mayoyu giymek istiyorum. Yurt dışında bir takıma gidip, büyük turlarda (Fransa, İtalya, İspanya) start alarak tarihe ismimi yazdırmayı hedefliyorum. Olimpiyat hedefim de var. 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılmayı amaçlıyoruz. Olimpiyat madalyasını ülkemize Allah'ın izniyle kazandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki bisiklet kulübü sayısının artması gerektiğine dikkati çeken Ramazan, Konya'da yapılan veledromun bu branşın gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Kariyerini Konya Büyükşehir Belediyespor'da sürdüren Ramazan, bisiklet sporuyla nasıl tanıştığını ise "Okul çıkışında bisikletle eve dönerken, şu an aynı takımda yer aldığımız bisikletçi ağabeylerimizi görmüştüm. Onları geçeceğimi düşünerek spora başladım." sözleriyle anlattı.

Sporcunun kulüp antrenörü İsmail Uğurlu ise Ramazan'ın stres altında inisiyatif kullanabilme özelliğine sahip olduğunu belirterek, "Emin Müftüoğlu başkanımızın desteğiyle Avrupa'da yarışmaya katıldı. Güvenen bir federasyon başkanı, uyumlu çalışan bir ekiple elde edilen başarıyı bütün ülke olarak kutluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”